DÜŞÜN VE ZENGİN OL - Napoleon HİLL

Kitap 16.02.2020 - 11:34, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1974+ kez okundu.
 

DÜŞÜN VE ZENGİN OL - Napoleon HİLL

Bu kitabı da yıllar önce Antalya'da bir bankın üzerinde bulup kütüphaneme kaldırmıştım. Geçenlerde elime geçti, okuyayım da sıradan çıksın istedim. Kitapta altını çizdiğim notları sizlerle paylaşıyorum.
  "Hazır düşünüyorum o halde  zengin de olayım bari" diyerek okumaya başla(ma)dığım bir kitap. Bu tarzda çok kitap okuduğum için kitabın sonunda asıl zenginliğin sağlıklı, mutlu, hayatı ve insanları sevmek olduğu ana fikrine geleceğini biliyordum. Bu kitabı da yıllar önce Antalya'da bir bankın üzerinde bulup kütüphaneme kaldırmıştım. Geçenlerde elime geçti, okuyayım da sıradan çıksın istedim. Kitapta altını çizdiğim notları sizlerle paylaşıyorum.   Liderliğin Temel Özellikleri ---------------------------- - Kararlı cesaret - Özdenetim - Kuvvetli bir adalet duygusu - Mutlak kararlılık - Planların kesinliği - Alınan karşılıktan daha fazlasını yapma - Hoş bir kişilik - Anlayış ve hoşgörü - Ayrıntılara hakim olma - Bütün sorumluluğu üstlenmeye istekli olma - İşbirliği Liderlikte Başarısızlığın On Temel Sebebi ----------------------------------------- - Ayrıntıları organize etmede yetersizlik - Alçakgönüllü hizmet vermeye isteksizlik - Bildikleriyle yaptıkları yerine, sadece bildikleri şeyler için karşılık beklemek - Takipçilerinin rekabetinden korkmak - Hayal gücü yetersizliği - Bencillik - Ölçülü olmamak - Sadakatsizlik - Liderlik otoritesinin vurgulanması - Ünvanın vurgulanması Başarısızlığın 30 Sebebi  ------------------------ - Kötü kalıtımsal geçmiş - Hayatta iyi belirlenmemiş bir amaç eksikliği - Sıradanlığı aşacak kadar hırslı olmamak - Yetersiz eğitim - Disiplin yetersizliği - Sağlığın kötü olması - Çocukluk sırasındaki elverişsiz çevre etkenleri - Erteleme - Israr etmeme - Olumsuz kişilik - Cinsel isteğin kontrol edilememesi - Hiç bir bedel ödemeden bir şey için kontrolsüz arzu - İyi belirlenmiş karar gücü eksikliği - Altı temel korkudan biri ya da daha fazlası (Yoksulluk, eleştiri, hastalık, aşkın kaybedilmesi, yaşlanma, ölüm) - Evlilikte yanlış eş seçimi - Aşırı tedbirli olmak - İş hayatında yanlış ortak seçimi - Batıl inanç ve önyargı - Yanlış iş seçimi - Çaba yoğunluğu eksikliği - Rastgele harcama alışkanlığı - İstek eksikliği - Hoşgörüsüzlük - Ölçülü olmama - Diğerleri ile işbirliği yapma yetersizliği - Çaba göstermeden elde edilmiş güce sahip olma - Kasıtlı sahtekarlık - Kendini beğenme ve kibir - Düşünmek yerine tahmin etmek - Sermaye yetersizliği  * Sizi iyi tanıyan birisinin bu listeyi sizinle birlikte incelemesi ve sizi analiz etmesi iyi olacaktır.
Bu kitabı da yıllar önce Antalya'da bir bankın üzerinde bulup kütüphaneme kaldırmıştım. Geçenlerde elime geçti, okuyayım da sıradan çıksın istedim. Kitapta altını çizdiğim notları sizlerle paylaşıyorum.

 

"Hazır düşünüyorum o halde  zengin de olayım bari" diyerek okumaya başla(ma)dığım bir kitap. Bu tarzda çok kitap okuduğum için kitabın sonunda asıl zenginliğin sağlıklı, mutlu, hayatı ve insanları sevmek olduğu ana fikrine geleceğini biliyordum. Bu kitabı da yıllar önce Antalya'da bir bankın üzerinde bulup kütüphaneme kaldırmıştım. Geçenlerde elime geçti, okuyayım da sıradan çıksın istedim. Kitapta altını çizdiğim notları sizlerle paylaşıyorum.  

Liderliğin Temel Özellikleri
----------------------------

- Kararlı cesaret
- Özdenetim
- Kuvvetli bir adalet duygusu
- Mutlak kararlılık
- Planların kesinliği
- Alınan karşılıktan daha fazlasını yapma
- Hoş bir kişilik
- Anlayış ve hoşgörü
- Ayrıntılara hakim olma
- Bütün sorumluluğu üstlenmeye istekli olma
- İşbirliği

Liderlikte Başarısızlığın On Temel Sebebi
-----------------------------------------

- Ayrıntıları organize etmede yetersizlik
- Alçakgönüllü hizmet vermeye isteksizlik
- Bildikleriyle yaptıkları yerine, sadece bildikleri şeyler için karşılık beklemek
- Takipçilerinin rekabetinden korkmak
- Hayal gücü yetersizliği
- Bencillik
- Ölçülü olmamak
- Sadakatsizlik
- Liderlik otoritesinin vurgulanması
- Ünvanın vurgulanması

Başarısızlığın 30 Sebebi 
------------------------
- Kötü kalıtımsal geçmiş
- Hayatta iyi belirlenmemiş bir amaç eksikliği
- Sıradanlığı aşacak kadar hırslı olmamak
- Yetersiz eğitim
- Disiplin yetersizliği
- Sağlığın kötü olması
- Çocukluk sırasındaki elverişsiz çevre etkenleri
- Erteleme
- Israr etmeme
- Olumsuz kişilik
- Cinsel isteğin kontrol edilememesi
- Hiç bir bedel ödemeden bir şey için kontrolsüz arzu
- İyi belirlenmiş karar gücü eksikliği
- Altı temel korkudan biri ya da daha fazlası (Yoksulluk, eleştiri, hastalık, aşkın kaybedilmesi, yaşlanma, ölüm)
- Evlilikte yanlış eş seçimi
- Aşırı tedbirli olmak
- İş hayatında yanlış ortak seçimi
- Batıl inanç ve önyargı
- Yanlış iş seçimi
- Çaba yoğunluğu eksikliği
- Rastgele harcama alışkanlığı
- İstek eksikliği
- Hoşgörüsüzlük
- Ölçülü olmama
- Diğerleri ile işbirliği yapma yetersizliği
- Çaba göstermeden elde edilmiş güce sahip olma
- Kasıtlı sahtekarlık
- Kendini beğenme ve kibir
- Düşünmek yerine tahmin etmek
- Sermaye yetersizliği
 * Sizi iyi tanıyan birisinin bu listeyi sizinle birlikte incelemesi ve sizi analiz etmesi iyi olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.