İNSÜLİN İĞNESİ YAPANLARA UYARILAR

Sağlık 26.10.2015 - 16:14, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1725+ kez okundu.
 

İNSÜLİN İĞNESİ YAPANLARA UYARILAR

Münih Schwabing Kliniği’nde şeker hastaları için Türkçe tercümeli bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Özellikle birinci nesil yurttaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği toplantıda kliniğin diyabet kursları müdürü Hedwig Rauch “İnsülin iğnesi” konusunda bilgi verdi. Diyabet uzmanı Rauch, birçok şeker hastasının kan şekeri değerleri yüksek olduğu halde, iğneden korktugu için hapla idare etmeye çalıştığına dikkati çekti. Rauch “Unutmayalım ki haplar bazı yan etkileri olan kimyasal sunni bileşimlerdir. Oysaki günümüzde insülin insan dokusundan elde edilen çok doğal bir bileşimdir. Hapa göre zararsız ve çok daha etkili bir tedavi metodudur. Hedwig Rauch “Nasılsa iğne yapıyorum, istediğim kadar yerim” düşüncesinin çok yanlış olduğunu vurgulayıp “Bazı şeker hastaları da iğne yaparak istediği kadar yemek yiyebileceğini düşünüyor. Bu da çok yanlıştır. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok insüline ihtiyaç vardır ve belli bir süre sonra insülin de yeterli oranda etkili olamayabilir” dedi. Enjeksiyonun her defasında yeni bir iğne ile baldır ve karın bölgesinde değişik yerlere yapılmasının çok önemli olduğunu belirten diyet uzmanı “İğne ucunu her seferinde değiştirmezseniz ucu körlediğinden acıtır. Ayrıca hep aynı bölgeye yaparsanız insülin orada şişkinlik yapar ve birikerek vücuda yayılamaz, dolayısıyla etkili olmaz” dedi. Rauch, şeker hastalarının doğrudan diyabet uzmanı doktorlara giderek, kendileri için en uygun insülin türünün ve insülin birim ayarının belirlenmesini istesinler” dedi. Ahmet İNCEL / MÜNİH
Münih Schwabing Kliniği’nde şeker hastaları için Türkçe tercümeli bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Özellikle birinci nesil yurttaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği toplantıda kliniğin diyabet kursları müdürü Hedwig Rauch “İnsülin iğnesi” konusunda bilgi verdi.

Diyabet uzmanı Rauch, birçok şeker hastasının kan şekeri değerleri yüksek olduğu halde, iğneden korktugu için hapla idare etmeye çalıştığına dikkati çekti. Rauch “Unutmayalım ki haplar bazı yan etkileri olan kimyasal sunni bileşimlerdir. Oysaki günümüzde insülin insan dokusundan elde edilen çok doğal bir bileşimdir. Hapa göre zararsız ve çok daha etkili bir tedavi metodudur. Hedwig Rauch “Nasılsa iğne yapıyorum, istediğim kadar yerim” düşüncesinin çok yanlış olduğunu vurgulayıp “Bazı şeker hastaları da iğne yaparak istediği kadar yemek yiyebileceğini düşünüyor. Bu da çok yanlıştır. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok insüline ihtiyaç vardır ve belli bir süre sonra insülin de yeterli oranda etkili olamayabilir” dedi.

Enjeksiyonun her defasında yeni bir iğne ile baldır ve karın bölgesinde değişik yerlere yapılmasının çok önemli olduğunu belirten diyet uzmanı “İğne ucunu her seferinde değiştirmezseniz ucu körlediğinden acıtır. Ayrıca hep aynı bölgeye yaparsanız insülin orada şişkinlik yapar ve birikerek vücuda yayılamaz, dolayısıyla etkili olmaz” dedi.

Rauch, şeker hastalarının doğrudan diyabet uzmanı doktorlara giderek, kendileri için en uygun insülin türünün ve insülin birim ayarının belirlenmesini istesinler” dedi.

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.