DİTİB İFTARINA YOĞUN İLGİ

Yaşam 14.06.2016 - 17:41, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1750+ kez okundu.
 

DİTİB İFTARINA YOĞUN İLGİ

DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde Öz Düğün Salonu’nda geniş katılımlı bir iftar programı düzenlendi.
Münih Baş Konsolosu Mesut Koç, DİTİB yönetim kurulu üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve mülticiler olmak üzere kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı iftar programı Imam Mehmet Atıf Bilgili’nin kuran okuması ile başladı. Kuran okunmasının ardından dualar edildi. İftar yemeğinden öncesinde Önder Yıldız, Barbara Kittelberger, Andreas Renz, Nükhet Kıvran, Cumali Naz, Arif Taşdelen, Kuddusi Uysal tarafından konuşmalar yapıldı. Münih Baş Konsolosu Mesut Koç yaptığı konuşma ile böyle bir organizasyonu düzenlediği için DİTİB’e teşekkür etti. Başka bir iftar programına davetli olduğu için programdan erken ayrılmak zorunda kalan Koç,  yaptığı konuşmada; “İftar programları ile aramızdaki bağı güçlendiriyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Ramazan etkinlikleri her zaman olumlu geçiyor. Değerlerimizi geleceğe taşıyor. Bu etkinliklerin yurtdışında oruç tutmanın dışında anlamı büyük. Yabancı ülkede yaşayanların kendi değerlerine sahip çıkmaları için önemli” dedi. Konuşmasında Mültecilere de değinen Koç; “Avrupa’ya ve ülkemize büyük çaplı mülteci akımı var.  Ülkemizde rekor sayıda mülteciyi misafir ettik. Tüm kurumlarımız canla başla çalışıyor. Ne mutlu ki ülke olarak bu geleneği devam ettiriyoruz. DİTİB’te bu geleneğin bir parçası” dedi. Mesut Koç, Almanya parlamentosu tarafından gündeme getirilen sözde Ermeni soykırımı hakkında konuştu “Milletimizi üzen haksız ithamlarla karşı karşıyayız. Sizler tarihimizi çocuklarınıza öğreterek haksız ithamlara karşı en güzel cevabı vereceksiniz. Almanya’da ki Türk toplumunun ferdi olarak mültecilere destek sağlarken örnek oldunuz. Ramazan ayında mültecilere yardım ettiniz bu unutulmayacaktır” dedi. Konsolosluğun yaptığı hizmetlere de değinen Mesut Koç; “Geçen ramazandan bu yana Baş Konsolosluk olarak sizlere en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni otomasyon projemiz var. Bekleme sürelerini azaltmaya, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için randevu sistemine geçtik. Bekleme süresi hemen hemen ortadan kalktı. Eğer randevu ile gelinirse zamanında hizmet alınabiliyor. Engellilere yönelik alt yapı çalışmalarına başladık. Bizlere teşekkür eden vatandaşlarımızın sayısı artıyor bende bundan memnun oluyorum. Eleştirilere de açığız. Sosyal medyada yapılan eleştirilerin hepsini tek tek takip ediyorum. Elimden geldiğince de cevaplamaya çalışıyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından iftar saatinin gelmesi ile birlikte ezan okundu. Almanca edilen duanın ardından oruçlar açıldı.  İftarın ardından kadınlar ve erkekler için ayrılan özel yerlerde teravih namazı kılındı. Deniz GEZGİNCİ munihinsesi.com / özel  
DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde Öz Düğün Salonu’nda geniş katılımlı bir iftar programı düzenlendi.

Münih Baş Konsolosu Mesut Koç, DİTİB yönetim kurulu üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve mülticiler olmak üzere kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı iftar programı Imam Mehmet Atıf Bilgili’nin kuran okuması ile başladı.

Kuran okunmasının ardından dualar edildi. İftar yemeğinden öncesinde Önder Yıldız, Barbara Kittelberger, Andreas Renz, Nükhet Kıvran, Cumali Naz, Arif Taşdelen, Kuddusi Uysal tarafından konuşmalar yapıldı.

Münih Baş Konsolosu Mesut Koç yaptığı konuşma ile böyle bir organizasyonu düzenlediği için DİTİB’e teşekkür etti. Başka bir iftar programına davetli olduğu için programdan erken ayrılmak zorunda kalan Koç,  yaptığı konuşmada; “İftar programları ile aramızdaki bağı güçlendiriyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Ramazan etkinlikleri her zaman olumlu geçiyor. Değerlerimizi geleceğe taşıyor. Bu etkinliklerin yurtdışında oruç tutmanın dışında anlamı büyük. Yabancı ülkede yaşayanların kendi değerlerine sahip çıkmaları için önemli” dedi.

Konuşmasında Mültecilere de değinen Koç; “Avrupa’ya ve ülkemize büyük çaplı mülteci akımı var.  Ülkemizde rekor sayıda mülteciyi misafir ettik. Tüm kurumlarımız canla başla çalışıyor. Ne mutlu ki ülke olarak bu geleneği devam ettiriyoruz. DİTİB’te bu geleneğin bir parçası” dedi.

Mesut Koç, Almanya parlamentosu tarafından gündeme getirilen sözde Ermeni soykırımı hakkında konuştu “Milletimizi üzen haksız ithamlarla karşı karşıyayız. Sizler tarihimizi çocuklarınıza öğreterek haksız ithamlara karşı en güzel cevabı vereceksiniz. Almanya’da ki Türk toplumunun ferdi olarak mültecilere destek sağlarken örnek oldunuz. Ramazan ayında mültecilere yardım ettiniz bu unutulmayacaktır” dedi.

Konsolosluğun yaptığı hizmetlere de değinen Mesut Koç; “Geçen ramazandan bu yana Baş Konsolosluk olarak sizlere en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni otomasyon projemiz var. Bekleme sürelerini azaltmaya, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için randevu sistemine geçtik. Bekleme süresi hemen hemen ortadan kalktı. Eğer randevu ile gelinirse zamanında hizmet alınabiliyor. Engellilere yönelik alt yapı çalışmalarına başladık. Bizlere teşekkür eden vatandaşlarımızın sayısı artıyor bende bundan memnun oluyorum. Eleştirilere de açığız. Sosyal medyada yapılan eleştirilerin hepsini tek tek takip ediyorum. Elimden geldiğince de cevaplamaya çalışıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iftar saatinin gelmesi ile birlikte ezan okundu. Almanca edilen duanın ardından oruçlar açıldı.  İftarın ardından kadınlar ve erkekler için ayrılan özel yerlerde teravih namazı kılındı.

Deniz GEZGİNCİ
munihinsesi.com / özel

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.