BU TİYATRODA HER ŞEY DOĞAÇLAMA

Kültür - Sanat 17.11.2018 - 10:58, Güncelleme: 02.10.2022 - 10:18 1395+ kez okundu.
 

BU TİYATRODA HER ŞEY DOĞAÇLAMA

Münih’in ilk ve tek Türk-Alman doğaçlama tiyatrosu “İmpro a la turka” tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor. Münih’te Heppel Ettlich ve Agusburg’ta Kresslesmühle de sahnelenen oyun izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor.
İlk ve tek Türk-Alman doğaçlama tiyatrosu özelliğine sahip olan İmpro a la turka,  2002 yılından beri izleyenlerin karşısına çıkıyor. Yusuf Demirkol, Hülya Bozkurt Weller , Ercan Öksüz, Şahika Tetik, Gülay Foster, Michael Henn gibi Türklerin çoğunlukta olduğu ekip sahneye rejisörsüz, metinsiz çıkıyor ve seyircilerden gelen fikirler üzerine şovlarını anlık olarak sergiliyorlar.   Küçük küçük hikayelerin yer aldığı oyun interaktif bir şekilde gerçekleşiyor. Canlı müzik eşliğinde oluşan şovlarda zaman zaman sahneye izleyiciler de çıkıyor ve oyunun birer parçası oluyorlar. İmpro a la Turka’ya gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını ancak Türk seyircilerini aralarında daha fazla görmek istediklerini belirten Yusuf Demirkol; “Ayda bir kere de olsa Münih’te tiyatro severlerle bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Bugünkü şovda Alman ve Türk seyircilerimiz yarı yarıyaydı. Türklerin de gösterilerimize ilgisi var ancak bize göre yeterli değil. Biz bu işi para kazanmak için yapmıyoruz. Türk seyircileri daha fazla aramızda görmek, onlarla daha çok şey paylaşmak istiyoruz” dedi. Bundan sonraki projeleri arasında bir de Türkçe oyun sergilemek olduğunu belirten Demirkol; “Oyunlarımızı senede üç-dört kez Türkçe oynayacağız ki Türk seyircilerine de bu doğaçlama şovumuzu sergileyebilelim. Bugünkü oyun tipik oyunlarımızdan biriydi ve her şey kafamızda olan olaylarla ilgiliydi. Seyircilerden aldığımız fikirlerle senaryolar ürettik. Zannediyorum ki çok da başarılıydık” dedi. Yaklaşık bir buçuk yıldır İmpro a la turka çatısı altında gösterilere çıktığını belirten Hülya Bozkurt Weller; “Burada olmaktan çok mutluyum, çok büyük keyif alıyorum” dedi. Münih’te ayda bir kere her Çarşamba günleri sahne alan grubun bundan sonraki ilk gösterisi 05 Aralık günü yine Heppel salonunda gerçekleştirilecek. Grup, Mayıs 2019 tarihi itibari ile de ayda bir kere Augsburg’ta sahne almaya başlayacak. İmpro a la turka ile ilgili detaylara ve oyun tarihleri ile ilgili bilgilere www.impro-ala-turka.de adresinden ulaşabilirsiniz. Munihinsesi.com / özel
Münih’in ilk ve tek Türk-Alman doğaçlama tiyatrosu “İmpro a la turka” tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor. Münih’te Heppel Ettlich ve Agusburg’ta Kresslesmühle de sahnelenen oyun izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor.

İlk ve tek Türk-Alman doğaçlama tiyatrosu özelliğine sahip olan İmpro a la turka,  2002 yılından beri izleyenlerin karşısına çıkıyor. Yusuf Demirkol, Hülya Bozkurt Weller , Ercan Öksüz, Şahika Tetik, Gülay Foster, Michael Henn gibi Türklerin çoğunlukta olduğu ekip sahneye rejisörsüz, metinsiz çıkıyor ve seyircilerden gelen fikirler üzerine şovlarını anlık olarak sergiliyorlar.

 

Küçük küçük hikayelerin yer aldığı oyun interaktif bir şekilde gerçekleşiyor. Canlı müzik eşliğinde oluşan şovlarda zaman zaman sahneye izleyiciler de çıkıyor ve oyunun birer parçası oluyorlar.

İmpro a la Turka’ya gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını ancak Türk seyircilerini aralarında daha fazla görmek istediklerini belirten Yusuf Demirkol; “Ayda bir kere de olsa Münih’te tiyatro severlerle bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Bugünkü şovda Alman ve Türk seyircilerimiz yarı yarıyaydı. Türklerin de gösterilerimize ilgisi var ancak bize göre yeterli değil. Biz bu işi para kazanmak için yapmıyoruz. Türk seyircileri daha fazla aramızda görmek, onlarla daha çok şey paylaşmak istiyoruz” dedi.

Bundan sonraki projeleri arasında bir de Türkçe oyun sergilemek olduğunu belirten Demirkol; “Oyunlarımızı senede üç-dört kez Türkçe oynayacağız ki Türk seyircilerine de bu doğaçlama şovumuzu sergileyebilelim. Bugünkü oyun tipik oyunlarımızdan biriydi ve her şey kafamızda olan olaylarla ilgiliydi. Seyircilerden aldığımız fikirlerle senaryolar ürettik. Zannediyorum ki çok da başarılıydık” dedi.

Yaklaşık bir buçuk yıldır İmpro a la turka çatısı altında gösterilere çıktığını belirten Hülya Bozkurt Weller; “Burada olmaktan çok mutluyum, çok büyük keyif alıyorum” dedi.

Münih’te ayda bir kere her Çarşamba günleri sahne alan grubun bundan sonraki ilk gösterisi 05 Aralık günü yine Heppel salonunda gerçekleştirilecek. Grup, Mayıs 2019 tarihi itibari ile de ayda bir kere Augsburg’ta sahne almaya başlayacak.

İmpro a la turka ile ilgili detaylara ve oyun tarihleri ile ilgili bilgilere www.impro-ala-turka.de adresinden ulaşabilirsiniz.

Munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.