İFTAR’DA MÜLTECİ ÇOCUKLAR SEVİNDİRİLDİ

Yaşam 22.06.2016 - 11:31, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3023+ kez okundu.
 

İFTAR’DA MÜLTECİ ÇOCUKLAR SEVİNDİRİLDİ

Augsburg Rumi Kültür Merkezi´nde mültecilere ifar çocuklarına oyuncak verildi.
Augsburg şehrinde faaliyet gösteren Rumi Kültür Merkezi üyeleri kendilerine en yakın mülteci yurduna giderek burada yaşayan vatandaşlara yönelik iftar yemeği organize etti. Kamp yetkililerinden izin alarak burada yaşayan mültecileri dernek binasına getiren yetkililerin bu girişimi büyük beğeni topladı. “Ülkelerinden zorla ve zorunlu olarak gönderilen bu vatandaşlara sahip çıkmak insanlık borcudur“ diyen dernek gönüllülerinden Mustafa Davarcı, “hafta sonunda üyelerimizin desteği ile bu kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Mültecilerin çocuklarına yönelik özel oyuncaklar aldık. Evimize gelen misafirimiz gibi kendilerine ilgi ve alakayı gösterdik. Onlar da kendilerine gösterilen bu ilgide dolayı çok memnun oldular. Geç vakte kadar gitmek istemediler. Hatta bazıları geldikleri günden buyan ilk kez bu kadar lezzetli yemek yediklerini ifade ettiler“ dedi. Iftar öncesi cocuklara oyuncak vererek sevindiren Rumi KültürMerkezi yetkilileri her Cuma-Cumartesi-Pazar halka açık iftar sofralarının kurulduğunu ve tüm vatandaşları davet ettiklerinide ifade ettiler. Ahmet İNCEL / AUGSBURG
Augsburg Rumi Kültür Merkezi´nde mültecilere ifar çocuklarına oyuncak verildi.

Augsburg şehrinde faaliyet gösteren Rumi Kültür Merkezi üyeleri kendilerine en yakın mülteci yurduna giderek burada yaşayan vatandaşlara yönelik iftar yemeği organize etti.

Kamp yetkililerinden izin alarak burada yaşayan mültecileri dernek binasına getiren yetkililerin bu girişimi büyük beğeni topladı.

“Ülkelerinden zorla ve zorunlu olarak gönderilen bu vatandaşlara sahip çıkmak insanlık borcudur“ diyen dernek gönüllülerinden Mustafa Davarcı, “hafta sonunda üyelerimizin desteği ile bu kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Mültecilerin çocuklarına yönelik özel oyuncaklar aldık. Evimize gelen misafirimiz gibi kendilerine ilgi ve alakayı gösterdik. Onlar da kendilerine gösterilen bu ilgide dolayı çok memnun oldular. Geç vakte kadar gitmek istemediler. Hatta bazıları geldikleri günden buyan ilk kez bu kadar lezzetli yemek yediklerini ifade ettiler“ dedi.

Iftar öncesi cocuklara oyuncak vererek sevindiren Rumi KültürMerkezi yetkilileri her Cuma-Cumartesi-Pazar halka açık iftar sofralarının kurulduğunu ve tüm vatandaşları davet ettiklerinide ifade ettiler.

Ahmet İNCEL / AUGSBURG

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.