ALPERENLER BAYRAM ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Yaşam 12.07.2016 - 21:50, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1498+ kez okundu.
 

ALPERENLER BAYRAM ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Münih Alperen Ocakları tarafından bu yıl ilk defa Ramazan Şenliği etkinliği düzenlendi.
Hayır Çarşısı, yemek alanları ve çocuklar için oyun alanlarının kurulduğu etkinliğe Türklerin yanı sıra Almanlar da ilgi gösterdi. Yetişkinler enfes Türk yemeklerinin tadına bakarken, çocuklar da kendileri için kurulan özel alanda doyasıya eğlendi. Çocuklara özel bayram hediyeleri verildi. Münih Alperen Ocakları Sekreteri Kürşad Kerimoğlu  amaçlarının binlerce kilometre uzakta olsalar da bayram kültürünü yaşatmak olduğunu belirtirken; “Bu etkinliğin ismini kermesten çok bayram şenliği olarak koyduk. Alperen Ocakları olarak ilk defa böyle bir etkinlik düzenledik. Hem insanlara kendimizi tanıtmak hem de çocuklara bayram eğlencesi olsun istedik. Çocuklar için özel hediyeler hazırladık. Burada dini ve milli bayramlarımızı ne kadar istesek de Türkiye’de ki gibi kutlayamıyoruz. Bu etkinliğin amacı da bir nevi hissettirmekti. Kendi kültürümüzü unutmamamız gerekiyor” dedi. Münih Alperen Ocakları’nın çalışmaları hakkında bilgiler de veren Kerimoğlu; “Ramazan ayında sürekli iftarlar verdik, gençlere yönelik sosyal faaliyetlerde bulunduk. Bunların arasında senede iki kere futbol turnuvaları düzenliyoruz, gençlerin kitap okumalarına yönelik seminerler veriyoruz, üç ayda bir dergi çıkarıyoruz. Üniversiteye gidecek olan gençlerimizi doğru tercih yapmaları için yönlendiriyoruz. Gençlerin ibadet yönlerini geliştirmek için diyanetten çeşitli hocalar geliyor onlar sohbetler veriyor” dedi. Zeki Genç munihinsesi.com / özel
Münih Alperen Ocakları tarafından bu yıl ilk defa Ramazan Şenliği etkinliği düzenlendi.

Hayır Çarşısı, yemek alanları ve çocuklar için oyun alanlarının kurulduğu etkinliğe Türklerin yanı sıra Almanlar da ilgi gösterdi.

Yetişkinler enfes Türk yemeklerinin tadına bakarken, çocuklar da kendileri için kurulan özel alanda doyasıya eğlendi. Çocuklara özel bayram hediyeleri verildi.

Münih Alperen Ocakları Sekreteri Kürşad Kerimoğlu  amaçlarının binlerce kilometre uzakta olsalar da bayram kültürünü yaşatmak olduğunu belirtirken; “Bu etkinliğin ismini kermesten çok bayram şenliği olarak koyduk. Alperen Ocakları olarak ilk defa böyle bir etkinlik düzenledik. Hem insanlara kendimizi tanıtmak hem de çocuklara bayram eğlencesi olsun istedik. Çocuklar için özel hediyeler hazırladık. Burada dini ve milli bayramlarımızı ne kadar istesek de Türkiye’de ki gibi kutlayamıyoruz. Bu etkinliğin amacı da bir nevi hissettirmekti. Kendi kültürümüzü unutmamamız gerekiyor” dedi.

Münih Alperen Ocakları’nın çalışmaları hakkında bilgiler de veren Kerimoğlu; “Ramazan ayında sürekli iftarlar verdik, gençlere yönelik sosyal faaliyetlerde bulunduk. Bunların arasında senede iki kere futbol turnuvaları düzenliyoruz, gençlerin kitap okumalarına yönelik seminerler veriyoruz, üç ayda bir dergi çıkarıyoruz. Üniversiteye gidecek olan gençlerimizi doğru tercih yapmaları için yönlendiriyoruz. Gençlerin ibadet yönlerini geliştirmek için diyanetten çeşitli hocalar geliyor onlar sohbetler veriyor” dedi.

Zeki Genç
munihinsesi.com / özel


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.