BAVYERA'DA KORKUTAN TABLO

Sağlık 27.10.2021 - 13:03, Güncelleme: 03.12.2021 - 02:20 2422+ kez okundu.
 

BAVYERA'DA KORKUTAN TABLO

Almanya’da insidans değerinin en yüksek olduğu üçüncü bölge olan Bavyera’da çocuklar ve gençlerdeki artış korkuttu. Geçtiğimiz günlerde toplanan Bavyera kabinesi nasıl devam edileceğini tartıştı. İşte o görüşmenin ayrıntıları ve alınan kararlar.
Özellikle çocuklarda ve gençlerde artan korona sayıları nedeni ile Bavyera kabinesi dün bir toplantı düzenledi. Toplantıya koronadan ciddi şekilde etkilenen güneydoğu Bavyera bölgelesi ilçe yöneticileri ve belediye başkanları katıldı.   Çocuklarda ve ergenlerde görülme sıklığı yüksek   Özellikle Bavyera'daki çocuklar ve ergenler arasındaki korona vakaları hiç olmadığı kadar yükseldi. 6 ila 11 yaş grubunda, 415 insidans değeri bildirildi. Bu, bir hafta içinde 157'lik bir artış ve LGL'nin pandeminin başlangıcından bu yana belirlediği bir yaş grubu için en yüksek değer olarak kayıtlara geçti.   12 ila 15 yaşındakiler için LGL ayrıca 391 değerinde büyük bir artış bildirdi. 16 ila 19 yaşındakiler arasında, 100.000 kişi başına yedi gün içinde 324 yeni enfeksiyon oluştu.   Eyalet hükümeti: Aşısızlar için bile karantina yok   Eyalet Şansölyesi Florian Herrmann (CSU), Bavyera'da korona aşısı olmayanlar için bile yeni bir karantina uygulanmaması gerektiğini kabine toplantısından sonra açıkça belirtti. Herrmann, "Aşılanmamış insanlar için teorik olarak akla yatkın bir önlem olarak karantina da istemiyoruz. Karantina tercih ettiğimiz bir yöntem  değil. Ayrıca aşı olanlar için herhangi bir dezavantaj olmaması gerekiyor” dedi.   Öte yandan Herrmann, maske gereksiniminin genişletilmesini, 3G ve 3G plus gibi düzenlemelerin daha sıkı kontrolünün yapılması gerektiğini belirtti.   Hükümet, özgür bir devlet için önceki düzenlemeleri yeni önlemler almadan 24 Kasım'a kadar uzattı. Sonbahar tatilinden sonra, muhtemelen gelişmelere göre kararlar yeniden gözden geçirilecek.     munihinsesi.com / özel  
Almanya’da insidans değerinin en yüksek olduğu üçüncü bölge olan Bavyera’da çocuklar ve gençlerdeki artış korkuttu. Geçtiğimiz günlerde toplanan Bavyera kabinesi nasıl devam edileceğini tartıştı. İşte o görüşmenin ayrıntıları ve alınan kararlar.

Özellikle çocuklarda ve gençlerde artan korona sayıları nedeni ile Bavyera kabinesi dün bir toplantı düzenledi. Toplantıya koronadan ciddi şekilde etkilenen güneydoğu Bavyera bölgelesi ilçe yöneticileri ve belediye başkanları katıldı.

 

Çocuklarda ve ergenlerde görülme sıklığı yüksek

 

Özellikle Bavyera'daki çocuklar ve ergenler arasındaki korona vakaları hiç olmadığı kadar yükseldi. 6 ila 11 yaş grubunda, 415 insidans değeri bildirildi. Bu, bir hafta içinde 157'lik bir artış ve LGL'nin pandeminin başlangıcından bu yana belirlediği bir yaş grubu için en yüksek değer olarak kayıtlara geçti.

 

12 ila 15 yaşındakiler için LGL ayrıca 391 değerinde büyük bir artış bildirdi. 16 ila 19 yaşındakiler arasında, 100.000 kişi başına yedi gün içinde 324 yeni enfeksiyon oluştu.

 

Eyalet hükümeti: Aşısızlar için bile karantina yok

 

Eyalet Şansölyesi Florian Herrmann (CSU), Bavyera'da korona aşısı olmayanlar için bile yeni bir karantina uygulanmaması gerektiğini kabine toplantısından sonra açıkça belirtti. Herrmann, "Aşılanmamış insanlar için teorik olarak akla yatkın bir önlem olarak karantina da istemiyoruz. Karantina tercih ettiğimiz bir yöntem  değil. Ayrıca aşı olanlar için herhangi bir dezavantaj olmaması gerekiyor” dedi.

 

Öte yandan Herrmann, maske gereksiniminin genişletilmesini, 3G ve 3G plus gibi düzenlemelerin daha sıkı kontrolünün yapılması gerektiğini belirtti.

 

Hükümet, özgür bir devlet için önceki düzenlemeleri yeni önlemler almadan 24 Kasım'a kadar uzattı. Sonbahar tatilinden sonra, muhtemelen gelişmelere göre kararlar yeniden gözden geçirilecek.

 

 

munihinsesi.com / özel

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.