KARARI PROTESTO EDECEKLER

Duyurular 07.04.2021 - 08:52, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3070+ kez okundu.
 

KARARI PROTESTO EDECEKLER

Münih’te yaşayan ve İstanbul Sözleşmesi fesih kararına tepki gösterenler ‘Kararı Geri Çek / Sözleşmeyi Uygula!’ demek için 10 Nisan Cumartesi günü saat 13:00’de Geschwister-Scholl Platz’da (LMU önünde) buluşuyor.
Türkiye’de sayısı son yıllarda büyük miktarda artış gösteren kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakaları kapsamında kadınları şiddetten koruyacak olan İstanbul Sözleşmesi’nin 20 Mart günü  Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedilmesine Münih’ten tepkiler gelmeye devam ediyor.  Münih’te yaşayan ve bu karara tepki gösterenler ‘Kararı Geri Çek / Sözleşmeyi Uygula!’ demek için 10 Nisan Cumartesi günü saat 13:00’de Geschwister-Scholl Platz’da (LMU önünde) buluşuyor. İstanbul Sözleşmesi Nedir?   Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ya da bilinen diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan uluslararası bir insan hakları sözleşmesidir.  Bu sözleşmenin Cumhurbaşkanlığı kararı ile feshedilmesi geçtiğimiz günlerde Almanya siyasetinde de tepkilere neden olmuştu. DW Türkçe’nin haberine göre Almanya Aile Bakanı Fransizka Giffey, bu konuya yönelik yaptığı açıklamada “Türkiye'deki kadınların elinden ev içi şiddete karşı mücadelede önemli bir araç alındı," diyerek “Kadına karşı şiddet ve ev içi şiddetle mücadele eden, ayrıca mağdurlara koruma ve destek sunan en önemli uluslararası hukuk aygıtı olan İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çıkması, beni sarstı” ifadelerinde bulunmuştu.   Övgü Şeniz Çetin / Münih
Münih’te yaşayan ve İstanbul Sözleşmesi fesih kararına tepki gösterenler ‘Kararı Geri Çek / Sözleşmeyi Uygula!’ demek için 10 Nisan Cumartesi günü saat 13:00’de Geschwister-Scholl Platz’da (LMU önünde) buluşuyor.

Türkiye’de sayısı son yıllarda büyük miktarda artış gösteren kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakaları kapsamında kadınları şiddetten koruyacak olan İstanbul Sözleşmesi’nin 20 Mart günü  Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedilmesine Münih’ten tepkiler gelmeye devam ediyor. 


Münih’te yaşayan ve bu karara tepki gösterenler ‘Kararı Geri Çek / Sözleşmeyi Uygula!’ demek için 10 Nisan Cumartesi günü saat 13:00’de Geschwister-Scholl Platz’da (LMU önünde) buluşuyor.


İstanbul Sözleşmesi Nedir?

 

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ya da bilinen diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan uluslararası bir insan hakları sözleşmesidir. 


Bu sözleşmenin Cumhurbaşkanlığı kararı ile feshedilmesi geçtiğimiz günlerde Almanya siyasetinde de tepkilere neden olmuştu. DW Türkçe’nin haberine göre Almanya Aile Bakanı Fransizka Giffey, bu konuya yönelik yaptığı açıklamada “Türkiye'deki kadınların elinden ev içi şiddete karşı mücadelede önemli bir araç alındı," diyerek “Kadına karşı şiddet ve ev içi şiddetle mücadele eden, ayrıca mağdurlara koruma ve destek sunan en önemli uluslararası hukuk aygıtı olan İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çıkması, beni sarstı” ifadelerinde bulunmuştu.

 

Övgü Şeniz Çetin / Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.