LANDSHUT 23 NİSANI COŞKUYLA KUTLADI

Yaşam 27.04.2016 - 17:59, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1946+ kez okundu.
 

LANDSHUT 23 NİSANI COŞKUYLA KUTLADI

Landshut Alte Kaserne salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Dünya Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
Landshut Alte Kaserne salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Dünya Çocuk Bayramı programı saygı duruşu ve Türk –Alman Marşları okunmasıyla başladı.  Landshut ve çevresi Türkçe öğretmeni Murat Kayhan’nın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk tarafından yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza hediye edildi. Ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetlere karşı her zamankinden daha fazla birlik ve bütünlüğümüzü korumamız gerekiyor. Bayramların da millet olarak birlik ve beraberliğimizin perçinleştiği günler olarak düşünmemiz gerekiyor. Ayrıca   Ata'mızın bizlere bıraktığı değerleri sonsuza kadar yaşatma ve cennet vatanımızı koruma konusunda kararlılığımızı nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor’’ dedi. Landshut Türk-Alman Okul Aile Birliği Başkanı Nezihat Ehliz, “ Landshut Türk Okul Aile Birliği olarak gönüllü çalışan bir derneğiz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar için her yerde her şekilde her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Sizlerden de  destek bekliyoruz. Bu destek ne şekilde olur? Çocuklarınızı Türkçe dersine göndererek ve derneğimize üye olarak. Landshut,Vilsbiburg ve Ergoldsbach’da Türkçe derslerimiz devam etmektedir.  23 Nisan Egemenlik ve Dünya Çocuk Bayramı programının hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma. Bizi her zaman destekleyen saygıdeğer sponsorlarımıza,  program esnasında çalışan hanım arkadaşlarıma, satış için yardımcı olan velilerimize,  programa katılan dernek başkanları ve yöneticilere, Landshut ve çevresi Türkçe öğretmenimiz Murat Kayhan beyefendiye, öğrencilerimize ve değerli velilere. Uzaktan ve yakından programımıza katılan herkese çok teşekkür ediyoruz’’ dedi. Programın akışında çocuklar şiirlerini okudu. Moosburg Bölgesi öğrencileri halk oyunları oynadı. Landshut AWO-Kita Mosaik Anaokulu, Türkan Himmetoğlu yönetiminde Türkçe ve Almanca şarkılar söylediler. Vilsbiburg bölgesindeki öğrencilerimizden Emirhan Sinop, İlayda Amel, Şeyda Nur Kaşıkçı, Eymen Çelebi, Gözde Nur Yetkin, Nazlıgül Turgut, Himmet Can Cinoğlu, Sevilay Altuntaş, Mustafa Avar ve Sudenaz Beyazit koro gösterisi düzenlediler. İstiklal Marşı’nın on kıtasını Vilsbiburg’lu öğrenciler Emirhan Sinop, İlayda Amel ve Şeyda Nur Kaşıkçı seslendirdiler. Landshut 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Dünya Çocuk Bayramı tombala çekilişi ile son buldu. Tevfik Şendöl /Landshut
Landshut Alte Kaserne salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Dünya Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Landshut Alte Kaserne salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Dünya Çocuk Bayramı programı saygı duruşu ve Türk –Alman Marşları okunmasıyla başladı.

 Landshut ve çevresi Türkçe öğretmeni Murat Kayhan’nın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk tarafından yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza hediye edildi. Ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetlere karşı her zamankinden daha fazla birlik ve bütünlüğümüzü korumamız gerekiyor. Bayramların da millet olarak birlik ve beraberliğimizin perçinleştiği günler olarak düşünmemiz gerekiyor. Ayrıca   Ata'mızın bizlere bıraktığı değerleri sonsuza kadar yaşatma ve cennet vatanımızı koruma konusunda kararlılığımızı nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor’’ dedi.

Landshut Türk-Alman Okul Aile Birliği Başkanı Nezihat Ehliz, “ Landshut Türk Okul Aile Birliği olarak gönüllü çalışan bir derneğiz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar için her yerde her şekilde her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Sizlerden de  destek bekliyoruz. Bu destek ne şekilde olur? Çocuklarınızı Türkçe dersine göndererek ve derneğimize üye olarak. Landshut,Vilsbiburg ve Ergoldsbach’da Türkçe derslerimiz devam etmektedir.  23 Nisan Egemenlik ve Dünya Çocuk Bayramı programının hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma. Bizi her zaman destekleyen saygıdeğer sponsorlarımıza,  program esnasında çalışan hanım arkadaşlarıma, satış için yardımcı olan velilerimize,  programa katılan dernek başkanları ve yöneticilere, Landshut ve çevresi Türkçe öğretmenimiz Murat Kayhan beyefendiye, öğrencilerimize ve değerli velilere. Uzaktan ve yakından programımıza katılan herkese çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Programın akışında çocuklar şiirlerini okudu. Moosburg Bölgesi öğrencileri halk oyunları oynadı. Landshut AWO-Kita Mosaik Anaokulu, Türkan Himmetoğlu yönetiminde Türkçe ve Almanca şarkılar söylediler.

Vilsbiburg bölgesindeki öğrencilerimizden Emirhan Sinop, İlayda Amel, Şeyda Nur Kaşıkçı, Eymen Çelebi, Gözde Nur Yetkin, Nazlıgül Turgut, Himmet Can Cinoğlu, Sevilay Altuntaş, Mustafa Avar ve Sudenaz Beyazit koro gösterisi düzenlediler.

İstiklal Marşı’nın on kıtasını Vilsbiburg’lu öğrenciler Emirhan Sinop, İlayda Amel ve Şeyda Nur Kaşıkçı seslendirdiler.

Landshut 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Dünya Çocuk Bayramı tombala çekilişi ile son buldu.

Tevfik Şendöl /Landshut


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.