İSLAMİ KURULUŞLARA MESAFE Mİ KOYACAKLAR ?

Siyaset 13.11.2016 - 07:36, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2498+ kez okundu.
 

İSLAMİ KURULUŞLARA MESAFE Mİ KOYACAKLAR ?

AÇIK Toplumlarda Din ve Dünya Bakış Özgürlüğü başlıklı önergede Yeşiller, Almanya’da DİTİB ve benzeri İslami kuruluşlara mesafe koyuyor.
Yeşillerin önergesinde kuruluş ve cemaatlerin yasal şartları yerine getirmesi durumunda resmi dini cemaat olarak tanınmaları isteniyor. “Ama dört İslami kuruluş DİTİB, İslam Konseyi, İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) ve Almanya Müslümanları Merkez Konseyi, Yeşiller’in görüşüne göre şimdiki durumda anayasanın din hukuku açısından dini cemaat olma şartlarını yerine getirmiyor” deniyor. Bunların dini dernekler olduğu, DİTİB’in Ankara’daki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir şubesi ve Türkiye’ye bağımlı olduğu belirtiliyor. Bu durumda adı geçen kuruluşlar İslam din dersi veremezler. İŞBİRLİĞİ NE OLACAK? Ancak Yeşiller’in hükümette olduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde Eğitim Bakanı Silvia Löhrmann, İslam din dersleri için bu kuruluşlarla birlikte çalışıyor. Önergenin onaylanması durumunda bu işbirlikleri çıkmaza girecek. KAYNAK: HÜRRİYET
AÇIK Toplumlarda Din ve Dünya Bakış Özgürlüğü başlıklı önergede Yeşiller, Almanya’da DİTİB ve benzeri İslami kuruluşlara mesafe koyuyor.

Yeşillerin önergesinde kuruluş ve cemaatlerin yasal şartları yerine getirmesi durumunda resmi dini cemaat olarak tanınmaları isteniyor. “Ama dört İslami kuruluş DİTİB, İslam Konseyi, İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) ve Almanya Müslümanları Merkez Konseyi, Yeşiller’in görüşüne göre şimdiki durumda anayasanın din hukuku açısından dini cemaat olma şartlarını yerine getirmiyor” deniyor. Bunların dini dernekler olduğu, DİTİB’in Ankara’daki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir şubesi ve Türkiye’ye bağımlı olduğu belirtiliyor. Bu durumda adı geçen kuruluşlar İslam din dersi veremezler.

İŞBİRLİĞİ NE OLACAK?

Ancak Yeşiller’in hükümette olduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde Eğitim Bakanı Silvia Löhrmann, İslam din dersleri için bu kuruluşlarla birlikte çalışıyor. Önergenin onaylanması durumunda bu işbirlikleri çıkmaza girecek.

KAYNAK: HÜRRİYET

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.