114 GÜN ARALIKSIZ SEMA YAPACAKLAR

Yaşam 12.04.2016 - 23:26, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1700+ kez okundu.
 

114 GÜN ARALIKSIZ SEMA YAPACAKLAR

Tümata´nin organize ettiği Sema gösteri büyük beğeni kazandı. Ayrıca 2017´de 114 gün boyunca hiç durmadan sema yapılacağı açıklandı.
Dünyaca ünlü müzikle tedavi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç´in kurucusu olduğu TÜMATA tarafından Münih Mohr Villa'da gerçekleştirilen Sema gösterisi büyük beğeni topladı. Dini, dili, rengi ne olursa olsun Mevlana´nin çağrısına koşarak gelen katılımcılar hem sema yapma hemde sema yapanları seyretme fırsatı buldular. Dr Güvenç ve ekibin birbirinden değerli ilahi,zikir ve ezgilerinide canlı olarak dinleme fırsatı bulan katılımcılar mutluluklarını ifade ettiler. Mevlana ne olursan ol gel demiş Dr. Güvenç, birçok ülkeden farklı din, meslek ve duygulara sahip insanların, sema etkinliklerine katılarak Hazreti Mevlana'nın öğretisinde birleştiğine dikkati çekti. Bunun çok önemli olduğunu dile getiren Güvenç, "Bunun aslı bilgi ve sevgiye dayalı, onun yan unsurları olarak da hoşgörü ve paylaşım. Bütün bunlar insanların ihtiyacı olan duygular ve davranış şekilleri diye düşünüyoruz. Böyle bir müessesenin, böyle bir uygulamanın bir model olarak insanlığa iyi bir hizmet verdiğini düşünüyoruz." Önceki yıllarda bu etkinlikte 66 ülkeden yüzlerce kişinin yer aldığını vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti: "3 günlük sema programları başladığından bu yana 29 kere gerçekleşti. Bu 30'uncusu oldu. İsviçre'de başladıktan sonra Avusturya, Almanya, İspanya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkede devam etti. Bu çalışmalar sırasında bu mekanda 3 gün 3 gece semanın dışında 7 günlük, 3 defa 40 günlük, bir defa 66 günlük, bir defa 99 günlük sema gerçekleşti. 99 günlük sema geçtiğimiz yıl burada gerçekleşmiş oldu. Ağustos ayında 16 gün 16 gece sema düşüncemiz var. Ondan sonrası için arkadaşlar soruyorlar 'Başka ne kadar yapacağız?' diye. 99 gün uzunca bir süreydi ve çok şükür gerçekleşti. 2016 yılı bir dinlenme olur“ dedi 2017´de 114 gün boyunca hiç durmadan sema yapılacak Dünyaca ünlü müzikle tedavi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç „“2017'de 114 gün 114 gece semaya niyet ediyoruz yavaş yavaş ve arkadaşları ona hazırlıyoruz. Onun da gerekçesi şu; 114, pi sayısı gibi bir kat sayı, Kur'an-ı Kerim'deki sure sayısıdır aynı zamanda. Onu da denemek istiyoruz.“ şeklinde konustu Hüseyin Oluc / Münih
Tümata´nin organize ettiği Sema gösteri büyük beğeni kazandı. Ayrıca 2017´de 114 gün boyunca hiç durmadan sema yapılacağı açıklandı.

Dünyaca ünlü müzikle tedavi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç´in kurucusu olduğu TÜMATA tarafından Münih Mohr Villa'da gerçekleştirilen Sema gösterisi büyük beğeni topladı. Dini, dili, rengi ne olursa olsun Mevlana´nin çağrısına koşarak gelen katılımcılar hem sema yapma hemde sema yapanları seyretme fırsatı buldular. Dr Güvenç ve ekibin birbirinden değerli ilahi,zikir ve ezgilerinide canlı olarak dinleme fırsatı bulan katılımcılar mutluluklarını ifade ettiler.

Mevlana ne olursan ol gel demiş

Dr. Güvenç, birçok ülkeden farklı din, meslek ve duygulara sahip insanların, sema etkinliklerine katılarak Hazreti Mevlana'nın öğretisinde birleştiğine dikkati çekti. Bunun çok önemli olduğunu dile getiren Güvenç, "Bunun aslı bilgi ve sevgiye dayalı, onun yan unsurları olarak da hoşgörü ve paylaşım. Bütün bunlar insanların ihtiyacı olan duygular ve davranış şekilleri diye düşünüyoruz. Böyle bir müessesenin, böyle bir uygulamanın bir model olarak insanlığa iyi bir hizmet verdiğini düşünüyoruz." Önceki yıllarda bu etkinlikte 66 ülkeden yüzlerce kişinin yer aldığını vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti: "3 günlük sema programları başladığından bu yana 29 kere gerçekleşti. Bu 30'uncusu oldu. İsviçre'de başladıktan sonra AvusturyaAlmanyaİspanya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkede devam etti. Bu çalışmalar sırasında bu mekanda 3 gün 3 gece semanın dışında 7 günlük, 3 defa 40 günlük, bir defa 66 günlük, bir defa 99 günlük sema gerçekleşti. 99 günlük sema geçtiğimiz yıl burada gerçekleşmiş oldu. Ağustos ayında 16 gün 16 gece sema düşüncemiz var. Ondan sonrası için arkadaşlar soruyorlar 'Başka ne kadar yapacağız?' diye. 99 gün uzunca bir süreydi ve çok şükür gerçekleşti. 2016 yılı bir dinlenme olur“ dedi

2017´de 114 gün boyunca hiç durmadan sema yapılacak

Dünyaca ünlü müzikle tedavi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç „“2017'de 114 gün 114 gece semaya niyet ediyoruz yavaş yavaş ve arkadaşları ona hazırlıyoruz. Onun da gerekçesi şu; 114, pi sayısı gibi bir kat sayı, Kur'an-ı Kerim'deki sure sayısıdır aynı zamanda. Onu da denemek istiyoruz.“ şeklinde konustu

Hüseyin Oluc / Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.