ARANAN ŞARTLAR ŞÖYLE

Duyurular 01.06.2015 - 12:23, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2296+ kez okundu.
 

ARANAN ŞARTLAR ŞÖYLE

Münih Başkonsolosluğu, Ticaret Ataşeliği Ofisinde, Mahalli Sekreter kadrosu için personel arıyor. Konsolosluğun sitesinden adaylarda aranan özellikler ve detaylar hakkında bir açıklama yayınlandı. İşte o açıklama.
T.C.MÜNİH BAŞKONSOLOSLUĞUTicaret Ataşeliği MAHALLİ SEKRETER SINAV İLANI Ticaret Ataşeliği Ofisinde, MAHALLİ SEKRETER kadrosunda personel istihdam edilecektir. Mahalli Sekreterin görevleri temel olarak; Ataşeliğin telefon ve diğer araçlarla dahili ve harici irtibatını sağlamak, randevuları düzenlemek, yazıları hazırlamak, dökümantasyon yapmak, ziyaret ve iş görüşmesi yapmak üzere gelen ziyaretçilere yardımcı olmak ve Ataşeliğimizin görev alanına giren konularda raporların hazırlanmasında, fuar ve tanıtım faaliyetlerinde, yazışmalarda ve Ofis ile ilgili işlerin yürütülmesinde Ataşe’ye yardım etmek, ayrıca Ataşe tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmek olarak tanımlanabilir. Başvuru sonrasında nitelikleri uygun bulunan adaylara sınav günü bilahare bildirilecek olup, kurulacak komisyon sınavı yazılı (Almancadan Türkçeye ve Türkçeden Almancaya tercüme) ve sözlü olarak gerçekleştirecektir. Sözlü Sınavda, Almanca ve Türkçe bilgisi ve genel kültür, genel ticaret ve ekonomi ile ilgili konular yer alacaktır. A- ARANACAK ŞARTLAR 1) Lisans düzeyinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarının iktisat,işletme,maliye, çalışma ekonomisi, siyasal bilgiler,uluslararası ilişkiler ve hukuk bölümlerinden veya dengi yabancı öğretim kurumlarının aynı bölümlerinden mezun olmak2) Yabancı uyruklular ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, yazılı ve sözlü Türkçe’ye vakıf olmak ve iyi düzeyde Almanca bildiğini belgelemek 3) Tercih sebebi sayılacağından, alanında tecrübe sahibi olmak 4) Bilgisayar ve özellikle ofis programları kullanımı konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmak5) Görevin gerektirdiği temsil niteliklerine sahip olmak6) Çalışma şartlarının gerektirdiği bedensel ve zihinsel yeteneklere sahip olmak7) Görev yapılan ülkenin vatandaşlığına veya oturma ya da çalışma iznine sahip olmak8) Türk uyruklu adayın erkek olması durumunda askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak9) Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak10) Sabıka veya adli sicil kaydı olmamak B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER 1- Başvuru dilekçesi (Türkçe)2- Kimlik belgesi (Pasaport veya Nüfus Cüzdanı) örneği3- Diploma örneği (Türkçe veya Türkçe tercümesi ile birlikte)4- Güncel Özgeçmiş (Türkçe ve Almanca)5- 1 adet Fotoğraf6- Varsa referans mektubu (Türkçe veya Türkçe tercümesi ile birlikte) C- BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ İlanda belirtilen nitelikleri haiz olan ve Nitelikli Yerel Uzman olarak Ataşeliğimizde istihdam edilmek isteyen kişilerin dilekçe ve eki yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte, Ataşeliğimizin “Generalkonsulat der Republik Türkei, Handelsabteilung, Goethestr.10, 80336 München“ adresine; 1- 15-17 Haziran 2015 tarihleri arasında , 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatlerinde şahsen başvurarak veya, 2- En geç 17 Haziran 2015 tarihi akşamına kadar Ataşeliğimiz adresinde olacak şekilde taahhütlü posta yoluyla, (Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Ataşeliğimiz sorumlu değildir.) başvurmaları gerekmektedir.
Münih Başkonsolosluğu, Ticaret Ataşeliği Ofisinde, Mahalli Sekreter kadrosu için personel arıyor. Konsolosluğun sitesinden adaylarda aranan özellikler ve detaylar hakkında bir açıklama yayınlandı. İşte o açıklama.

