EVSİZLER, NOEL’DE UNUTULMADI

Yaşam 26.12.2016 - 06:54, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1589+ kez okundu.
 

EVSİZLER, NOEL’DE UNUTULMADI

ÜÇ BEŞ KİŞİ Hareketi yine sevindirdi. Noel dolayısıyla ÜÇ BEŞ KİŞİ gençleri Münih'te evsiz Almanlara unutulmaz bir akşam yaşattı.
Almanların geleneksel yemeklerinin  ikram edildiği etkinlikte, Noel şarkıları gitar eşliğinde söylendi. Gençlerin çabaları ile gelen evsizlerin mutlulukları gözlerinden okundu. Helmut ve Regina çifti beğenilerini " duygusal sözlerle ifade etti. Senelerdir Noel kutlamaya imkanımız olmadı. Türkler davet ettiğinde döner bekliyorduk, Alman yemeklerini görünce eskileri hatırladık çok mutlu olduk" sözleri ile dile getirdiler. Dernek başkanı Levent Ekiz; "Bizler bu toplumun bir parçasıyız, toplumda darda olan insanların yanında olmak ve Alman toplumuna önem vermek zorundayız. Bugün evsiz insanlar ile aynı sofrada beraber olduk. Türk kültüründe tanrı misafiri sözünün anlamını yaşadık. Üç beş kişi gençlerinin bu geceye sevgilerini katmaları yüzlerimizi güldürdü. Noel'in bizim için bir dini önemi yok, önemli olan paylaşmaktı" diye belirtti. Ahmet İNCEL / MÜNİH
ÜÇ BEŞ KİŞİ Hareketi yine sevindirdi. Noel dolayısıyla ÜÇ BEŞ KİŞİ gençleri Münih'te evsiz Almanlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Almanların geleneksel yemeklerinin  ikram edildiği etkinlikte, Noel şarkıları gitar eşliğinde söylendi. Gençlerin çabaları ile gelen evsizlerin mutlulukları gözlerinden okundu. Helmut ve Regina çifti beğenilerini " duygusal sözlerle ifade etti. Senelerdir Noel kutlamaya imkanımız olmadı. Türkler davet ettiğinde döner bekliyorduk, Alman yemeklerini görünce eskileri hatırladık çok mutlu olduk" sözleri ile dile getirdiler. Dernek başkanı Levent Ekiz; "Bizler bu toplumun bir parçasıyız, toplumda darda olan insanların yanında olmak ve Alman toplumuna önem vermek zorundayız. Bugün evsiz insanlar ile aynı sofrada beraber olduk. Türk kültüründe tanrı misafiri sözünün anlamını yaşadık. Üç beş kişi gençlerinin bu geceye sevgilerini katmaları yüzlerimizi güldürdü. Noel'in bizim için bir dini önemi yok, önemli olan paylaşmaktı" diye belirtti.

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.