IGMG GÜNEY BAVYERA İFTARINA YÜKSEK KATILIM

Yaşam 15.06.2016 - 14:21, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2774+ kez okundu.
 

IGMG GÜNEY BAVYERA İFTARINA YÜKSEK KATILIM

IGMG Güney Bavyera Bölgesi’nin düzenli olarak düzenlediği Ramazan resepsiyonu, bu sene Münih Kral Event Center Salonlarında geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
IGMG Ingolstadt Şubesi Hafızlık Kursu öğrencisi Hasan Hüseyin FIRIN’ın okumuş olduğu Aşrı Şerif ile başlayan Program, IGMG Güney Bavyera Bölge Başkanı M. Tayyip Sayan’ın selamlama konuşması ile devam etti. M. Tayyip Sayan yaptığı konuşmada; “Ramazan ayının güzelliklerinden biride, sevgi ve kardeşliğin tesisi için, genel kültürümüzünde bir parçası olan, camilerimizde herkese açık iftar programlarının düzenlenmesi, buraya özellikle mülteci kardeşlerimizin davet edilmesidir. Sözde Ermeni Soykırım Tasarısının Almanya Parlamentosunda kabul edilmesi, burada yaşayan ve Almanya‘yı vatan olarak gören tüm Türkleri derinden yaralamıştır. Balkanlarda, Irakta, Suriye’de yakın tarihte vuku bulan ve milyonlarca insanın, müslümanın ölmesiyle sonuçlanan katliamlardan söz edilmezken, bundan yüz yıl önce vuku bulduğu iddia edilen olayları gündemde tutmanın sadece gündemi değiştirme olayı ile izah edilebileceğini düşünüyoruz. Bir Erzurumlu olarak, o tarihlerde Ermenilerin bizlere neler yaptığını bize nenelerimiz, dedelerimiz aktardılar. Bunun yanında AfD ve PEGİDA gibi aşırı sağcı, müslüman ve yabancı düşmanı kurumların yükselişide tarafımızdan kaygıyla izlenmektedir“ dedi. Ardından mikrofona gelen Arif Rıdvan KÖKTEN, M. Tayyip SAYAN’ın konuşmasını almanca’ya tercüme etti.  Akşam ezanının Bölge İrşad Başkanı Abdulvasi Seydaoğlunun okumasının ardından iftar açıldı. İftar yemeğinin yenmesi ve Akşam namazının kılınmasından sonra kürsüye gelen günün Hatibi, IGMG Genel Sekreteri Bekir ALTAŞ kısaca şu konulara değindi; “Ramazan İftar Proğramları ile içinde yaşadığımız toplumu kendi kültür ve değerlerimizle tanıştırma, buluşturma fırsatını yakalamaktayız. Mülteci Barınaklarına ve Camilerimize yapılan saldırıları görünce, toplumun her kesimine ulaşamadığımızı endişe ile izlemekteyiz.Teşkilat olarak, Stadt-Land-Moschee, Irkçılığa karşı uluslararası Haftalar ve Buyrun ben Müslümanım Projelerimizle, Camilerimizi toplum içinde sorumluluk almaya ve kurumlar nezdindede muhatap olmaya hazırlamaktayız. Zira topluma karşı sorumluluğumuzun farkındayız ve bu konuda Eyalet ve Federal Devlet yetkilileri ile çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Ardından mikrofona gelerek, sırayla TC Münih Konsolosu Selçuk EKE ve Katolik Kilisesi Diyalog Sorumlusu Dr. Andreas RENZ birer selamlama konuşması yaptılar. Resepsiyona başta TC Münih Konsolosu, Bavyera Eyalet Meclisi üyeleri, Katolik Kilisesi Temsilcisi, Münih Belediyesi Encümen Azaları, Münih Yabancılar Meclisi başkan ve üyeleri, Muslimrat, MÜSİAD olmak üzere birçok kurum, dernek, STK ve Cami idarecileriyle çok yüksek düzeyde misafir katılım sağladı. Haber / Fotoğraflar:    Aydın ERDEM
IGMG Güney Bavyera Bölgesi’nin düzenli olarak düzenlediği Ramazan resepsiyonu, bu sene Münih Kral Event Center Salonlarında geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

