DAMALS ATATÜRK’Ü KAPAĞINA TAŞIDI

Yaşam 20.10.2020 - 06:34, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1768+ kez okundu.
 

DAMALS ATATÜRK’Ü KAPAĞINA TAŞIDI

Almanya’nın popüler bilimsel tarih dergilerinden “Damals” bu ayki sayısının kapağına “Modern Türkiye’nin Kurucusu” başlığı ile Mustafa Kemal Atatürk’ü taşıdı.
Almanya’nın popüler bilimsel tarih dergilerinden “Damals” bu ayki sayısının kapağına “Modern Türkiye’nin Kurucusu” başlığı ile Mustafa Kemal Atatürk’ü taşıdı.      Almanya’da 1969 senesinden beri yayınlanan ve en geniş kapsamlı bilimsel tarih dergilerinden biri olarak sayılan “Damals” farklı konu başlıkları altında Atatürk’ü okurlarına tanıttı.  Prof. Dr. Yavuz Köse, Dr. Onur Inal ve Prof. Dr. Klaus Kreiser’in kaleme aldığı makalelerde “Modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk” , “Mustafa Kemal ve Boğazdaki hasta adam”, “Cumhuriyete giden yol” , “Geçmişten kopmak”, “Atatürk'ün çevresindeki insanlar. Yoldaşlar ve rakipler”, “Atatürk’ün mirası” konu başlıkları yer aldı.     Makalede  “Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923'te kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, küçülmüş bir Osmanlı İmparatorluğu değil tamamen yeni bir devletti. Mustafa Kemal, Türkiye'yi din ile devle işlerinin keskin bir şekilde ayrıldığı, eğitimin yüksek önceliğe sahip olduğu ve kadınların özgürce yaşamasına izin verilen modern bir ülke haline getirmek istedi”  açıklamalarına yer verildi.     Birinci Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı İmparatorluğunun parçalanmasından, Çanakkale Savaşına, kurtuluş savaşının ardından modern Türkiye’nin yaratılmasına kadar birçok konunun ayrıntılarıyla yer aldığı makalede Atatürk Türkiye’sinden bugünlere nasıl gelindiği okuyucuya anlatıldı.    Deniz Gezginci / Münih      Münihin Sesi'ni sosyal medyadan takip ediyor musunuz ? Linklerin üzerine tıklayarak bizi sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz.    ✔  Instagram: www.instagram.com/munihinsesi  ✔  Facebook: www.facebook.com/munihinsesi  ✔  Facebook Grup: www.facebook.com/groups/munihinsesi ✔  WhatsApp Grup: +90 5368638699  ✔  Youtube Kanalı: www.youtube.com/c/munihinsesi 
Almanya’nın popüler bilimsel tarih dergilerinden “Damals” bu ayki sayısının kapağına “Modern Türkiye’nin Kurucusu” başlığı ile Mustafa Kemal Atatürk’ü taşıdı.

Almanya’nın popüler bilimsel tarih dergilerinden “Damals” bu ayki sayısının kapağına “Modern Türkiye’nin Kurucusu” başlığı ile Mustafa Kemal Atatürk’ü taşıdı.   

 

Almanya’da 1969 senesinden beri yayınlanan ve en geniş kapsamlı bilimsel tarih dergilerinden biri olarak sayılan “Damals” farklı konu başlıkları altında Atatürk’ü okurlarına tanıttı.  Prof. Dr. Yavuz Köse, Dr. Onur Inal ve Prof. Dr. Klaus Kreiser’in kaleme aldığı makalelerde “Modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk” , “Mustafa Kemal ve Boğazdaki hasta adam”, “Cumhuriyete giden yol” , “Geçmişten kopmak”, “Atatürk'ün çevresindeki insanlar. Yoldaşlar ve rakipler”, “Atatürk’ün mirası” konu başlıkları yer aldı.  

 

Makalede  “Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923'te kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, küçülmüş bir Osmanlı İmparatorluğu değil tamamen yeni bir devletti. Mustafa Kemal, Türkiye'yi din ile devle işlerinin keskin bir şekilde ayrıldığı, eğitimin yüksek önceliğe sahip olduğu ve kadınların özgürce yaşamasına izin verilen modern bir ülke haline getirmek istedi”  açıklamalarına yer verildi.  

 

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı İmparatorluğunun parçalanmasından, Çanakkale Savaşına, kurtuluş savaşının ardından modern Türkiye’nin yaratılmasına kadar birçok konunun ayrıntılarıyla yer aldığı makalede Atatürk Türkiye’sinden bugünlere nasıl gelindiği okuyucuya anlatıldı. 

 

Deniz Gezginci / Münih 

 

 

Münihin Sesi'ni sosyal medyadan takip ediyor musunuz ? Linklerin üzerine tıklayarak bizi sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz. 

 

  Instagram: www.instagram.com/munihinsesi 

  Facebook: www.facebook.com/munihinsesi 

  Facebook Grup: www.facebook.com/groups/munihinsesi

  WhatsApp Grup: +90 5368638699 

  Youtube Kanalı: www.youtube.com/c/munihinsesi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.