T.C.
MÜNİH BAŞKONSOLOSLUĞU
Ticaret Ataşeliği

MAHALLİ SEKRETER SINAV İLANI

Ticaret Ataşeliği Ofisinde, MAHALLİ SEKRETER kadrosunda personel istihdam edilecektir. Mahalli Sekreterin görevleri temel olarak; Ataşeliğin telefon ve diğer araçlarla dahili ve harici irtibatını sağlamak, randevuları düzenlemek, yazıları hazırlamak, dökümantasyon yapmak, ziyaret ve iş görüşmesi yapmak üzere gelen ziyaretçilere yardımcı olmak ve Ataşeliğimizin görev alanına giren konularda raporların hazırlanmasında, fuar ve tanıtım faaliyetlerinde, yazışmalarda ve Ofis ile ilgili işlerin yürütülmesinde Ataşe’ye yardım etmek, ayrıca Ataşe tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmek olarak tanımlanabilir.

Başvuru sonrasında nitelikleri uygun bulunan adaylara sınav günü bilahare bildirilecek olup, kurulacak komisyon sınavı yazılı (Almancadan Türkçeye ve Türkçeden Almancaya tercüme) ve sözlü olarak gerçekleştirecektir. Sözlü Sınavda, Almanca ve Türkçe bilgisi ve genel kültür, genel ticaret ve ekonomi ile ilgili konular yer alacaktır.

A- ARANACAK ŞARTLAR

1) Lisans düzeyinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarının iktisat,işletme,maliye, çalışma ekonomisi, siyasal bilgiler,uluslararası ilişkiler ve hukuk bölümlerinden veya dengi yabancı öğretim kurumlarının aynı bölümlerinden mezun olmak
2) Yabancı uyruklular ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, yazılı ve sözlü Türkçe’ye vakıf olmak ve iyi düzeyde Almanca bildiğini belgelemek 
3) Tercih sebebi sayılacağından, alanında tecrübe sahibi olmak 
4) Bilgisayar ve özellikle ofis programları kullanımı konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmak
5) Görevin gerektirdiği temsil niteliklerine sahip olmak
6) Çalışma şartlarının gerektirdiği bedensel ve zihinsel yeteneklere sahip olmak
7) Görev yapılan ülkenin vatandaşlığına veya oturma ya da çalışma iznine sahip olmak
8) Türk uyruklu adayın erkek olması durumunda askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak
9) Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak
10) Sabıka veya adli sicil kaydı olmamak


B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru dilekçesi (Türkçe)
2- Kimlik belgesi (Pasaport veya Nüfus Cüzdanı) örneği
3- Diploma örneği (Türkçe veya Türkçe tercümesi ile birlikte)
4- Güncel Özgeçmiş (Türkçe ve Almanca)
5- 1 adet Fotoğraf
6- Varsa referans mektubu (Türkçe veya Türkçe tercümesi ile birlikte)

C- BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ

İlanda belirtilen nitelikleri haiz olan ve Nitelikli Yerel Uzman olarak Ataşeliğimizde istihdam edilmek isteyen kişilerin dilekçe ve eki yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte, Ataşeliğimizin “Generalkonsulat der Republik Türkei, Handelsabteilung, Goethestr.10, 80336 München“ adresine;

1- 15-17 Haziran 2015 tarihleri arasında , 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatlerinde şahsen başvurarak veya,

2- En geç 17 Haziran 2015 tarihi akşamına kadar Ataşeliğimiz adresinde olacak şekilde taahhütlü posta yoluyla, (Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Ataşeliğimiz sorumlu değildir.)

başvurmaları gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.