CAN’IN RÜYASI GERÇEK OLDU

Kültür - Sanat 12.07.2016 - 12:26, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2707+ kez okundu.
 

CAN’IN RÜYASI GERÇEK OLDU

AKA EULE Çocuk tiyatrosu tarafından önceki gün sahneye konulan Can’ın Rüyası adlı çocuk oyunu izleyenlerden tam not aldı.
Bu yıl ikinci oyun ile ailelerinin karşısına çıkan Eule’li çocuklar Murat Sarı'nın yazdığı ve İbrahim Bozkurt'un yönettiği 'Can'ın Rüyası' adlı tek perdelik oyunu sergiledi.  Hayali kahramanların çocuklar üzerindeki etkisini konu alan oyunda çocuklar Türkçeleri ve oyunculuk performansı ile alkışlandı. Gecenin sunuculuğunu Müzisyen ve Oyuncu Gani Arıkan gerçekleştirdi.  Gani Arıkan aylardır çocukları yetiştiren tiyatro hocası İbrahim Bozkurt’u sahneye çağırdığında Bozkurt ailelerden büyük alkış aldı. Çocuklardan daha fazla heyecanlı olduğunu belirten İbrahim Bozkurt yaptığı konuşmasında tiyatronun çocukların gelişiminde ki faydasına değinirken; “Çocukların sosyal iletişiminin daha fazla gelişmesine inandığımız için  bu tiyatroyu gerçekleştirdik. Yaklaşık yedi aydır bu oyun için çalıştık. Çocuklar bu akşam bana da sahnede çok sürpriz yaptılar. Provalarda görmediğim mimik ve hareketleri kendilerinden gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Onları ne kadar tebrik etsem azdır” dedi.   İbrahim Bozkurt’un konuşmasının ardından çocuklara sertifikaları ve Oscar ödülü verildi. Gecenin düzenlenmesinde büyük emeği olan Bahar Yalçın çocuklara ödüllerini dağıttı. Çocuklar kendileri üzerinde büyük emekleri bulunan tiyatro hocası İbrahim Bozkurt’a sahnede teşekkür etti. Ödül töreninin ardından çocuklar hep birlikte Şener Aslan’ın müziği eşliğinde şarkılar söyledi. Tiyatro gösteriminin ardından sahne Elvan Çocuk Halk Oyunları Topluluğu’nun oldu. Çocuklar Türk Halk oyunlarından seçkiler sundu. Çocukların ardından sahne sırası yetişkinlerdeydi. Impro Ala Turka grubu doğaçlama tiyatrosundan örnekler sundu. Grup Bulut müzikleri ile geceye renk kattı. Gecenin sonunda Gani Arıkan ve Erkan Kaban sahne aldı. Udi Gani Arıkan’ın udu kafasının üzerinde çalması izleyenleri büyüledi. Deniz GEZGİNCİ munihinsesi.com / özel
AKA EULE Çocuk tiyatrosu tarafından önceki gün sahneye konulan Can’ın Rüyası adlı çocuk oyunu izleyenlerden tam not aldı.

Bu yıl ikinci oyun ile ailelerinin karşısına çıkan Eule’li çocuklar Murat Sarı'nın yazdığı ve İbrahim Bozkurt'un yönettiği 'Can'ın Rüyası' adlı tek perdelik oyunu sergiledi.  Hayali kahramanların çocuklar üzerindeki etkisini konu alan oyunda çocuklar Türkçeleri ve oyunculuk performansı ile alkışlandı.

Gecenin sunuculuğunu Müzisyen ve Oyuncu Gani Arıkan gerçekleştirdi.  Gani Arıkan aylardır çocukları yetiştiren tiyatro hocası İbrahim Bozkurt’u sahneye çağırdığında Bozkurt ailelerden büyük alkış aldı.

Çocuklardan daha fazla heyecanlı olduğunu belirten İbrahim Bozkurt yaptığı konuşmasında tiyatronun çocukların gelişiminde ki faydasına değinirken; “Çocukların sosyal iletişiminin daha fazla gelişmesine inandığımız için  bu tiyatroyu gerçekleştirdik. Yaklaşık yedi aydır bu oyun için çalıştık. Çocuklar bu akşam bana da sahnede çok sürpriz yaptılar. Provalarda görmediğim mimik ve hareketleri kendilerinden gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Onları ne kadar tebrik etsem azdır” dedi.  

İbrahim Bozkurt’un konuşmasının ardından çocuklara sertifikaları ve Oscar ödülü verildi. Gecenin düzenlenmesinde büyük emeği olan Bahar Yalçın çocuklara ödüllerini dağıttı. Çocuklar kendileri üzerinde büyük emekleri bulunan tiyatro hocası İbrahim Bozkurt’a sahnede teşekkür etti. Ödül töreninin ardından çocuklar hep birlikte Şener Aslan’ın müziği eşliğinde şarkılar söyledi.

Tiyatro gösteriminin ardından sahne Elvan Çocuk Halk Oyunları Topluluğu’nun oldu. Çocuklar Türk Halk oyunlarından seçkiler sundu.

Çocukların ardından sahne sırası yetişkinlerdeydi. Impro Ala Turka grubu doğaçlama tiyatrosundan örnekler sundu. Grup Bulut müzikleri ile geceye renk kattı.

Gecenin sonunda Gani Arıkan ve Erkan Kaban sahne aldı. Udi Gani Arıkan’ın udu kafasının üzerinde çalması izleyenleri büyüledi.

Deniz GEZGİNCİ
munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.