ALMANYA'NIN TÜRKİYE'YE BAKIŞI

01.11.2016 - 05:24, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1701+ kez okundu.
 

ALMANYA'NIN TÜRKİYE'YE BAKIŞI

Münihin Sesi köşe yazarlarından Gülbey Kılıç'ın ALMANYA'NIN TÜRKİYE'YE BAKIŞI başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Münih’in Sesi takipçileri,  değerli dostum Gazeteci-Yazar Sayın Deniz Gezginci'nin kurduğu Münih’in Sesi sitesi  başta Almanya olmak üzere diğer ülkelerde kısa zamanda beğeniyle takip edilmektedir. Bu siteden doğru, dürüst ve ilkeli yazılarımla bundan böyle haftada bir sizlerle birlikte olacağım. Gelelim ilk yazımın konusuna… Dönemin Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde iktidar olacak çoğunluğu kaybetmiş AKP tek başına hükümeti kuramıyordu. O dönem Alman Başbakanı Sayın Merkel dört  kez sayın Davutoğlu ile buluştu ve Türkiye'ye gitti. Peki Sayın Merkel iktidarı kaybetmiş biri ile niçin 4 kez görüşmüştü  ve niçin güç vermişti ?  Bu soruların cevabını bilmemizde yarar var. Açık ve net olarak “Çünkü kendi çıkarlarına öyle geliyordu”   Merkel’in amacı  ülkesinde iç sorun haline gelen mülteci sorunlarını Türkiye'ye taşımaktı. Bunu da ancak AKP iktidarı ile çözeceğini bildiği için  1 Kasım erken seçimlerinde Akp'yi iktidarda görmek istiyordu. Hatta Merkel Türkiye'ye gittiğinde muhalefet liderleri ile görüşme gereğini duymamıştı bile. Bu günlerde Almanya Başbakanın Türkiye'ye bakışına bakalım. Türkiye Cumhuriyetine karşı darbe girişimi oldu,  meclis bombalandı ve 250'ye yakın vatandaşımız hayatından oldu. Nedense Merkel bir kez olsun Türkiye'ye gitmedi hata iki hafta sonra darbeyi kınadığını açıkladı. Yolu hep ülkesinin çıkarları için Türkiye’ye düştü. Bugünlerde Merkel ve Alman politikacıları tuturmuşlar bizlere Türkiye'deki iç sorunlarınız Almanya'ya taşımayın açıklamaları yapıyorlar. Sayın Merkel'e bunu sormak lazım, sizin iç sorununuz olan mülteci sorununu Türkiye'ye taşımanız iyide Türkiye'deki sorunları Almanya'da yaşamakta olan bizler ele alınca neden rahatsız oluyorsunuz? Eğer bir yerde otokrasi varsa insanın yüreği orda atar.  İnsanlığın ortak sorunlarından bir tanesi otokrasidir. Hep kendi penceresinden bakan Almanya, benim bildiğim dış politikada önce ülkesini çıkarlarını ön planda tutar.  Hangi parti iktidarda olsa aynı politikayı uygularlar.  Dış politikada oy hesaplarına dönüştürmezler.  Önce Almanya'nın çıkarları gelir ve Alman dış politikası Almanlar için kazanç oluyor. Keşke Türkiye'deki iktidarda dış politikayı oy hesaplarına dönüştürmeseydi de Türkiye kazansaydı. Dostça selamlar… Gülbey KILIÇ guelbeykilic@62hotmail.de * Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...
Münihin Sesi köşe yazarlarından Gülbey Kılıç'ın ALMANYA'NIN TÜRKİYE'YE BAKIŞI başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Münih’in Sesi takipçileri,  değerli dostum Gazeteci-Yazar Sayın Deniz Gezginci'nin kurduğu Münih’in Sesi sitesi  başta Almanya olmak üzere diğer ülkelerde kısa zamanda beğeniyle takip edilmektedir. Bu siteden doğru, dürüst ve ilkeli yazılarımla bundan böyle haftada bir sizlerle birlikte olacağım.

Gelelim ilk yazımın konusuna… Dönemin Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde iktidar olacak çoğunluğu kaybetmiş AKP tek başına hükümeti kuramıyordu. O dönem Alman Başbakanı Sayın Merkel dört  kez sayın Davutoğlu ile buluştu ve Türkiye'ye gitti. Peki Sayın Merkel iktidarı kaybetmiş biri ile niçin 4 kez görüşmüştü  ve niçin güç vermişti ?  Bu soruların cevabını bilmemizde yarar var.

Açık ve net olarak “Çünkü kendi çıkarlarına öyle geliyordu”   Merkel’in amacı  ülkesinde iç sorun haline gelen mülteci sorunlarını Türkiye'ye taşımaktı. Bunu da ancak AKP iktidarı ile çözeceğini bildiği için  1 Kasım erken seçimlerinde Akp'yi iktidarda görmek istiyordu. Hatta Merkel Türkiye'ye gittiğinde muhalefet liderleri ile görüşme gereğini duymamıştı bile.

Bu günlerde Almanya Başbakanın Türkiye'ye bakışına bakalım. Türkiye Cumhuriyetine karşı darbe girişimi oldu,  meclis bombalandı ve 250'ye yakın vatandaşımız hayatından oldu. Nedense Merkel bir kez olsun Türkiye'ye gitmedi hata iki hafta sonra darbeyi kınadığını açıkladı. Yolu hep ülkesinin çıkarları için Türkiye’ye düştü. Bugünlerde Merkel ve Alman politikacıları tuturmuşlar bizlere Türkiye'deki iç sorunlarınız Almanya'ya taşımayın açıklamaları yapıyorlar. Sayın Merkel'e bunu sormak lazım, sizin iç sorununuz olan mülteci sorununu Türkiye'ye taşımanız iyide Türkiye'deki sorunları Almanya'da yaşamakta olan bizler ele alınca neden rahatsız oluyorsunuz?

Eğer bir yerde otokrasi varsa insanın yüreği orda atar.  İnsanlığın ortak sorunlarından bir tanesi otokrasidir. Hep kendi penceresinden bakan Almanya, benim bildiğim dış politikada önce ülkesini çıkarlarını ön planda tutar.  Hangi parti iktidarda olsa aynı politikayı uygularlar.  Dış politikada oy hesaplarına dönüştürmezler.  Önce Almanya'nın çıkarları gelir ve Alman dış politikası Almanlar için kazanç oluyor.

Keşke Türkiye'deki iktidarda dış politikayı oy hesaplarına dönüştürmeseydi de Türkiye kazansaydı.

Dostça selamlar…

Gülbey KILIÇ
guelbeykilic@62hotmail.de


* Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.