KARADENİZLİLER BİRLEŞİYOR

Yaşam 02.04.2016 - 11:43, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2942+ kez okundu.
 

KARADENİZLİLER BİRLEŞİYOR

Almanya’nın değişik kentlerinde faaliyet gösteren beş Karadeniz Kültür Derneği bir “Birlik” çatısı altına birleşiyor.
Almanya’nın değişik kentlerinde faaliyet gösteren beş Karadeniz Kültür Derneği bir “Birlik” çatısı altında birleşme kararı aldı.  Birleşme toplantısına Münih Trabzon-Karadeniz Kültür Derneği ev sahipliği yaptı. Birleşme toplantısında,  Münih Trabzon-Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Süleyman Aydın, Baden Württemberg-Heilbronn Karadenizliler Derneği Başkanı Tayfun Akçay, Stuttgart-Trabzon Ağasar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Durmuş, Ulm/Neu-Ulm Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Demir ve Stuttgart Taşocağı Karadenizliler Derneği Başkanı Hasan Arslan bir birlik kurulması konusunda ortak çalışma kararı aldı. Katılımcılar, birlik çalışmaları ile ilgili ikinci toplantının Heilbronn’da yapılması konusunda anlaştı. KAPIMIZ HERKESE AÇIK Karadenizli Dernekleri Birliği konusundaki toplantıya ev sahipliği yapan  Münih Trabzon-Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Süleyman Aydın, birliğin yaşal statüsü, isim ve logosu konusunun henüz karara bağlanmadığını söylerken “daha güçlü olma amacıyla kurmaya karar verdiğimiz yeni güç birliği oluşumuna Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki tüm Karadeniz kültür derneklerine kapımızın açık olduğunu vurgulamak istiyorum. Ne kadar çok olursak, Avrupa kamuoyunca o derece etkili oluruz ve kültürümüzün buralarda yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması misyonumuzda daha başarılı oluruz. Birleşmeden güç doğar” dedi. Münih’teki toplantıda şu isimler hazır bulundu: Harun Tekinbaş, Salih Özkal, Kazım Zaman, Mehmet Durmuş, Tufan Akçay, Süleyman Aydın, Fikret Demir, Hüseyin Babuşçu, Kemal Kayıkçı, Atanuri Atasay, Ahmet Soylu, İskender Hotaman, İsmail Ayar, Ayşe Şafak, Gülcan Güzel ve Ramazan Güzel.  Ahmet İNCEL / MÜNİH
Almanya’nın değişik kentlerinde faaliyet gösteren beş Karadeniz Kültür Derneği bir “Birlik” çatısı altına birleşiyor.

Almanya’nın değişik kentlerinde faaliyet gösteren beş Karadeniz Kültür Derneği bir “Birlik” çatısı altında birleşme kararı aldı.  Birleşme toplantısına Münih Trabzon-Karadeniz Kültür Derneği ev sahipliği yaptı.

Birleşme toplantısında,  Münih Trabzon-Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Süleyman Aydın, Baden Württemberg-Heilbronn Karadenizliler Derneği Başkanı Tayfun Akçay, Stuttgart-Trabzon Ağasar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Durmuş, Ulm/Neu-Ulm Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Demir ve Stuttgart Taşocağı Karadenizliler Derneği Başkanı Hasan Arslan bir birlik kurulması konusunda ortak çalışma kararı aldı. Katılımcılar, birlik çalışmaları ile ilgili ikinci toplantının Heilbronn’da yapılması konusunda anlaştı.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Karadenizli Dernekleri Birliği konusundaki toplantıya ev sahipliği yapan  Münih Trabzon-Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Süleyman Aydın, birliğin yaşal statüsü, isim ve logosu konusunun henüz karara bağlanmadığını söylerken “daha güçlü olma amacıyla kurmaya karar verdiğimiz yeni güç birliği oluşumuna Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki tüm Karadeniz kültür derneklerine kapımızın açık olduğunu vurgulamak istiyorum. Ne kadar çok olursak, Avrupa kamuoyunca o derece etkili oluruz ve kültürümüzün buralarda yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması misyonumuzda daha başarılı oluruz. Birleşmeden güç doğar” dedi.

Münih’teki toplantıda şu isimler hazır bulundu: Harun Tekinbaş, Salih Özkal, Kazım Zaman, Mehmet Durmuş, Tufan Akçay, Süleyman Aydın, Fikret Demir, Hüseyin Babuşçu, Kemal Kayıkçı, Atanuri Atasay, Ahmet Soylu, İskender Hotaman, İsmail Ayar, Ayşe Şafak, Gülcan Güzel ve Ramazan Güzel. 

Ahmet İNCEL / MÜNİH


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.