KOLAYCA KİLO VERMENİN SIRLARI ANLATILDI

Sağlık 23.10.2016 - 13:30, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1478+ kez okundu.
 

KOLAYCA KİLO VERMENİN SIRLARI ANLATILDI

Almanya’nın Münih kentindeki Staedtisches Klinikum München GmbH. (STKM) bünyesinde faaliyet gösteren Münih Schwabing Kliniği’nde Türk şeker hastalarına kolayca kilo vermenin sırları anlatıldı.
Kliniğin diyet uzmanlarından Kathrin Weiser’in hazırladığı programda özellikle birinci nesil yaşlı Türk şeker hastalarına yönelik diyet programlarını anlattı. Ayrıca ileri yaştaki insanların yapabilecekleri jimnastik hareketleri gösterildi.  ŞEKER HASTALIĞINDA “HAREKET” ÇOK ÖNEMLİ! Şeker değerlerinin normalde kalması için en önemli iki faktörün diyet ve hareket olduğunu belirten Weiser “diyete dikkat edersek sadece şeker değerlerimiz normale dönüşmez, kolesterol, yüksek tansiyon ve diğer önemli sorunlar da ortadan kaldırılabilir. Ayrıca yaşı ilerleyenlerde hareket kabiliyeti azaldığından kilolar artabiliyor ve bu durumdan özellikle fazla yükü çekmekte zorlanan ayaklar sorun yaratıyor. Tabii diğer şeker, kolesterol ve tansiyon değerlerini de normale getirmek zorlaşıyor” dedi. Simultane tercümeli kursa katılan Türk hastalar Kathrin Weiser’in gösterdiği hareketleri evde oturarak bile yapabilecekler. Kursiyerlerin Weiser’in gösterdiği hareketleri tekrarlarken zorlanmadıkları gözlemlendi. ARTIK SADECE ÜÇ ÖĞÜN Weiser, beslenme uzmanlarının artık eskisi gibi az yiyip günde altı öğün yemek yeme prensibine sıcak bakmadıklarını söyleyerek “üç öğün yemek yemenin en doğru yöntem olduğuna karar verildi. Ama insülin iğnesi kullananlar doktorlarının tavsiyelerine göre öğünlerini ayarlamalıdırlar” dedi. Yemeğe başlamadan önce bir bardak su içilmesini öneren uzman “böylece tokluk duygusu daha çabuk oluşurken, fazla yemek yeme sorunu da ortadan kaldırılabilir. Televizyon seyrederken yemek yememeliyiz, sadece yemeğe konsantre olup, yavaş yavaş yemeliyiz.  Tabii ki yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak kalmalıyız” dedi. Hareket konusunun da kilo vermede veya daha fazla kilo almayı engellemedeki önemini vurgulayan Weiser “mümkünse asansör veya yürüyen merdiven kullanmayın. Toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız gideceğiniz yere bir durak kala inin ve o mesafeyi yürüyün. Mümkünse hafta en az birer saatlik yürüyüş yapın” dedi.  Ahmet İNCEL / MÜNİH
Almanya’nın Münih kentindeki Staedtisches Klinikum München GmbH. (STKM) bünyesinde faaliyet gösteren Münih Schwabing Kliniği’nde Türk şeker hastalarına kolayca kilo vermenin sırları anlatıldı.

Kliniğin diyet uzmanlarından Kathrin Weiser’in hazırladığı programda özellikle birinci nesil yaşlı Türk şeker hastalarına yönelik diyet programlarını anlattı. Ayrıca ileri yaştaki insanların yapabilecekleri jimnastik hareketleri gösterildi. 

ŞEKER HASTALIĞINDA “HAREKET” ÇOK ÖNEMLİ!

Şeker değerlerinin normalde kalması için en önemli iki faktörün diyet ve hareket olduğunu belirten Weiser “diyete dikkat edersek sadece şeker değerlerimiz normale dönüşmez, kolesterol, yüksek tansiyon ve diğer önemli sorunlar da ortadan kaldırılabilir. Ayrıca yaşı ilerleyenlerde hareket kabiliyeti azaldığından kilolar artabiliyor ve bu durumdan özellikle fazla yükü çekmekte zorlanan ayaklar sorun yaratıyor. Tabii diğer şeker, kolesterol ve tansiyon değerlerini de normale getirmek zorlaşıyor” dedi.

Simultane tercümeli kursa katılan Türk hastalar Kathrin Weiser’in gösterdiği hareketleri evde oturarak bile yapabilecekler. Kursiyerlerin Weiser’in gösterdiği hareketleri tekrarlarken zorlanmadıkları gözlemlendi.

ARTIK SADECE ÜÇ ÖĞÜN

Weiser, beslenme uzmanlarının artık eskisi gibi az yiyip günde altı öğün yemek yeme prensibine sıcak bakmadıklarını söyleyerek “üç öğün yemek yemenin en doğru yöntem olduğuna karar verildi. Ama insülin iğnesi kullananlar doktorlarının tavsiyelerine göre öğünlerini ayarlamalıdırlar” dedi. Yemeğe başlamadan önce bir bardak su içilmesini öneren uzman “böylece tokluk duygusu daha çabuk oluşurken, fazla yemek yeme sorunu da ortadan kaldırılabilir. Televizyon seyrederken yemek yememeliyiz, sadece yemeğe konsantre olup, yavaş yavaş yemeliyiz.  Tabii ki yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak kalmalıyız” dedi. Hareket konusunun da kilo vermede veya daha fazla kilo almayı engellemedeki önemini vurgulayan Weiser “mümkünse asansör veya yürüyen merdiven kullanmayın. Toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız gideceğiniz yere bir durak kala inin ve o mesafeyi yürüyün. Mümkünse hafta en az birer saatlik yürüyüş yapın” dedi. 

Ahmet İNCEL / MÜNİH


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.