DACHAU'DA ÖLEN MÜSLÜMAN TÜRKLERİ DE ANILDI

Yaşam 05.05.2016 - 01:36, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2703+ kez okundu.
 

DACHAU'DA ÖLEN MÜSLÜMAN TÜRKLERİ DE ANILDI

Dachau Nazi Toplama Kampı 71. kurtuluş yılı törenleri yapıldı. Anma törenine katılan Deutschtürken Verband e.V. kampta ölen Müslüman Türkleri anısına çelenk bıraktı.
Kamptan kurtulanların ailelerinin ve hayatta kalanların her yıl düzenlediği etkinlikte günün anısına konuşmalar yapıldı.  Tören yerinde kurban ve kurtarıcı ülkelerin bayrakları arasında Türk bayrağı da dikkati çekti. İlk etapta siyasi tutuklular için inşa edilen kampta, aralarında 23 Türk vatandaşının da bulunduğu yaklaşık 45 bin kişi yaşamını yitirmişti. Bundan 71 yıl önce, 29 Nisan 1945’de General Alexander M. Patch komutasındaki 7. Ordu'ya bağlı Amerikan birlikleri, Münih yakınlarındaki Dachau Toplama Kampı'ndaki yaklaşık 70.000 tutsağı kurtarmışlardı. 1933 ile 1945 arasında Dachau Toplama Kampı'nda yaklaşık 200.000 kişi yaşadı. Özellikle Nazi propagandalarının arttığı bu günlerde Nazi rüzgarına karşı törene katıldıklarını belirten Deutsch Türken Verband e.V. Başkanı Zeki Genç; “Artan Nazi propagandasına karşı tüm insanlık adına orada ki kurbanları anıyoruz. Almanya’da yeniden hortlayan Nazi tehlikesi bizleri tedirgin ediyor. Müslüman Türklerinin de hayatını kaybettiği Dachau’da bundan sonraki anma törenlerine katılacağız. Türkler olarak bu tehlikeye dikkat çekmek ve orada hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak için ileriki yıllarda katılımın daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 
Dachau Nazi Toplama Kampı 71. kurtuluş yılı törenleri yapıldı. Anma törenine katılan Deutschtürken Verband e.V. kampta ölen Müslüman Türkleri anısına çelenk bıraktı.

Kamptan kurtulanların ailelerinin ve hayatta kalanların her yıl düzenlediği etkinlikte günün anısına konuşmalar yapıldı.  Tören yerinde kurban ve kurtarıcı ülkelerin bayrakları arasında Türk bayrağı da dikkati çekti.

İlk etapta siyasi tutuklular için inşa edilen kampta, aralarında 23 Türk vatandaşının da bulunduğu yaklaşık 45 bin kişi yaşamını yitirmişti.

Bundan 71 yıl önce, 29 Nisan 1945’de General Alexander M. Patch komutasındaki 7. Ordu'ya bağlı Amerikan birlikleri, Münih yakınlarındaki Dachau Toplama Kampı'ndaki yaklaşık 70.000 tutsağı kurtarmışlardı. 1933 ile 1945 arasında Dachau Toplama Kampı'nda yaklaşık 200.000 kişi yaşadı.

Özellikle Nazi propagandalarının arttığı bu günlerde Nazi rüzgarına karşı törene katıldıklarını belirten Deutsch Türken Verband e.V. Başkanı Zeki Genç; “Artan Nazi propagandasına karşı tüm insanlık adına orada ki kurbanları anıyoruz. Almanya’da yeniden hortlayan Nazi tehlikesi bizleri tedirgin ediyor. Müslüman Türklerinin de hayatını kaybettiği Dachau’da bundan sonraki anma törenlerine katılacağız. Türkler olarak bu tehlikeye dikkat çekmek ve orada hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak için ileriki yıllarda katılımın daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.