MARKETLERE HÜCUM ETMEYE GEREK YOK

Sağlık 05.03.2020 - 12:56, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1848+ kez okundu.
 

MARKETLERE HÜCUM ETMEYE GEREK YOK

Berlin Sağlık Bakanı Dilek Kalaycı Hürriyet’e koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sayının daha da artacağına dikkat çeken Kalaycı, “Koronavirüs taşıyan hastaların sayısı artabilir ancak insanların marketlere hücum ederek yiyecek depolamalarını gerektirecek bir durum yok” dedi.
ELLLERİ SABUNLA YIKAMAK, HAVALANDIRMA ÖNEMLİ! Hastalıktan korunmada insanların neler yapabileceğine ilişkin soruya ise Bakan Kalaycı “İnsanlar arasında şimdilik panik yok. Panik yapmayı gerektirecek bir durum da yok. Ancak endişe, tereddüt ve kuşkunun olduğunu ben de gözlemliyorum. İnsanların reaksiyonlarını anlıyorum. Yeni bir virüs. Tam olarak ne yapılması gerektiği şimdilik bilinmiyor. Bazı önlemlerin alınması önemli ve doğru. İnsanların kendi başına alacağı önlemler var. Hasta olanların evde kalmasında yarar görüyorum. İnsanlara hastalığınızı bulaştırmayın. Hasta olunmasına rağmen dışarı çıkılıyor. Yaşlılara yaklaşılıyor. Virüs en çok yaşlı insanları etkiliyor. Özellikle yaşlılara yönelik önlemler almak gerekir. Aşı iyi bir çözüm. Bazı hastalıklardan korur. Sadece koronavirüsten değil taşıdığımız başka virüslerden de çevremizdekileri korumamız lazım. Sık sık ellerimizi yıkamalıyız. Laf olsun diye el yıkanmamalı. Sabunla uzun uzun yıkanmalı. Özellikle kalabalık içinde hapşırınca dirseğinizin içini ağzımızın önünde tutmalı ve çıkacak virüsle mikropların çevreye yayılmasını önlemeliyiz. İnsanların yüzüne doğru hapşırmamak lazım. Virüslere karşı en etkili yollardan biri de bulunulan ortama temiz hava girişini sağlamak” dedi. Koronavirüs nedeniyle marketlere hücum edilmesi ve ağırlıklı olarak da un, makarna, tuvalet kağıdı ve benzeri ürünlerin bulunduğu rafların boşalmasına yönelik soruya da “Dediğim gibi koronavirüs vakaları taşıyan hastaların sayısı artabilir. Ancak insanların marketlere hücum ederek yiyecek depolamalarını gerektirecek bir durum yok" dedi.  Kaynak: Hürriyet
Berlin Sağlık Bakanı Dilek Kalaycı Hürriyet’e koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sayının daha da artacağına dikkat çeken Kalaycı, “Koronavirüs taşıyan hastaların sayısı artabilir ancak insanların marketlere hücum ederek yiyecek depolamalarını gerektirecek bir durum yok” dedi.

ELLLERİ SABUNLA YIKAMAK, HAVALANDIRMA ÖNEMLİ!


Hastalıktan korunmada insanların neler yapabileceğine ilişkin soruya ise Bakan Kalaycı “İnsanlar arasında şimdilik panik yok. Panik yapmayı gerektirecek bir durum da yok. Ancak endişe, tereddüt ve kuşkunun olduğunu ben de gözlemliyorum. İnsanların reaksiyonlarını anlıyorum. Yeni bir virüs. Tam olarak ne yapılması gerektiği şimdilik bilinmiyor. Bazı önlemlerin alınması önemli ve doğru. İnsanların kendi başına alacağı önlemler var. Hasta olanların evde kalmasında yarar görüyorum. İnsanlara hastalığınızı bulaştırmayın. Hasta olunmasına rağmen dışarı çıkılıyor. Yaşlılara yaklaşılıyor. Virüs en çok yaşlı insanları etkiliyor. Özellikle yaşlılara yönelik önlemler almak gerekir. Aşı iyi bir çözüm. Bazı hastalıklardan korur. Sadece koronavirüsten değil taşıdığımız başka virüslerden de çevremizdekileri korumamız lazım. Sık sık ellerimizi yıkamalıyız. Laf olsun diye el yıkanmamalı. Sabunla uzun uzun yıkanmalı. Özellikle kalabalık içinde hapşırınca dirseğinizin içini ağzımızın önünde tutmalı ve çıkacak virüsle mikropların çevreye yayılmasını önlemeliyiz. İnsanların yüzüne doğru hapşırmamak lazım. Virüslere karşı en etkili yollardan biri de bulunulan ortama temiz hava girişini sağlamak” dedi. Koronavirüs nedeniyle marketlere hücum edilmesi ve ağırlıklı olarak da un, makarna, tuvalet kağıdı ve benzeri ürünlerin bulunduğu rafların boşalmasına yönelik soruya da “Dediğim gibi koronavirüs vakaları taşıyan hastaların sayısı artabilir. Ancak insanların marketlere hücum ederek yiyecek depolamalarını gerektirecek bir durum yok" dedi. 

Kaynak: Hürriyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.