BU SEVGİ SINIR TANIMIYOR

Yaşam 10.11.2019 - 19:16, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1105+ kez okundu.
 

BU SEVGİ SINIR TANIMIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. Yılında Almanya’nın Münih şehrinde de unutulmadı. Pazar sabahı yüzlerce gurbetçi vatandaşımız eksi bir derece soğukta ellerinde Türk bayrakları ile Münih’in meşhur meydanlarından Odeonsplatz’ta buluşarak Atalarını andı.
Cumhuriyet sevdalısı Yasemin Nart’ın kişisel girişimleri sonucunda düzenlenen anma töreninde Mustafa Kemal Atatürk ilk defa Münih’in meşhur meydanlarından birinde anıldı. Sabahın erken saatlerinde, havanın çok soğuk olmasına rağmen çocuklarını alıp alana gelen yüzlerce Cumhuriyet sevdalısı, 2600 kilometre uzakta Atatürk’e olan sevgi ve saygılarını gösterdi. Anma töreni,  organizasyonu gerçekleştiren Yasemin Nart’ın konuşması ile başladı. Konuşmasına katılan herkese teşekkür ederek başlayan Nart; “ Öncelikle buraya Pazar sabahı olmasına rağmen katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle bir anma töreninde ‘hoş geldiniz’ denmez o nedenle demiyorum. Atamız en çok vücudu ilelebet toprak olacağı zaman fikirleri payidar kalmasını istiyordu. Bunu da ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’  sözüyle belirtmişti. Gelin görün ki 81 sene sonra 2600 km uzaklarda fikirleri binlerce kilometreleri aşıp da payidar kaldı. Biz bugün bunu göstermek istedik ve başardık” dedi.  “Bugün burada büyükler susacak, çocuklar konuşacak” diyerek söz küçüklere bırakılırken, Almanya saati ile 09.05’te yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Gençler tarafından büyük bir coşku ile “Andımız” ve “Gençliğe Hitabe” nin okunması ile yüzlerce siyah-beyaz renkte balon gökyüzüne bırakıldı. Kalabalık,  Mustafa Kemal Atatürk’e binlerce kilometre uzakta saygılarını göstermenin verdiği gurur ile sessiz bir şekilde meydandan ayrıldı. Deniz Gezginci - Münih
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. Yılında Almanya’nın Münih şehrinde de unutulmadı. Pazar sabahı yüzlerce gurbetçi vatandaşımız eksi bir derece soğukta ellerinde Türk bayrakları ile Münih’in meşhur meydanlarından Odeonsplatz’ta buluşarak Atalarını andı.

Cumhuriyet sevdalısı Yasemin Nart’ın kişisel girişimleri sonucunda düzenlenen anma töreninde Mustafa Kemal Atatürk ilk defa Münih’in meşhur meydanlarından birinde anıldı. Sabahın erken saatlerinde, havanın çok soğuk olmasına rağmen çocuklarını alıp alana gelen yüzlerce Cumhuriyet sevdalısı, 2600 kilometre uzakta Atatürk’e olan sevgi ve saygılarını gösterdi.

Anma töreni,  organizasyonu gerçekleştiren Yasemin Nart’ın konuşması ile başladı. Konuşmasına katılan herkese teşekkür ederek başlayan Nart; “ Öncelikle buraya Pazar sabahı olmasına rağmen katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle bir anma töreninde ‘hoş geldiniz’ denmez o nedenle demiyorum. Atamız en çok vücudu ilelebet toprak olacağı zaman fikirleri payidar kalmasını istiyordu. Bunu da ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’  sözüyle belirtmişti. Gelin görün ki 81 sene sonra 2600 km uzaklarda fikirleri binlerce kilometreleri aşıp da payidar kaldı. Biz bugün bunu göstermek istedik ve başardık” dedi.

 “Bugün burada büyükler susacak, çocuklar konuşacak” diyerek söz küçüklere bırakılırken, Almanya saati ile 09.05’te yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Gençler tarafından büyük bir coşku ile “Andımız” ve “Gençliğe Hitabe” nin okunması ile yüzlerce siyah-beyaz renkte balon gökyüzüne bırakıldı.

Kalabalık,  Mustafa Kemal Atatürk’e binlerce kilometre uzakta saygılarını göstermenin verdiği gurur ile sessiz bir şekilde meydandan ayrıldı.

Deniz Gezginci - Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.