MÜNİH'İN MEYDANINDA TÜRKÇE KONSER

Kültür - Sanat 04.10.2021 - 18:42, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2145+ kez okundu.
 

MÜNİH'İN MEYDANINDA TÜRKÇE KONSER

Korona salgını nedeni Avrupa’nın ünlü meydanlarında konser vermeye başlayan genç müzisyen Akın Kemal önceki gün Almanya’nın Münih şehrinde hayranları ile buluştu.
Münih’in ünlü meydanlarından Frauenkirche’nin önünde  yüzlerce Türk hep bir ağızdan şarkılar söyledi. Akın Kemal konserin sonunda Türklerin yanı sıra Bavyera’nın yöresel kıyafetlerini giymiş Almanlara ve turistlere de halay çektirdi.   Yaklaşık on yıl önce ailesinin yanına Berlin’e gelen genç müzisyen Türkçe müziği Avrupa’nın meydanlarına taşımaya devam ediyor.  Sokak konserlerinde özellikle türküleri seslendirmekten büyük keyif aldığını belirten Akın Kemal, “Aşık Veysel’i, Ahmet Kaya’yı Avrupa’nın meydanlarında söylemekten büyük gurur duyuyorum” dedi.   Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kısa sürede yüzlerce kişiyi alana toplayan Akın Kemal, Almanların ve Münih’te yaşayan yabancıların da büyük ilgisini çekti. Aralıksız olarak yaklaşık üç saat meydanda, gitarı elinde tek başına şarkı söyleyen, ıslığı ile vokal yapan Akın Kemal’in gecenin sonunda halay müzikleri Münih’te ilginç görüntülere sahne oldu.   Konserin sonunda Bavyera yerel kıyafetli Almanlar olmak üzere, Münih’i ziyarete gelen turistler ve onlarca Türk birlikte halay çekti.   Deniz Gezginci / Münih   işte o video  
Korona salgını nedeni Avrupa’nın ünlü meydanlarında konser vermeye başlayan genç müzisyen Akın Kemal önceki gün Almanya’nın Münih şehrinde hayranları ile buluştu.

Münih’in ünlü meydanlarından Frauenkirche’nin önünde  yüzlerce Türk hep bir ağızdan şarkılar söyledi. Akın Kemal konserin sonunda Türklerin yanı sıra Bavyera’nın yöresel kıyafetlerini giymiş Almanlara ve turistlere de halay çektirdi.

 

Yaklaşık on yıl önce ailesinin yanına Berlin’e gelen genç müzisyen Türkçe müziği Avrupa’nın meydanlarına taşımaya devam ediyor.  Sokak konserlerinde özellikle türküleri seslendirmekten büyük keyif aldığını belirten Akın Kemal, “Aşık Veysel’i, Ahmet Kaya’yı Avrupa’nın meydanlarında söylemekten büyük gurur duyuyorum” dedi.

 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kısa sürede yüzlerce kişiyi alana toplayan Akın Kemal, Almanların ve Münih’te yaşayan yabancıların da büyük ilgisini çekti. Aralıksız olarak yaklaşık üç saat meydanda, gitarı elinde tek başına şarkı söyleyen, ıslığı ile vokal yapan Akın Kemal’in gecenin sonunda halay müzikleri Münih’te ilginç görüntülere sahne oldu.

 

Konserin sonunda Bavyera yerel kıyafetli Almanlar olmak üzere, Münih’i ziyarete gelen turistler ve onlarca Türk birlikte halay çekti.

 

Deniz Gezginci / Münih

 

işte o video

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.