ALMANYA'DA IRKÇILIK HER ALANDA

Yaşam 31.10.2021 - 13:35, Güncelleme: 03.12.2021 - 02:20 3635+ kez okundu.
 

ALMANYA'DA IRKÇILIK HER ALANDA

Almanya’da Türk – Alman misafir işçi sözleşmesinin 60. Yıl dönümü kutlanırken hızla artan ırkçılık söylemleri kültürel alanda da tartışılmaya devam ediyor. Münih’te önceki gün gerçekleştirilen “Kültürel Alanda Irkçılık” konulu söyleşide tiyatro ve sinema oyuncularının anlattıkları kültürel alanda konunun ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Münchner Kammerspiele'nin Habibi Kiosk etkinlikleri kapsamında Kültür Aktivisti, Organizatör, Blogger, DJ ve müzisyen Tuncay Acar’ın aylık konuşma dizisi "Dies Das"ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye Tiyatro Bilmcisi Dr. Azadeh Sharifi, Tiyatrocu Ron Iyamu, Oyuncu Murat Dikenci ve Oyuncu Zeynep Bozbay katıldı.   Rejisörü tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldığını belirten oyuncu Ron Iyamu; "Rejisörüm bana köle demeye başladı ve bu başkalarının da ırkçı şakalar yapmasına sebep oldu” dedi. Irkçı şakalarla başlayan olay ilerleyince Iyamu durumu yönetimle paylaştığını ancak yönetimin bir şey yapmaması üzerine konuyu halkla paylaşmak üzere basın toplantısı düzenlediğini belirtti.   Bir diğer oyuncu Zeynep Bozbay ise 19 Şubat 2020'de Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentinde iki nargile salonunu hedef alan beşi Türk on bir kişinin öldüğü silahlı saldırılarda özellikle Alman oyuncu arkadaşları ile bu konuyu birkaç kez konuşmak istediğini ancak kimsenin bu hassas konuda konuşmak istemediğini, bu konuyu konuşmaktan kaçtıklarını belirtti.   Türk asıllı tiyatro oyuncusu Murat Dikenci ise Almanya’da tiyatro toplumunda yer edinmek için yabancı kökenli oyuncular olarak daha çok çalışmak durumunda kaldıklarını ve hata yapma oranlarının Alman oyunculara göre daha az olduğunu belirtti.   Deniz Gezginci / Münih   Haberin videosu     
Almanya’da Türk – Alman misafir işçi sözleşmesinin 60. Yıl dönümü kutlanırken hızla artan ırkçılık söylemleri kültürel alanda da tartışılmaya devam ediyor. Münih’te önceki gün gerçekleştirilen “Kültürel Alanda Irkçılık” konulu söyleşide tiyatro ve sinema oyuncularının anlattıkları kültürel alanda konunun ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Münchner Kammerspiele'nin Habibi Kiosk etkinlikleri kapsamında Kültür Aktivisti, Organizatör, Blogger, DJ ve müzisyen Tuncay Acar’ın aylık konuşma dizisi "Dies Das"ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye Tiyatro Bilmcisi Dr. Azadeh Sharifi, Tiyatrocu Ron Iyamu, Oyuncu Murat Dikenci ve Oyuncu Zeynep Bozbay katıldı.

 

Rejisörü tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldığını belirten oyuncu Ron Iyamu; "Rejisörüm bana köle demeye başladı ve bu başkalarının da ırkçı şakalar yapmasına sebep oldu” dedi. Irkçı şakalarla başlayan olay ilerleyince Iyamu durumu yönetimle paylaştığını ancak yönetimin bir şey yapmaması üzerine konuyu halkla paylaşmak üzere basın toplantısı düzenlediğini belirtti.

 

Bir diğer oyuncu Zeynep Bozbay ise 19 Şubat 2020'de Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentinde iki nargile salonunu hedef alan beşi Türk on bir kişinin öldüğü silahlı saldırılarda özellikle Alman oyuncu arkadaşları ile bu konuyu birkaç kez konuşmak istediğini ancak kimsenin bu hassas konuda konuşmak istemediğini, bu konuyu konuşmaktan kaçtıklarını belirtti.

 

Türk asıllı tiyatro oyuncusu Murat Dikenci ise Almanya’da tiyatro toplumunda yer edinmek için yabancı kökenli oyuncular olarak daha çok çalışmak durumunda kaldıklarını ve hata yapma oranlarının Alman oyunculara göre daha az olduğunu belirtti.

 

Deniz Gezginci / Münih

 

Haberin videosu

 

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.