DİZLERİMİZ NEDEN AĞRIR?

Sağlık 05.06.2016 - 09:54, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2772+ kez okundu.
 

DİZLERİMİZ NEDEN AĞRIR?

Münih Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen toplantıda uzman doktorlar Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass kalça ve diz sorunları konusunda bilgilendirdi.
Diz ağrısının Almanya’da artık bir halk hastalığına dönüştüğünü söyleyen doktorlar, ''Almanya'da beş milyon kişi sürekli diz ağrısı çekmektedir” dedi.  Staedtisches Klinikum München GmbH (STKM) bünyesindeki Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen toplantıda uzman doktorlar Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass kalça ve diz sorunları konusunda bilgilendirdi. ''Almanya'da beş milyon kişi sürekli diz ağrısı çekmektedir” Dr. Stefan Witt “doktorların diz ağrınızı bir iğneyle, hele kortison iğnesiyle geçiştirmesine izin vermeyin” dedi. Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing Kliniği'nde ''Türkçe sağlık bilgilendirme toplantıları serisi'' bünyesinde ''Kalça ve diz sorunlarında neler yapılabilir?'' konulu bir konferans düzenlendi. Türkler için özel hazırlanan bilgilendirme toplantısında ''Kaza Cerrahisi ve Ortopedi Bölümü'' uzmanlarından Dr. Stephan Gass ve Dr. Stefan Witt yurttaşlarımızı bilgilendirdiler. Tüm konuşmaların anında Türkçe'ye çevrildiği toplantıya özellikle birinci nesilden çok sayıda yurttaşımız katıldı. Doktorlar toplantıda diz ve kalça sorunlarının yaygınlığına dikkati çekerek ''Almanya'da bugün beş milyon kişi sürekli diz ağrısı çekmektedir. Özellikle çalışma koşullarının ağırlığıyla bağlantılı bu rahatsızlıklar, kiloya dikkat ederek, bol yürüyüş yaparak ve sigarayı azaltarak geciktirilebilir'' dedi. Diz ağrısı çekenleri uyaran Dr. Witt “malesef bazı doktorlar bir ağrı kesici iğne ile sorunu geçici olarak çözme yoluna gidiyorlar. Buna izin vermeyin, hele “kortison” iğnesini mutlaka gerekli değilse yaptırmayın, çok sık vurulduğunda vucüdun bağışıklık sitemini bozmaktadır” dedi. Eklem ağrıları konusunda doktorlar ''Eklemlerde bulunan kıkırdak dokusu kemiklerin birbirine sürtünmesini engeller. Doktorunuz teşhisinizin artrit olduğunu belirtirse, eklem ya da eklemlerinizde iltihap olduğu kanısına varmıştır. Artrit ön planda hareketli eklemlerin hastalığıdır. 35 yaşından itibaren her iki kişiden birinde eklemlerin yıpranması ve aşınması söz konusudur” dedi. Doktorlar dizlerin korunması konusunda şu öğütlerde bulundular: · Bol hareket ediniz · Fazla kilolarınızı veriniz. · Çömelirken ve doğrulurken, bir yere otururken ve kalkarken kollarınızı kullanın dizlerinizi fazla kırmamaya çalışın. · Ağır yük taşımayın. · Uzun süre yürümek ve ayakta durmaktan kaçının. · Yumuşak tabanlı ve düz topuklu ayakkabı giyin. · Bacak kaslarınızı düzenli olarak çalıştırın. · Diz egzersizlerini mutlaka yapın. · Dizlerinizi sert zeminler üzerine koymayın. Ahmet İNCEL / MÜNİH
Münih Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen toplantıda uzman doktorlar Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass kalça ve diz sorunları konusunda bilgilendirdi.

Diz ağrısının Almanya’da artık bir halk hastalığına dönüştüğünü söyleyen doktorlar, ''Almanya'da beş milyon kişi sürekli diz ağrısı çekmektedir” dedi. 

Staedtisches Klinikum München GmbH (STKM) bünyesindeki Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen toplantıda uzman doktorlar Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass kalça ve diz sorunları konusunda bilgilendirdi. ''Almanya'da beş milyon kişi sürekli diz ağrısı çekmektedir” Dr. Stefan Witt “doktorların diz ağrınızı bir iğneyle, hele kortison iğnesiyle geçiştirmesine izin vermeyin” dedi.

Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing Kliniği'nde ''Türkçe sağlık bilgilendirme toplantıları serisi'' bünyesinde ''Kalça ve diz sorunlarında neler yapılabilir?'' konulu bir konferans düzenlendi. Türkler için özel hazırlanan bilgilendirme toplantısında ''Kaza Cerrahisi ve Ortopedi Bölümü'' uzmanlarından Dr. Stephan Gass ve Dr. Stefan Witt yurttaşlarımızı bilgilendirdiler. Tüm konuşmaların anında Türkçe'ye çevrildiği toplantıya özellikle birinci nesilden çok sayıda yurttaşımız katıldı.

Doktorlar toplantıda diz ve kalça sorunlarının yaygınlığına dikkati çekerek ''Almanya'da bugün beş milyon kişi sürekli diz ağrısı çekmektedir. Özellikle çalışma koşullarının ağırlığıyla bağlantılı bu rahatsızlıklar, kiloya dikkat ederek, bol yürüyüş yaparak ve sigarayı azaltarak geciktirilebilir'' dedi. Diz ağrısı çekenleri uyaran Dr. Witt “malesef bazı doktorlar bir ağrı kesici iğne ile sorunu geçici olarak çözme yoluna gidiyorlar. Buna izin vermeyin, hele “kortison” iğnesini mutlaka gerekli değilse yaptırmayın, çok sık vurulduğunda vucüdun bağışıklık sitemini bozmaktadır” dedi.


Eklem ağrıları konusunda doktorlar ''Eklemlerde bulunan kıkırdak dokusu kemiklerin birbirine sürtünmesini engeller. Doktorunuz teşhisinizin artrit olduğunu belirtirse, eklem ya da eklemlerinizde iltihap olduğu kanısına varmıştır. Artrit ön planda hareketli eklemlerin hastalığıdır. 35 yaşından itibaren her iki kişiden birinde eklemlerin yıpranması ve aşınması söz konusudur” dedi.

Doktorlar dizlerin korunması konusunda şu öğütlerde bulundular:

· Bol hareket ediniz

· Fazla kilolarınızı veriniz.

· Çömelirken ve doğrulurken, bir yere otururken ve kalkarken kollarınızı kullanın dizlerinizi fazla kırmamaya çalışın.

· Ağır yük taşımayın.

· Uzun süre yürümek ve ayakta durmaktan kaçının.

· Yumuşak tabanlı ve düz topuklu ayakkabı giyin.

· Bacak kaslarınızı düzenli olarak çalıştırın.

· Diz egzersizlerini mutlaka yapın.

· Dizlerinizi sert zeminler üzerine koymayın.

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.