185 GÜN ŞARTI KALKTI

Yaşam 03.09.2016 - 11:02, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1944+ kez okundu.
 

185 GÜN ŞARTI KALKTI

Yabancı plakalı araçlarını Türkiye’de kullanmak isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı.
AVRUPA’da yaşayan ve özel otomobiliyle Türkiye’ye gidenlerden, hem aracın hem kişinin 185 gün yurtdışında kalmış olması şartı aranıyordu. Yasanın uygulanması özellikle gümrüklerde çok sayıda emeklinin mağdur olmasına neden oldu. Şikayetler üzerine yasada değişiklik yapıldı ve kararname dün Resmi Gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre yurtdışında yaşayan emeklilerden artık yurtdışında 185 gün kalmış olma şartı aranmayacak. İŞTE YENİ KARARNAME Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren yeni kararname şöyle: “Belirli bir süre ile çalışmak veya öğrenim görmek amacıyla gelen Türkiye GümrükBölgesi dışında yerleşik kişilerin ülkelerinde adlarına kayıtlı olan kişisel kullanıma mahsus kara taşıtına geçici bir süreyle Türkiye Gümrük Bölgesi’nde trafiğe tescil edilmek üzere geçici ithalat izni verilir. Bu taşıtlar çalışma veya öğrenim süresi içerisinde Türkiye Gümrük Bölgesi’ne getirilebilir. Bu kişilerden emeklilik tarihinden sonra Türkiye Gümrük Bölgesine ilk defa getirecekleri kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için Türkiye’ye son giriş tarihinden geriye doğru bir yılda en az 185 gün Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunması koşulu aranmaz.” KAYNAK: HÜRRİYET
Yabancı plakalı araçlarını Türkiye’de kullanmak isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı.

AVRUPA’da yaşayan ve özel otomobiliyle Türkiye’ye gidenlerden, hem aracın hem kişinin 185 gün yurtdışında kalmış olması şartı aranıyordu. Yasanın uygulanması özellikle gümrüklerde çok sayıda emeklinin mağdur olmasına neden oldu. Şikayetler üzerine yasada değişiklik yapıldı ve kararname dün Resmi Gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre yurtdışında yaşayan emeklilerden artık yurtdışında 185 gün kalmış olma şartı aranmayacak.

İŞTE YENİ KARARNAME

Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren yeni kararname şöyle: 
“Belirli bir süre ile çalışmak veya öğrenim görmek amacıyla gelen Türkiye GümrükBölgesi dışında yerleşik kişilerin ülkelerinde adlarına kayıtlı olan kişisel kullanıma mahsus kara taşıtına geçici bir süreyle Türkiye Gümrük Bölgesi’nde trafiğe tescil edilmek üzere geçici ithalat izni verilir. Bu taşıtlar çalışma veya öğrenim süresi içerisinde Türkiye Gümrük Bölgesi’ne getirilebilir. Bu kişilerden emeklilik tarihinden sonra Türkiye Gümrük Bölgesine ilk defa getirecekleri kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için Türkiye’ye son giriş tarihinden geriye doğru bir yılda en az 185 gün Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunması koşulu aranmaz.”

KAYNAK: HÜRRİYET


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.