32. TÜRK FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Duyurular 15.04.2021 - 07:30, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1569+ kez okundu.
 

32. TÜRK FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Almanya genelinde bu sene online olarak gerçekleştirilen 32. Türk Film Günleri, bugün itibariyle seyircisiyle buluşuyor.
Bu sene Almanya genelinde ilk defa online olarak gerçekleştirilen 32. Türk Film Günleri,15 Nisan – 2 Mayıs 2021 tarihleri arasında seyircilerle biraraya geliyor.   Festivalde yaratıcı, bağımsız sinema insanlarının elinden çıkmış birbirinden güzel 12 uzun metrajlı film ve belgesel ile, 15 kısa filmden oluşan zengin bir program hazırlanırken, filmlerde çok farklı konular ele alınıyor: Politika, aşk, kutsal ağaçlar, barajlar altında kalacak kentler, etkileyici bir komunist belediye başkanı ya da bambaşka bir perspektiften İstanbul.. İki çarpıcı belgeselden birinde locked-in sendromlu bir sanatçının, diğerinde ise down sendromlu üç kişinin yetenekleri sayesinde kendilerini nasıl görünür kıldıkları anlatılıyor.   Programda yer alan iki kısa film seçkisi olan “Kadının Kıssası” ile “Queer Panaroma", hak ve eşitlik mücadelesi veren kişilerle toplumsal gruplara odaklanıyor.   Sinema severlerin istedikleri filmleri tek bilet seçeneği ile izleyebildikleri veya festival kartı (Festivalpass) ile tüm filmleri izleyebilecekleri festival programının tamamına tuerkischefilmtage.de adresinden ulaşılabilir.   Bir yandan şiirsel, bir yandan gerçekçi filmleriyle görülmeye değer olan festivalde filmlerle ilgili ayrıntılı bilgilere festivalin youtube sayfasındaki #32TFM | Film Önerileri / Filmtipps ve filmlerin yönetmenleri ile yapılan soru-cevap kısmına #32TFM | Soru&Cevap / Q&A linkinden ulaşılabilir.   32. Türk Film Günleri, SinemaTürk Film Derneği, Filmstadt München ve Münih Şehir Kütüphanesi tarafından düzenlenmekte ve Münih Kültür Dairesi tarafından desteklenmektedir.   Övgü Şeniz Çetin - Münih
Almanya genelinde bu sene online olarak gerçekleştirilen 32. Türk Film Günleri, bugün itibariyle seyircisiyle buluşuyor.

Bu sene Almanya genelinde ilk defa online olarak gerçekleştirilen 32. Türk Film Günleri,15 Nisan – 2 Mayıs 2021 tarihleri arasında seyircilerle biraraya geliyor.

 

Festivalde yaratıcı, bağımsız sinema insanlarının elinden çıkmış birbirinden güzel 12 uzun metrajlı film ve belgesel ile, 15 kısa filmden oluşan zengin bir program hazırlanırken, filmlerde çok farklı konular ele alınıyor: Politika, aşk, kutsal ağaçlar, barajlar altında kalacak kentler, etkileyici bir komunist belediye başkanı ya da bambaşka bir perspektiften İstanbul.. İki çarpıcı belgeselden birinde locked-in sendromlu bir sanatçının, diğerinde ise down sendromlu üç kişinin yetenekleri sayesinde kendilerini nasıl görünür kıldıkları anlatılıyor.

 

Programda yer alan iki kısa film seçkisi olan “Kadının Kıssası” ile “Queer Panaroma", hak ve eşitlik mücadelesi veren kişilerle toplumsal gruplara odaklanıyor.

 

Sinema severlerin istedikleri filmleri tek bilet seçeneği ile izleyebildikleri veya festival kartı (Festivalpass) ile tüm filmleri izleyebilecekleri festival programının tamamına tuerkischefilmtage.de adresinden ulaşılabilir.

 

Bir yandan şiirsel, bir yandan gerçekçi filmleriyle görülmeye değer olan festivalde filmlerle ilgili ayrıntılı bilgilere festivalin youtube sayfasındaki #32TFM | Film Önerileri / Filmtipps ve filmlerin yönetmenleri ile yapılan soru-cevap kısmına #32TFM | Soru&Cevap / Q&A linkinden ulaşılabilir.

 

32. Türk Film Günleri, SinemaTürk Film Derneği, Filmstadt München ve Münih Şehir Kütüphanesi tarafından düzenlenmekte ve Münih Kültür Dairesi tarafından desteklenmektedir.

 

Övgü Şeniz Çetin - Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.