AÇIK HAVADA MÜZİK VE FİLM KEYFİ

Kültür - Sanat 16.08.2020 - 11:05, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2008+ kez okundu.
 

AÇIK HAVADA MÜZİK VE FİLM KEYFİ

Münih’te sinemaseverler uzun bir aradan sonra 68. Filmkunstwochen etkinlikleri kapsamında Villa Flora’da bir araya geldi. Münih Sinema Türk ekibi tarafından organize edilen gecede Can Evrenol’un yönetmenliğini yaptığı “Peri: Ağzı Olmayan Kız” filmi gösterilirken filmden önce müzik eğitmeni Sezgin İnceel keyifli bir konser verdi.
Villa Flora’nın yeşil atmosferinde müzik, sinema ve sohbet için buluşan sinemaseverler önce Sezgin İnceel’in kendi albümünden ve Türkçe şarkılardan oluşan akustik konseri ile kulaklarının pasını silerken, daha sonra dağıtılan özel kulaklıklarla açık havada sinema izlemenin keyfini yaşadılar.   Uzun bir aranın ve iptal edilen festivalin ardından sinemaseverlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sinema Türk Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Gülcemal Sarılı; “Bu sene Münih Türkçe Film Günleri pandemiden dolayı festivale on gün kala iptal edilmişti. Bu bizim için üzücüydü çünkü bütün hazırlıklarımız tamamdı, filmler hazırdı, misafirlerimizi bekliyorduk. Alternatif olarak belki festivalin küçük bir versiyonunu yapabiliriz diye Eylül ayı için bir planlama daha yaptık. Ancak koşullar yine el vermedi. Bu tür bir alternatif arayışı içerisindeyken Filmkunstwochen etkinlikleri denk geldi. Film gösterimi açık havada olunca insanların çok daha rahat hareket edebileceği, çok daha keyifli bir ortam olacağını düşündük. Bu bizim açık havadaki ilk deneyimimizdi. Görünüşe göre herkesin de çok hoşuna gitti. Münih’in havası el verdikçe bu tür açık hava etkinliklerini yapmaya devam edeceğiz. Gelen tüm izleyicilere, bu organizasyonda bizlere destek olan Filmstadt München e.V.  ve Kulturreferat’a  ekip olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.   Sinema Türk Ekibi olarak çalışmalarına son sürat devam ettiklerini belirten Ayşe Gülcemal Sarılı; “Gelecek sene için çalışmalarımıza şimdiden başladık. Tabii virüs henüz geçmiş değil o nedenle şuan önümüzü hala göremiyoruz. Alternatif program hazırlıkları içerisindeyiz. Önümüzdeki sene bazı filmlerin online olduğu bazı filmleri salonda izlediğimiz hibrit bir festival olabilir.  Çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz çünkü sinema sektörü de çalışmaya devam ediyor. Yeni filmler, yeni belgeseller,  farklı festivallerle yeni buluşmalarımız olacak” dedi.   Çok kaliteli bir dinleyici kitlesi karşısında şarkılarını söylemenin kendisi için mutluluk verici olduğunu belirten müzik eğitmeni Sezgin İnceel; “Bu senenin başlarında, tam koronanın başlangıç döneminde Sinema Türk için gerçekleştireceğimiz konser son dakika iptal edilmişti. Çok üzülmüştük ama tabii ki yapacak bir şey yoktu. Türk film günleri tekrar bir etkinlik yapmaya karar verdiği için çok sevindim. Bana sordular öncesinde gelip bir müzik yapmak ister misin diye hemen koşa koşa geldim. Çokta güzel bir ortam oldu, iyi bir dinleyici kitlesi vardı şarkıları hep beraber söyledik” dedi.   Deniz Gezginci / Münih Haberin Videosu   Münihin Sesi'ni sosyal medyadan takip ediyor musunuz ? Linklerin üzerine tıklayarak bizi sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz.    ✔  Instagram: www.instagram.com/munihinsesi  ✔  Facebook: www.facebook.com/munihinsesi  ✔  Facebook Grup: www.facebook.com/groups/munihinsesi ✔  WhatsApp Grup: +90 5368638699  ✔  Youtube Kanalı: www.youtube.com/c/munihinsesi 
Münih’te sinemaseverler uzun bir aradan sonra 68. Filmkunstwochen etkinlikleri kapsamında Villa Flora’da bir araya geldi. Münih Sinema Türk ekibi tarafından organize edilen gecede Can Evrenol’un yönetmenliğini yaptığı “Peri: Ağzı Olmayan Kız” filmi gösterilirken filmden önce müzik eğitmeni Sezgin İnceel keyifli bir konser verdi.

Villa Flora’nın yeşil atmosferinde müzik, sinema ve sohbet için buluşan sinemaseverler önce Sezgin İnceel’in kendi albümünden ve Türkçe şarkılardan oluşan akustik konseri ile kulaklarının pasını silerken, daha sonra dağıtılan özel kulaklıklarla açık havada sinema izlemenin keyfini yaşadılar.

 

Uzun bir aranın ve iptal edilen festivalin ardından sinemaseverlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sinema Türk Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Gülcemal Sarılı; “Bu sene Münih Türkçe Film Günleri pandemiden dolayı festivale on gün kala iptal edilmişti. Bu bizim için üzücüydü çünkü bütün hazırlıklarımız tamamdı, filmler hazırdı, misafirlerimizi bekliyorduk. Alternatif olarak belki festivalin küçük bir versiyonunu yapabiliriz diye Eylül ayı için bir planlama daha yaptık. Ancak koşullar yine el vermedi. Bu tür bir alternatif arayışı içerisindeyken Filmkunstwochen etkinlikleri denk geldi. Film gösterimi açık havada olunca insanların çok daha rahat hareket edebileceği, çok daha keyifli bir ortam olacağını düşündük. Bu bizim açık havadaki ilk deneyimimizdi. Görünüşe göre herkesin de çok hoşuna gitti. Münih’in havası el verdikçe bu tür açık hava etkinliklerini yapmaya devam edeceğiz. Gelen tüm izleyicilere, bu organizasyonda bizlere destek olan Filmstadt München e.V.  ve Kulturreferat’a  ekip olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Sinema Türk Ekibi olarak çalışmalarına son sürat devam ettiklerini belirten Ayşe Gülcemal Sarılı; “Gelecek sene için çalışmalarımıza şimdiden başladık. Tabii virüs henüz geçmiş değil o nedenle şuan önümüzü hala göremiyoruz. Alternatif program hazırlıkları içerisindeyiz. Önümüzdeki sene bazı filmlerin online olduğu bazı filmleri salonda izlediğimiz hibrit bir festival olabilir.  Çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz çünkü sinema sektörü de çalışmaya devam ediyor. Yeni filmler, yeni belgeseller,  farklı festivallerle yeni buluşmalarımız olacak” dedi.

 

Çok kaliteli bir dinleyici kitlesi karşısında şarkılarını söylemenin kendisi için mutluluk verici olduğunu belirten müzik eğitmeni Sezgin İnceel; “Bu senenin başlarında, tam koronanın başlangıç döneminde Sinema Türk için gerçekleştireceğimiz konser son dakika iptal edilmişti. Çok üzülmüştük ama tabii ki yapacak bir şey yoktu. Türk film günleri tekrar bir etkinlik yapmaya karar verdiği için çok sevindim. Bana sordular öncesinde gelip bir müzik yapmak ister misin diye hemen koşa koşa geldim. Çokta güzel bir ortam oldu, iyi bir dinleyici kitlesi vardı şarkıları hep beraber söyledik” dedi.

 

Deniz Gezginci / Münih

Haberin Videosu

 

Münihin Sesi'ni sosyal medyadan takip ediyor musunuz ? Linklerin üzerine tıklayarak bizi sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz. 

 

  Instagram: www.instagram.com/munihinsesi 

  Facebook: www.facebook.com/munihinsesi 

  Facebook Grup: www.facebook.com/groups/munihinsesi

  WhatsApp Grup: +90 5368638699 

  Youtube Kanalı: www.youtube.com/c/munihinsesi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.