HEDEFİMİZ SADECE TÜRKLER DEĞİL TÜM GÖÇMENLER

Yaşam 01.05.2016 - 11:36, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2498+ kez okundu.
 

HEDEFİMİZ SADECE TÜRKLER DEĞİL TÜM GÖÇMENLER

EXUV İşadamları Derneği ROSA Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıda Münih’te görev yapan Türk basını ile bir araya geldi.
Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantıda Exuv Sözcüsü Kemal Kaya derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. EXUV’un göçmen kökenli Türklerden oluşan bir dernek olduğunu belirten Kaya,  Münih’te şuan aktif olarak 75 üyelerinin bulunduğunu söylerken, EXUV’un hiçbir siyasi partiye, kurum ya da kuruluşa resmi bir bağlantısının bulunmadığının altını çizdi. EXUV’un Münih`te 7 yıl önce hizmete girmiş genç bir dernek olmasına rağmen  üyelerine yönelik çok hızlı aktiviteler düzenlediğini belirten Kaya, derneğin BUV (Bundesverband der Unternehmervereinigungen  e.V.)  üyesi olduğunu söyledi. EXUV’un Bayern bölgesinde  4 şubesiyle aktif olarak hizmet verdiğini belirten Kaya, derneğin faaliyetleri arasında seminerler düzenlemek, fuarlara katılım, iş gezileri, sosyal geziler, işadamları buluşması, ticaret odaları ile diyalog, siyasi partilerin ekonomi temsilcileri ile buluşma gibi çalışmalar yer aldığını söyledi. Derneğini amacının sadece Türklere  değil her milletten işadamına imkânları dahilinde yardımcı olmak olduğunu belirten Kaya; “ Hedefimiz iş adamlarına faydalı olmak, onları bir noktadan daha üst bir noktaya taşımak. Kurumsallaşmalarına yardımcı olmak. Dünyanın en büyük şehirlerinde bağlantılarımız var. Yeni iş kurmak isteyenlere, Türkiye’den buraya gelenlere yardımcı oluyoruz. İş büyütmek isteyenlere finansör ayarlamaya çalışıyoruz. Türkiye’de ki yatırımcılarla buradaki şirket kurmak isteyenlere yardımcı oluyoruz. Bu faaliyetler için ücret almıyoruz. Derneğin gelirleri aidatlarla ilerliyor. Alman derneğiyiz, tüzüğümüz Alman, ismimiz Almanca. Üyelerimizin büyük çoğunluğu Türk olabilir ama biz kendimizi Türk Derneği olarak lanse etmemeye çalışıyoruz. Hedefimizde göçmen kökenlilerin geneli bulunuyor” dedi.  Deniz GEZGİNCİmunihinsesi.com / özel 
EXUV İşadamları Derneği ROSA Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıda Münih’te görev yapan Türk basını ile bir araya geldi.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantıda Exuv Sözcüsü Kemal Kaya derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

EXUV’un göçmen kökenli Türklerden oluşan bir dernek olduğunu belirten Kaya,  Münih’te şuan aktif olarak 75 üyelerinin bulunduğunu söylerken, EXUV’un hiçbir siyasi partiye, kurum ya da kuruluşa resmi bir bağlantısının bulunmadığının altını çizdi.

EXUV’un Münih`te 7 yıl önce hizmete girmiş genç bir dernek olmasına rağmen  üyelerine yönelik çok hızlı aktiviteler düzenlediğini belirten Kaya, derneğin BUV (Bundesverband der Unternehmervereinigungen  e.V.)  üyesi olduğunu söyledi.

EXUV’un Bayern bölgesinde  4 şubesiyle aktif olarak hizmet verdiğini belirten Kaya, derneğin faaliyetleri arasında seminerler düzenlemek, fuarlara katılım, iş gezileri, sosyal geziler, işadamları buluşması, ticaret odaları ile diyalog, siyasi partilerin ekonomi temsilcileri ile buluşma gibi çalışmalar yer aldığını söyledi.

Derneğini amacının sadece Türklere  değil her milletten işadamına imkânları dahilinde yardımcı olmak olduğunu belirten Kaya; “ Hedefimiz iş adamlarına faydalı olmak, onları bir noktadan daha üst bir noktaya taşımak. Kurumsallaşmalarına yardımcı olmak. Dünyanın en büyük şehirlerinde bağlantılarımız var. Yeni iş kurmak isteyenlere, Türkiye’den buraya gelenlere yardımcı oluyoruz. İş büyütmek isteyenlere finansör ayarlamaya çalışıyoruz. Türkiye’de ki yatırımcılarla buradaki şirket kurmak isteyenlere yardımcı oluyoruz. Bu faaliyetler için ücret almıyoruz. Derneğin gelirleri aidatlarla ilerliyor. Alman derneğiyiz, tüzüğümüz Alman, ismimiz Almanca. Üyelerimizin büyük çoğunluğu Türk olabilir ama biz kendimizi Türk Derneği olarak lanse etmemeye çalışıyoruz. Hedefimizde göçmen kökenlilerin geneli bulunuyor” dedi. 

Deniz GEZGİNCİ
munihinsesi.com / özel 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.