BİNLERCE MÜSLÜMAN BİR ARADAYDI

Yaşam 11.07.2016 - 14:01, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2847+ kez okundu.
 

BİNLERCE MÜSLÜMAN BİR ARADAYDI

Geride bıraktığımız ramazan bayramında Münih’te bir ilk yaşandı ve yaklaşık 4 bine yakın Müslüman Zenit Halle’de bir araya gelerek bayramı coşku ile kutladı.
Sabahın erken saatlerinde bayram namazı için Zenit Halle’ye gelen Müslümanlar salona sıkı güvenlik önlemleri  altında giriş yaptı. Bayram namazında kadın erkek çoluk çocuk herkes ordaydı.  Tunuslu, Suriyeli, Hindistanlı, Türkü  tüm Müslüman ülkelerden vatandaşlar bayramlaşmak için bir araya gelirken,  Türklerin sayısının az olması dikkatlerden kaçmadı. Namaz öncesi okunan dualar ve yapılan konuşmaların ardından bayram namazına geçildi. Namazın bitmesinin ardından lokum dağıtıldı ve bayramlaşıldı. Etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Çocuklar kendileri  için kurulan oyun parkurunda doyasıya eğlendiler. Gün içerisinde 7000’e yakın Müslüman Zenit Halle’yi ziyaret etti. Gün boyu süren etkinlikte kurulan yemek alanlarında yemekler yenildi, bayram sohbetleri edildi. Münihin Sesi’ne düşüncelerini belirten vatandaşlar; “Binlerce insanın Ramazan bayramını kutlamak için bir araya geldiğini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını” dile getirdiler. Koordinasyonun çok iyi sağlandığı bayramlaşma gününde organizasyonu gerçekleştiren yetkililer Zenit Halle’nin kendilerine dar geldiğini,  önümüzdeki sene aynı etkinliğin 2-3 katı daha büyük mekanda yapılacağını belirttiler.  Etkinlik yapılan konuşmalar ve okunan dualarla sona erdi. Zeki GENÇ munihinsesi.com / özel
Geride bıraktığımız ramazan bayramında Münih’te bir ilk yaşandı ve yaklaşık 4 bine yakın Müslüman Zenit Halle’de bir araya gelerek bayramı coşku ile kutladı.

Sabahın erken saatlerinde bayram namazı için Zenit Halle’ye gelen Müslümanlar salona sıkı güvenlik önlemleri  altında giriş yaptı.

Bayram namazında kadın erkek çoluk çocuk herkes ordaydı.  Tunuslu, Suriyeli, Hindistanlı, Türkü  tüm Müslüman ülkelerden vatandaşlar bayramlaşmak için bir araya gelirken,  Türklerin sayısının az olması dikkatlerden kaçmadı.

Namaz öncesi okunan dualar ve yapılan konuşmaların ardından bayram namazına geçildi. Namazın bitmesinin ardından lokum dağıtıldı ve bayramlaşıldı.

Etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Çocuklar kendileri  için kurulan oyun parkurunda doyasıya eğlendiler.

Gün içerisinde 7000’e yakın Müslüman Zenit Halle’yi ziyaret etti. Gün boyu süren etkinlikte kurulan yemek alanlarında yemekler yenildi, bayram sohbetleri edildi.

Münihin Sesi’ne düşüncelerini belirten vatandaşlar; “Binlerce insanın Ramazan bayramını kutlamak için bir araya geldiğini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını” dile getirdiler.

Koordinasyonun çok iyi sağlandığı bayramlaşma gününde organizasyonu gerçekleştiren yetkililer Zenit Halle’nin kendilerine dar geldiğini,  önümüzdeki sene aynı etkinliğin 2-3 katı daha büyük mekanda yapılacağını belirttiler.  Etkinlik yapılan konuşmalar ve okunan dualarla sona erdi.

Zeki GENÇ
munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.