MÜNİH’İN SICAK BÖLGELERİNE ALKOL YASAĞI GELDİ

Yaşam 10.09.2020 - 08:48, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1598+ kez okundu.
 

MÜNİH’İN SICAK BÖLGELERİNE ALKOL YASAĞI GELDİ

Almanya'nın Münih şehrinde korona virüs vakalarının artması nedeniyle hafta sonu şehrin sıcak noktalarına alkol tüketimi ve satışı için yasak getirildi. Buna göre 11 Eylül Cuma akşamından 13 Eylül Pazar sabahına kadar Baldeplatz, Gärtnerplatz, Gerner Brücke, Reichenbachbrücke, Wittelsbacherbrücke arasındaki Isar nehri çevresi ve Wedekingdplatz alkol yasağı bulunan yerler arasında yer aldı. Yasağa uymayan tüketicilere en az 150 Euro, satıcılara ise en az 500 Euro’ya kadar para cezası verilecek.
Almanya'nın Münih şehrinde korona virüs vakalarının artması nedeniyle hafta sonu şehrin sıcak noktalarına alkol tüketimi ve satışı için yasak getirildi.   Buna göre 11 Eylül Cuma akşamından 13 Eylül Pazar sabahına kadar Baldeplatz, Gärtnerplatz,  Gerner Brücke, Reichenbachbrücke, Wittelsbacherbrücke arasındaki Isar nehri çevresi ve Wedekingdplatz alkol yasağı bulunan yerler arasında yer aldı. Yasağa uymayan tüketicilere en az 150 Euro, satıcılara ise en az 500 Euro’ya kadar para cezası verilecek.   Eyalet Sağlık ve Gıda Güvenliği Kurumu'nun (LGL) verilerine göre, kentte her 100 bin kişiden 35,27'sinin korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine alkol yasağı uygulamaya sokuldu. Amaç korona enfeksiyon sürecini olabildiğince kontrol altında tutmak.   Buna göre, kentin sıcak bölgelerinde alkol satışları saat 21.00'den 06.00'ya kadar yasaklandı. Buna ek olarak, kamusal alanlarda saat 23.00'ten 06.00’ya kadar alkol tüketimi yasaklandı. Restoran ve kafe gibi yerler ile izin verilen etkinlikler bu yasağın dışında tutuluyor.   Belirtilen sıcak noktalarda izinsiz alkol tüketimi için para cezası en az 150 Euro olacak. Saat 21.00'den sonra sıcak noktalarda satış yasağını ihlal edenlere en az 500 Euro para cezası verilecek. