ALMAN ÜNİVERSİTESİNE TÜRK REKTÖR SEÇİLDİ

Eğitim 28.01.2021 - 17:46, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2425+ kez okundu.
 

ALMAN ÜNİVERSİTESİNE TÜRK REKTÖR SEÇİLDİ

Almanya’nın ‘Nobel harikası’ olarak bilinen Göttingen Üniversitesi’nin Senatosu, Türk kökenli fizikçi Prof. Dr. Metin Tolan’ı oybirliği ile rektör seçti.
Almanya’nın ‘Nobel harikası’ olarak bilinen Göttingen Üniversitesi’nin Senatosu, Türk kökenli  fizikçi Prof. Dr. Metin Tolan’ı oybirliği ile rektör seçti.    Kuruluşundan bu yana kırkbeş tane Nobel Ödüllü bilim insanı çıkaran Göttingen Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yapılan senato toplantısı neticesinde Prof. Dr. Metin Tolan oybirliği ile rektör seçildi, karar ise mütevelli heyeti tarafından onaylandı.    Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Peter Strohschneider, rektör seçilen MetinTolan’ı ve verilen karardan dolayı üniversiteyi tebrik etti. Strohschneider yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz hem saygın bir bilim insanı, hem de deneyimli bir üniversite yöneticisi kazanmıştır.” dedi.    Prof. Dr. Metin Tolan ise kendisine duyulan güvenden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bunu koronavirüs nedeniyle oluşan katı şartlar altında mümkün kılan herkese teşekkür ediyorum. En iyi üniversitelerden birinin rektörü olarak seçilmek benim için büyük bir onurdur. Üniversiteyi ilerideki görevlere hazırlamak için hızla çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.    Prof. Dr. Metin Tolan’ın yeni görevine ilkbahar döneminde başlayacağı belirtildi.    Prof. Dr. Metin Tolan kimdir?   1965 yılında Almanya’nın Oldenburg in Holstein kentinde doğan, babası Türk ve annesi Alman olan Metin Tolan, 1993 yılında doktorasını da yaptığı Kiel Üniversitesi’nde Fizik ve Matematik bölümünde eğitim aldı. Doktora sonrası ABD’ye giderek orada birkaç yıl araştırmalar yaptı ve 1998 yılında Kiel Üniversitesi’nde deneysel fizik alanında doçent oldu.    Prof. Dr. Metin Tolan 2001 yılında fizik profesörü olarak çalışmaya başladığı Dortmund Teknik Üniversitesi’nde, 2004-2008 yılları arasında dekanlık, 2008-2020 yılları arasında ise rektörlük kurulu üyeliği ve rektör yardımcılığı yaptı.   Övgü Şeniz Çetin / Münih
Almanya’nın ‘Nobel harikası’ olarak bilinen Göttingen Üniversitesi’nin Senatosu, Türk kökenli fizikçi Prof. Dr. Metin Tolan’ı oybirliği ile rektör seçti.

Almanya’nın ‘Nobel harikası’ olarak bilinen Göttingen Üniversitesi’nin Senatosu, Türk kökenli  fizikçi Prof. Dr. Metin Tolan’ı oybirliği ile rektör seçti. 

 

Kuruluşundan bu yana kırkbeş tane Nobel Ödüllü bilim insanı çıkaran Göttingen Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yapılan senato toplantısı neticesinde Prof. Dr. Metin Tolan oybirliği ile rektör seçildi, karar ise mütevelli heyeti tarafından onaylandı. 

 

Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Peter Strohschneider, rektör seçilen MetinTolan’ı ve verilen karardan dolayı üniversiteyi tebrik etti. Strohschneider yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz hem saygın bir bilim insanı, hem de deneyimli bir üniversite yöneticisi kazanmıştır.” dedi. 

 

Prof. Dr. Metin Tolan ise kendisine duyulan güvenden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bunu koronavirüs nedeniyle oluşan katı şartlar altında mümkün kılan herkese teşekkür ediyorum. En iyi üniversitelerden birinin rektörü olarak seçilmek benim için büyük bir onurdur. Üniversiteyi ilerideki görevlere hazırlamak için hızla çalışmalara devam edeceğiz.” dedi. 

 

Prof. Dr. Metin Tolan’ın yeni görevine ilkbahar döneminde başlayacağı belirtildi. 

 

Prof. Dr. Metin Tolan kimdir?

 

1965 yılında Almanya’nın Oldenburg in Holstein kentinde doğan, babası Türk ve annesi Alman olan Metin Tolan, 1993 yılında doktorasını da yaptığı Kiel Üniversitesi’nde Fizik ve Matematik bölümünde eğitim aldı. Doktora sonrası ABD’ye giderek orada birkaç yıl araştırmalar yaptı ve 1998 yılında Kiel Üniversitesi’nde deneysel fizik alanında doçent oldu. 

 

Prof. Dr. Metin Tolan 2001 yılında fizik profesörü olarak çalışmaya başladığı Dortmund Teknik Üniversitesi’nde, 2004-2008 yılları arasında dekanlık, 2008-2020 yılları arasında ise rektörlük kurulu üyeliği ve rektör yardımcılığı yaptı.

 

Övgü Şeniz Çetin / Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.