DTF’DEN ALMAN PARLAMENTOSU’NUN KARARINA TEPKİ

Yaşam 07.06.2016 - 22:04, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1514+ kez okundu.
 

DTF’DEN ALMAN PARLAMENTOSU’NUN KARARINA TEPKİ

Alman-Türk Dostluk Federasyonu (DTF) Genel Başkanı Cihan Sendan imzasıyla yayınlanan açıklamada, Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasıyla ilgili olarak kararı eleştirildi.
Alman-Türk Dostluk Federasyonu (DTF) Genel Başkanı Cihan Sendan imzasıyla yayınlanan açıklamada, Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasıyla ilgili olarak kararı eleştirildi. Sendan açıklamasında “Parlemento da alınan karar bizleri olduğu gibi Alman toplumunu da üzmüştür. Niye alındığı dahi belli olmayan bu karar ne bizim Alman dostlarımıza ne de Alman dostlarımızın bize olan sevgisini azaltmayacak tam aksine dostluğumuza verdiğimiz önemi bir kat daha arttıracaktır” dedi.  DTF’in basın açıklamasını tam metninde şu ifadeler yer aldı:  “Türk Alman dostluğunun önemli bir ifadesi olan Kybele her daim sahiplerine takdim edilmeye devam edecektir. Dostluk şemsiyesini en ufak yağmurda kapatanlar samimiyetlerinin ölçüsünü gösterirler, biz dostluk şemsiyemizi her daim açık tutmaya kararlıyız. Türk Alman Dostluk Federasyonu devlet ilişkilerinden uzak halkın dostluğuyla ilgilenir. Devletler arasındaki menfaat ilişkileri bizi etkilemez. Populist siyasetçilerin sözleri ve tavırları hatta aldıkları kararlar bizim dostluğumuza zarar veremez. 400 bin melez evlilik yapmış Alman Türk insanları ile biz dostluğunda ötesine geçmiş akraba olmuş toplumlarız. Şahsım ve temsil ettiğim Türk Alman Dostluk Federasyonu yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Alman toplumu Ermeni konusu ile ilgilenmeyecek kadar ayakları yere basan zeki bir toplumdur, Parlemento da alınan karar bizleri olduğu gibi Alman toplumunu da üzmüştür. Niye alındığı dahi belli olmayan bu karar ne bizim Alman dostlarımıza ne de Alman dostlarımızın bize olan sevgisini azaltmayacak tam aksine dostluğumuza verdiğimiz önemi bir kat daha arttıracaktır. Bilinçli şekilde Medyanın şişirdiği ve düşmanlık tohumları attığı ortadadır, Aklı selim zeki insanlar bu oyunlara düşmemiştir, düşmeyecektir! Dostluk zor günlerde elele tumak zorluklar karşısında beraberce dik durmaktır”. Ahmet İNCEL / MÜNİH
Alman-Türk Dostluk Federasyonu (DTF) Genel Başkanı Cihan Sendan imzasıyla yayınlanan açıklamada, Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasıyla ilgili olarak kararı eleştirildi.

Alman-Türk Dostluk Federasyonu (DTF) Genel Başkanı Cihan Sendan imzasıyla yayınlanan açıklamada, Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasıyla ilgili olarak kararı eleştirildi. Sendan açıklamasında “Parlemento da alınan karar bizleri olduğu gibi Alman toplumunu da üzmüştür. Niye alındığı dahi belli olmayan bu karar ne bizim Alman dostlarımıza ne de Alman dostlarımızın bize olan sevgisini azaltmayacak tam aksine dostluğumuza verdiğimiz önemi bir kat daha arttıracaktır” dedi. 

DTF’in basın açıklamasını tam metninde şu ifadeler yer aldı: 

“Türk Alman dostluğunun önemli bir ifadesi olan Kybele her daim sahiplerine takdim edilmeye devam edecektir. Dostluk şemsiyesini en ufak yağmurda kapatanlar samimiyetlerinin ölçüsünü gösterirler, biz dostluk şemsiyemizi her daim açık tutmaya kararlıyız. Türk Alman Dostluk Federasyonu devlet ilişkilerinden uzak halkın dostluğuyla ilgilenir. Devletler arasındaki menfaat ilişkileri bizi etkilemez. Populist siyasetçilerin sözleri ve tavırları hatta aldıkları kararlar bizim dostluğumuza zarar veremez. 400 bin melez evlilik yapmış Alman Türk insanları ile biz dostluğunda ötesine geçmiş akraba olmuş toplumlarız.
Şahsım ve temsil ettiğim Türk Alman Dostluk Federasyonu yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Alman toplumu Ermeni konusu ile ilgilenmeyecek kadar ayakları yere basan zeki bir toplumdur, Parlemento da alınan karar bizleri olduğu gibi Alman toplumunu da üzmüştür. Niye alındığı dahi belli olmayan bu karar ne bizim Alman dostlarımıza ne de Alman dostlarımızın bize olan sevgisini azaltmayacak tam aksine dostluğumuza verdiğimiz önemi bir kat daha arttıracaktır. Bilinçli şekilde Medyanın şişirdiği ve düşmanlık tohumları attığı ortadadır, Aklı selim zeki insanlar bu oyunlara düşmemiştir, düşmeyecektir! Dostluk zor günlerde elele tumak zorluklar karşısında beraberce dik durmaktır”.

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.