27. TÜRK FİLM GÜNLERİ COŞKUYLA SONA ERDİ

Yaşam 01.05.2016 - 04:39, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2537+ kez okundu.
 

27. TÜRK FİLM GÜNLERİ COŞKUYLA SONA ERDİ

Sinema Türk Filmzentrum Derneği tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Türk Film Günleri sona erdi. Festivalin yorgunluğu Uni Lounge’da düzenlenen kapanış partisi ile atıldı.
DJ Osman’ın seçtiği başarılı  müzikler eşliğinde gecede halaylar çekildi, çalınan oyun havaları ile göbekler atıldı. Ekrana yansıtılan barkovizyon ile festivalden görüntüler gecede sergilendi. Eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Sinema Türk Filmzentrum Derneği Başkanı Hazım Yılmaz Münihin Sesi’ne bu yıl ki festivali değerlendirdi.  Bu seneki ilginin geçen yıldan daha iyi olduğunu bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Hazım Yılmaz; “Bu sene toplamda 2000 kişi filmlerimizi izledi. Daha önce görmediğimiz yüzleri gördük, yeni insanlarla tanıştık. Bizim açımızdan bu yorgunluğa değdi ve çok güzel bir festival oldu. Bu sene 9 adet uzun metrajlı, 4 belgesel filmi izleyicilerimizle buluşturduk. Bu seneki ilgiden çok memnum kaldık. Yeni yüzler gelip teşekkür ettiği zaman bizim en büyük memnuniyetimiz bu oldu” dedi. En önemli etkinliğimiz bu festival Dernek olarak film festivaline çok önem verdiklerini belirten Hazım Yılmaz; “ Film festivali dışında etkinliklerimiz de oluyor. Örneğin üyelerimiz ve yeni üye olmak isteyen arkadaşlarımızla her sene bir brunch düzenliyoruz. Oraya bizim derneğimizle ilgisi olan ya da bizimle çalışmak isteyenler geliyor.  Ancak dernek olarak en önemli etkinliğimiz tabii ki film festivali. Çünkü bu festival için çok yoğun çalışıyoruz. Derneğimiz gönüllük esasına göre  çalışan bir dernek. Avrupa ve diğer ülkelerdeki Türk Film Festivallerine göre biraz daha farklı. Bizde herkes ortaya emeğini koyuyor. Herkes işinde çalışıyor aynı zamanda festivale gelip ertesi günü tekrar işine gidiyor. O nedenle de çok yorucu oluyor. Ancak bunun sonunda festivalin güzel geçtiği ile ilgili geri dönüşler aldığımızda ve burada eğlenen insanları gördüğümüzde bütün yorgunluğumuz geçiyor” dedi. 28. Festival için şimdiden çalışmalara başladık Önümüzdeki sene 28’ncisi düzenlenecek olan festivalin çalışmalarına şimdiden başladıklarını belirten Hazım Yılmaz; “Seneye göstereceğimiz filmlerin üç-dört tanesini şimdiden kararlaştırdık” dedi. Deniz GEZGİNCİmunihinsesi.com / özel
Sinema Türk Filmzentrum Derneği tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Türk Film Günleri sona erdi. Festivalin yorgunluğu Uni Lounge’da düzenlenen kapanış partisi ile atıldı.

DJ Osman’ın seçtiği başarılı  müzikler eşliğinde gecede halaylar çekildi, çalınan oyun havaları ile göbekler atıldı. Ekrana yansıtılan barkovizyon ile festivalden görüntüler gecede sergilendi. Eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Sinema Türk Filmzentrum Derneği Başkanı Hazım Yılmaz Münihin Sesi’ne bu yıl ki festivali değerlendirdi.  Bu seneki ilginin geçen yıldan daha iyi olduğunu bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Hazım Yılmaz; “Bu sene toplamda 2000 kişi filmlerimizi izledi. Daha önce görmediğimiz yüzleri gördük, yeni insanlarla tanıştık. Bizim açımızdan bu yorgunluğa değdi ve çok güzel bir festival oldu. Bu sene 9 adet uzun metrajlı, 4 belgesel filmi izleyicilerimizle buluşturduk. Bu seneki ilgiden çok memnum kaldık. Yeni yüzler gelip teşekkür ettiği zaman bizim en büyük memnuniyetimiz bu oldu” dedi.

En önemli etkinliğimiz bu festival

Dernek olarak film festivaline çok önem verdiklerini belirten Hazım Yılmaz; “ Film festivali dışında etkinliklerimiz de oluyor. Örneğin üyelerimiz ve yeni üye olmak isteyen arkadaşlarımızla her sene bir brunch düzenliyoruz. Oraya bizim derneğimizle ilgisi olan ya da bizimle çalışmak isteyenler geliyor.  Ancak dernek olarak en önemli etkinliğimiz tabii ki film festivali. Çünkü bu festival için çok yoğun çalışıyoruz. Derneğimiz gönüllük esasına göre  çalışan bir dernek. Avrupa ve diğer ülkelerdeki Türk Film Festivallerine göre biraz daha farklı. Bizde herkes ortaya emeğini koyuyor. Herkes işinde çalışıyor aynı zamanda festivale gelip ertesi günü tekrar işine gidiyor. O nedenle de çok yorucu oluyor. Ancak bunun sonunda festivalin güzel geçtiği ile ilgili geri dönüşler aldığımızda ve burada eğlenen insanları gördüğümüzde bütün yorgunluğumuz geçiyor” dedi.

28. Festival için şimdiden çalışmalara başladık

Önümüzdeki sene 28’ncisi düzenlenecek olan festivalin çalışmalarına şimdiden başladıklarını belirten Hazım Yılmaz; “Seneye göstereceğimiz filmlerin üç-dört tanesini şimdiden kararlaştırdık” dedi.

Deniz GEZGİNCİ
munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.