MÜNİH’TE KİLİSEDE TASAVVUF MÜZİĞİ

Yaşam 26.06.2016 - 14:45, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1815+ kez okundu.
 

MÜNİH’TE KİLİSEDE TASAVVUF MÜZİĞİ

Doç. Dr. Oruç Güvenç ve eşi Azize Güvenç önderliğinde Türk Müziğini Araştırma ve Tanıtma Merkezi (TÜMATA) sema grubu Münih’te mültecilere yardım konserinde Tasavvuf ve Türk Musikisinden örneklerde sundu.
Dünyaca ünlü müzikle tedavi uzmanı Doç. Dr. Oruç Güvenç ve eşi Azize Güvenç önderliğinde Türk Müziğini Araştırma ve Tanıtma Merkezi (TÜMATA) sema grubu Münih’te mültecilere yardım konserinde  Tasavvuf ve Türk Musikisinden örneklerde sundu. St. Monika kilisesinde gerçekleştirilen göçmenlere yardım konserinde, farklı inanç gruplarından ve ülkelerden sanatçılar, göçmenler ile bir araya gelerek 3 saatlik bir performans sergilediler. TÜMATA İstanbul, Münih ve Berlin üyeleri, Bavyera Radyosu Senfoni Orkestrası, orkestra sanatçılarından Thomas Ruf, keman sanatçılarından Florian Sonnleitner, Tobias Steymans, Ahmed Mounib, Ursula Billig-Klafke; Philipp Maaş ve Patricia Ott yönetimindeki koro ve gençlik korosu katıldı. Göçmenler ile birlikte icra edilen eserler eşliğinde ilk kez Tümata tarafından kilisede yapılan Sema sunumu ise büyük bir hayranlık uyandırdı. Etkinliğin sonunda kilisenin rahibi Bodo Windolf ile Tümata´dan Volkan Türlü, barış için tek ses olmak adına birlikte dua ettiler.  Konuyla ilgili olarak açıklama yapan TÜMATA Münih temsilcilerinden Süyümbike Güvenç, “Projeyi gerçekleştiren Pfarrei Christus Erlöser bizimle irtibata geçti. Geçen sene Neuperlach'ta düzenlenen Lange Nacht der Musik etkinliğinde gerçekleştirdiğimiz program sonrasında bu sene de farklı din ve inançlardan sanatçıların katıldığı bu programa davet edildik. Bu birliğe bağlı olan koroları yöneten Patricia Ott´un aynı zamanda Tümata Münih'te bizimle beraber müzik icra ediyor ve programların düzenlenmesinde de oldukça emeği var. Biz de Tümata grubu olarak birlik duygusunu içeren bu projede Orta Asya ve Tasavvuf musikisinden örnekleri Bavyera Radyosu Senfoni orkestrası ve birçok kıymetli sanatçı ve göçmen kardeşlerimizle beraber icra etmekten büyük bir mutluluk duyduk“ dedi. Program sonrası ilk defa Orta Asya, Tasavvuf ve Türk Musikisinden örnekler icra eden Bayern Senfoni Orkestrasından o anki duygu ve yorumlarının görmeye değer bir olay olduğunu vurgulayan Güvenç, “ Afgan göçmen kardeşlerimizin heyecanına ortak olmak, seyircilerin yüzündeki umut ve ışık ile gelen birlik duygusunu yaşamak bizim için umut vericiydi. Umarız bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmalara hergün bir yenisi eklenir ve bizi ayıran değil, birleştiren noktalara odaklanarak bu güzel duyguları daha büyük kitlelerle paylaşma şansımız olur“ şeklinde konuştu Ahmet İNCEL / MÜNİH
Doç. Dr. Oruç Güvenç ve eşi Azize Güvenç önderliğinde Türk Müziğini Araştırma ve Tanıtma Merkezi (TÜMATA) sema grubu Münih’te mültecilere yardım konserinde Tasavvuf ve Türk Musikisinden örneklerde sundu.

Dünyaca ünlü müzikle tedavi uzmanı Doç. Dr. Oruç Güvenç ve eşi Azize Güvenç önderliğinde Türk Müziğini Araştırma ve Tanıtma Merkezi (TÜMATA) sema grubu Münih’te mültecilere yardım konserinde  Tasavvuf ve Türk Musikisinden örneklerde sundu. St. Monika kilisesinde gerçekleştirilen göçmenlere yardım konserinde, farklı inanç gruplarından ve ülkelerden sanatçılar, göçmenler ile bir araya gelerek 3 saatlik bir performans sergilediler.

TÜMATA İstanbul, Münih ve Berlin üyeleri, Bavyera Radyosu Senfoni Orkestrası, orkestra sanatçılarından Thomas Ruf, keman sanatçılarından Florian Sonnleitner, Tobias Steymans, Ahmed Mounib, Ursula Billig-Klafke; Philipp Maaş ve Patricia Ott yönetimindeki koro ve gençlik korosu katıldı. Göçmenler ile birlikte icra edilen eserler eşliğinde ilk kez Tümata tarafından kilisede yapılan Sema sunumu ise büyük bir hayranlık uyandırdı.

Etkinliğin sonunda kilisenin rahibi Bodo Windolf ile Tümata´dan Volkan Türlü, barış için tek ses olmak adına birlikte dua ettiler. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan TÜMATA Münih temsilcilerinden Süyümbike Güvenç, “Projeyi gerçekleştiren Pfarrei Christus Erlöser bizimle irtibata geçti. Geçen sene Neuperlach'ta düzenlenen Lange Nacht der Musik etkinliğinde gerçekleştirdiğimiz program sonrasında bu sene de farklı din ve inançlardan sanatçıların katıldığı bu programa davet edildik. Bu birliğe bağlı olan koroları yöneten Patricia Ott´un aynı zamanda Tümata Münih'te bizimle beraber müzik icra ediyor ve programların düzenlenmesinde de oldukça emeği var. Biz de Tümata grubu olarak birlik duygusunu içeren bu projede Orta Asya ve Tasavvuf musikisinden örnekleri Bavyera Radyosu Senfoni orkestrası ve birçok kıymetli sanatçı ve göçmen kardeşlerimizle beraber icra etmekten büyük bir mutluluk duyduk“ dedi.

Program sonrası ilk defa Orta Asya, Tasavvuf ve Türk Musikisinden örnekler icra eden Bayern Senfoni Orkestrasından o anki duygu ve yorumlarının görmeye değer bir olay olduğunu vurgulayan Güvenç, “ Afgan göçmen kardeşlerimizin heyecanına ortak olmak, seyircilerin yüzündeki umut ve ışık ile gelen birlik duygusunu yaşamak bizim için umut vericiydi. Umarız bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmalara hergün bir yenisi eklenir ve bizi ayıran değil, birleştiren noktalara odaklanarak bu güzel duyguları daha büyük kitlelerle paylaşma şansımız olur“ şeklinde konuştu

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.