LANDSHUT’TA TERÖR LANETLENDİ

Yaşam 04.07.2016 - 22:00, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2510+ kez okundu.
 

LANDSHUT’TA TERÖR LANETLENDİ

Münih kenti yakınlarındaki Landshut’ta düzenlenen “Teröre lanet” mitinginde tüm dernekler birleşerek ortak tavırla tüm terör örgütlerini lanetlediler.
Münih kenti yakınlarındaki Landshut’ta düzenlenen “Teröre lanet” mitinginde tüm dernekler birleşerek ortak tavırla PKK ve İŞİD gibi tüm terör örgütlerini lanetlediler. Kentin eski şehir semtindeki belediye binası önünde düzenlenen çok sayıda yurttaşımız katıldı. İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı ve diğer terör saldırılarını kınamak için düzenlenen mitinge, çok sayıda dernek ve kuruluş destek verdi. DİTİB VE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ  DE DESTEK VERDİ Landshut “Orient Kultur” derneğinin düzenlediği mitinge başta Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Alevi Kültür Derneği olmak üzere Türk Akademisyenler Bavyera Birliği (TAB), Landshut Türk-Alman Okul Aile Birliği, SÖDEM, Landshut Uyum Meclisi, Selam Derneği, Voice of Africa gibi öçok ayıda dernek v kuruluş destek verdi. TERÖRÜN DİNİ YOKTUR Mitingde  “Orient Kultur” derneğinden ve Uyum Meclisi Üyesi Ahmet Kahraman Türkçe yaptığı konuşmada terörün dini olmadığını söylerken, insan olan herkesin teröre karşı ortak tavır alması gerektiğini vurguladı. Kahraman “İstanbul’da olsun, Ankara’da olsun, Halep’te, Bağdat’ta, Myanmar’da, Paris’te, Brüksel’de, Oslo’da, Boston’da, Orlando’da, Nijerya’da veya  Kenya'da, her nerede olursa olsun, insan hayatına değerlerini vermeyen bu alçak saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi. TAB Başkanı Sevim Kaya ise Almanca olarak yaptığı konuşmada terörün her türlüsünü kınadıklarını belirtirken “Terörün dini, milleti, ırkı yoktur" dedi. KURBANLAR ANILDI Türk Bayrakları ile mitinge katılan çoğu gençlerde oluşan katılımcılar, ellerinde “Terörizme karşı ele ele” ve “Terörün dini yoktur” gibi pankartlar taşıdılar. Kaldırıma konulan platformda başta İstanbul olmak üzere son günlerde terör saldırılarının hedefi olan kentlerin isimleri yazılı pankartlara kurbanlar için çiçekler konularak taziyeler bildirildi.    Ahmet İNCEL / LANDSHUT
Münih kenti yakınlarındaki Landshut’ta düzenlenen “Teröre lanet” mitinginde tüm dernekler birleşerek ortak tavırla tüm terör örgütlerini lanetlediler.

Münih kenti yakınlarındaki Landshut’ta düzenlenen “Teröre lanet” mitinginde tüm dernekler birleşerek ortak tavırla PKK ve İŞİD gibi tüm terör örgütlerini lanetlediler. Kentin eski şehir semtindeki belediye binası önünde düzenlenen çok sayıda yurttaşımız katıldı. İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı ve diğer terör saldırılarını kınamak için düzenlenen mitinge, çok sayıda dernek ve kuruluş destek verdi.

DİTİB VE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ  DE DESTEK VERDİ

Landshut “Orient Kultur” derneğinin düzenlediği mitinge başta Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Alevi Kültür Derneği olmak üzere Türk Akademisyenler Bavyera Birliği (TAB), Landshut Türk-Alman Okul Aile Birliği, SÖDEM, Landshut Uyum Meclisi, Selam Derneği, Voice of Africa gibi öçok ayıda dernek v kuruluş destek verdi.

TERÖRÜN DİNİ YOKTUR

Mitingde  “Orient Kultur” derneğinden ve Uyum Meclisi Üyesi Ahmet Kahraman Türkçe yaptığı konuşmada terörün dini olmadığını söylerken, insan olan herkesin teröre karşı ortak tavır alması gerektiğini vurguladı. Kahraman “İstanbul’da olsun, Ankara’da olsun, Halep’te, Bağdat’ta, Myanmar’da, Paris’te, Brüksel’de, Oslo’da, Boston’da, Orlando’da, Nijerya’da veya  Kenya'da, her nerede olursa olsun, insan hayatına değerlerini vermeyen bu alçak saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi. TAB Başkanı Sevim Kaya ise Almanca olarak yaptığı konuşmada terörün her türlüsünü kınadıklarını belirtirken “Terörün dini, milleti, ırkı yoktur" dedi.

KURBANLAR ANILDI

Türk Bayrakları ile mitinge katılan çoğu gençlerde oluşan katılımcılar, ellerinde “Terörizme karşı ele ele” ve “Terörün dini yoktur” gibi pankartlar taşıdılar. Kaldırıma konulan platformda başta İstanbul olmak üzere son günlerde terör saldırılarının hedefi olan kentlerin isimleri yazılı pankartlara kurbanlar için çiçekler konularak taziyeler bildirildi.   

Ahmet İNCEL / LANDSHUT

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.