KOMŞULUK PROJESİYLE AFRİKA’YA SU

Yaşam 30.06.2016 - 12:17, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1560+ kez okundu.
 

KOMŞULUK PROJESİYLE AFRİKA’YA SU

Münih yakınlarında bulunan Waldkraiburg şehrinde organize edilen bir komşuluk projesi sayesinde Afrika’da su kuyusu açılacak.
Münih yakınlarında bulunan Waldkraiburg şehrinde bir kardeşlik destanı yazıldı. Kuruluşunun 10. Yılı etkinlikleri kapsamında komşularıyla insanlık adına yapılabilecek projeler üzerinde yoğunlaşan KUBIWA Eğitim ve Kültür Derneği, Uluslararası insani yardım derneği olan Offenbach şehri merkezli Time To Help e.V. ile Afrika´da su kuyusu açma projesi üzerinde anlaşarak ortaklaşa bir çalışma yapma kararı aldı. Dernek yöneticileri Afrika´da su kuyusu açma projelerini beldelerindeki esnaflara ve derneklere göndererek ve bizzat ziyaret ederek yapacakları kampanyaya destek vermelerini istediler. Waldkraiburg Belediye Başkanı Robert Pötzsch´de projeye olumlu bakıp destek vermesi sonrası bir araya gelen gönlüllü hayırseverler Afrika´da su açmak için gerekli yardımı toplayarak Time To Help e.V. yetkililerine teslim ettiler. İlerleyen aylarda projeye destek verenlerden isteyenlerin katılımıyla Afrika´ya gezi organize edilerek su kuyusunun açılış töreni gerçekleştirilecek.  Projenin mimarlarından ve dernek yöneticilerinden Muhammed Yiğit, “Waldkraiburg kasabasında bu yıl 10. açılış yılını kutlayacak olan Kubiwa Bildungszentrum hem bulunduğu semtteki dostlarla komşuluk ilişkilerini geliştirme, hemde kültürler arası kaynaşmayı sağlama adına “1.Waldkraiburger Nachbatschaftfest” adı altında iki aşamalı organizasyonun ilkine hafta sonu imza atıldı. 23 Temmuz’da ikinci ayağının da gerçekleşmesiyle son bulacak etkinliklerden dolayı olumlu dönüşler aldık“ dedi. “KUBIWA Bildungszentrum” ve “Mettenhrim Katalanische Fussball Freunde e.V.” ile çalışmalara başladıklarını söyleyen KUBIWA Bildungszentrum e.V Başkanı Mustafa Karaca,“Tüm Waldkraiburglu dostlarımızı da işin içine çekme adına şehirdeki hemen hemen tüm iş yerleri dolaşılıp projenin amacı anlatıldı. Üst düzey katılım olması bizi çok sevindirdi. Belediye etkinlik yerini bize ücretsiz tahsis etti. Birçok firma ve insanda hem banka yolu hemde programa katılarak destek vermiş oldular. Programın amacı her ne kadar kültürler arası kaynaşma olsada netice olarak elde edilen tüm gelir Avrupa´nın kıtasal komşusu olan Afrika da su kuyusu açmak için Time To Help derneğine bağışlandı. İlerleyen aylarda su kuyusu hizmete açılış törenine yine buradan bir grupla katılacağız “ şeklinde konuştu. Afrikaya´ya su kuyusu açmak için etkinliklere katılarak destek veren bölge esnaflarından Mehmet Sağlam, “insanlık için su en büyük nimettir. Su olmayınca hayatta olmaz. KUBIWA derneğini bu anlamlı girişiminden dolayı tebrik ediyorum“ dedi Münih´e 70 km uzaklıkta bulunan Kubiwa Bildungszentrum e.V. on yıldan bu yana öğrencilere yönelik okul dersi yardım kursları ve dil kurslarının yanisara sosyal kültürel faaliyetlerlede bölge halkının gönlünü kazanmaya devam ediyor. Ahmet İNCEL / WALDKRAİBURG
Münih yakınlarında bulunan Waldkraiburg şehrinde organize edilen bir komşuluk projesi sayesinde Afrika’da su kuyusu açılacak.

Münih yakınlarında bulunan Waldkraiburg şehrinde bir kardeşlik destanı yazıldı. Kuruluşunun 10. Yılı etkinlikleri kapsamında komşularıyla insanlık adına yapılabilecek projeler üzerinde yoğunlaşan KUBIWA Eğitim ve Kültür Derneği, Uluslararası insani yardım derneği olan Offenbach şehri merkezli Time To Help e.V. ile Afrika´da su kuyusu açma projesi üzerinde anlaşarak ortaklaşa bir çalışma yapma kararı aldı.

Dernek yöneticileri Afrika´da su kuyusu açma projelerini beldelerindeki esnaflara ve derneklere göndererek ve bizzat ziyaret ederek yapacakları kampanyaya destek vermelerini istediler. Waldkraiburg Belediye Başkanı Robert Pötzsch´de projeye olumlu bakıp destek vermesi sonrası bir araya gelen gönlüllü hayırseverler Afrika´da su açmak için gerekli yardımı toplayarak Time To Help e.V. yetkililerine teslim ettiler. İlerleyen aylarda projeye destek verenlerden isteyenlerin katılımıyla Afrika´ya gezi organize edilerek su kuyusunun açılış töreni gerçekleştirilecek.

 Projenin mimarlarından ve dernek yöneticilerinden Muhammed Yiğit, “Waldkraiburg kasabasında bu yıl 10. açılış yılını kutlayacak olan Kubiwa Bildungszentrum hem bulunduğu semtteki dostlarla komşuluk ilişkilerini geliştirme, hemde kültürler arası kaynaşmayı sağlama adına “1.Waldkraiburger Nachbatschaftfest” adı altında iki aşamalı organizasyonun ilkine hafta sonu imza atıldı. 23 Temmuz’da ikinci ayağının da gerçekleşmesiyle son bulacak etkinliklerden dolayı olumlu dönüşler aldık“ dedi.

“KUBIWA Bildungszentrum” ve “Mettenhrim Katalanische Fussball Freunde e.V.” ile çalışmalara başladıklarını söyleyen KUBIWA Bildungszentrum e.V Başkanı Mustafa Karaca,“Tüm Waldkraiburglu dostlarımızı da işin içine çekme adına şehirdeki hemen hemen tüm iş yerleri dolaşılıp projenin amacı anlatıldı. Üst düzey katılım olması bizi çok sevindirdi. Belediye etkinlik yerini bize ücretsiz tahsis etti. Birçok firma ve insanda hem banka yolu hemde programa katılarak destek vermiş oldular. Programın amacı her ne kadar kültürler arası kaynaşma olsada netice olarak elde edilen tüm gelir Avrupa´nın kıtasal komşusu olan Afrika da su kuyusu açmak için Time To Help derneğine bağışlandı. İlerleyen aylarda su kuyusu hizmete açılış törenine yine buradan bir grupla katılacağız “ şeklinde konuştu.

Afrikaya´ya su kuyusu açmak için etkinliklere katılarak destek veren bölge esnaflarından Mehmet Sağlam, “insanlık için su en büyük nimettir. Su olmayınca hayatta olmaz. KUBIWA derneğini bu anlamlı girişiminden dolayı tebrik ediyorum“ dedi

Münih´e 70 km uzaklıkta bulunan Kubiwa Bildungszentrum e.V. on yıldan bu yana öğrencilere yönelik okul dersi yardım kursları ve dil kurslarının yanisara sosyal kültürel faaliyetlerlede bölge halkının gönlünü kazanmaya devam ediyor.

Ahmet İNCEL / WALDKRAİBURG


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.