IGMG Ingolstadt Şubesi Hafızlık Kursu öğrencisi Hasan Hüseyin FIRIN’ın okumuş olduğu Aşrı Şerif ile başlayan Program, IGMG Güney Bavyera Bölge Başkanı M. Tayyip Sayan’ın selamlama konuşması ile devam etti.

M. Tayyip Sayan yaptığı konuşmada; “Ramazan ayının güzelliklerinden biride, sevgi ve kardeşliğin tesisi için, genel kültürümüzünde bir parçası olan, camilerimizde herkese açık iftar programlarının düzenlenmesi, buraya özellikle mülteci kardeşlerimizin davet edilmesidir. Sözde Ermeni Soykırım Tasarısının Almanya Parlamentosunda kabul edilmesi, burada yaşayan ve Almanya‘yı vatan olarak gören tüm Türkleri derinden yaralamıştır. Balkanlarda, Irakta, Suriye’de yakın tarihte vuku bulan ve milyonlarca insanın, müslümanın ölmesiyle sonuçlanan katliamlardan söz edilmezken, bundan yüz yıl önce vuku bulduğu iddia edilen olayları gündemde tutmanın sadece gündemi değiştirme olayı ile izah edilebileceğini düşünüyoruz. Bir Erzurumlu olarak, o tarihlerde Ermenilerin bizlere neler yaptığını bize nenelerimiz, dedelerimiz aktardılar. Bunun yanında AfD ve PEGİDA gibi aşırı sağcı, müslüman ve yabancı düşmanı kurumların yükselişide tarafımızdan kaygıyla izlenmektedir“ dedi.

Ardından mikrofona gelen Arif Rıdvan KÖKTEN, M. Tayyip SAYAN’ın konuşmasını almanca’ya tercüme etti.  Akşam ezanının Bölge İrşad Başkanı Abdulvasi Seydaoğlunun okumasının ardından iftar açıldı.

İftar yemeğinin yenmesi ve Akşam namazının kılınmasından sonra kürsüye gelen günün Hatibi, IGMG Genel Sekreteri Bekir ALTAŞ kısaca şu konulara değindi; “Ramazan İftar Proğramları ile içinde yaşadığımız toplumu kendi kültür ve değerlerimizle tanıştırma, buluşturma fırsatını yakalamaktayız. Mülteci Barınaklarına ve Camilerimize yapılan saldırıları görünce, toplumun her kesimine ulaşamadığımızı endişe ile izlemekteyiz.Teşkilat olarak, Stadt-Land-Moschee, Irkçılığa karşı uluslararası Haftalar ve Buyrun ben Müslümanım Projelerimizle, Camilerimizi toplum içinde sorumluluk almaya ve kurumlar nezdindede muhatap olmaya hazırlamaktayız. Zira topluma karşı sorumluluğumuzun farkındayız ve bu konuda Eyalet ve Federal Devlet yetkilileri ile çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Ardından mikrofona gelerek, sırayla TC Münih Konsolosu Selçuk EKE ve Katolik Kilisesi Diyalog Sorumlusu Dr. Andreas RENZ birer selamlama konuşması yaptılar.

Resepsiyona başta TC Münih Konsolosu, Bavyera Eyalet Meclisi üyeleri, Katolik Kilisesi Temsilcisi, Münih Belediyesi Encümen Azaları, Münih Yabancılar Meclisi başkan ve üyeleri, Muslimrat, MÜSİAD olmak üzere birçok kurum, dernek, STK ve Cami idarecileriyle çok yüksek düzeyde misafir katılım sağladı.

Haber / Fotoğraflar:    Aydın ERDEM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.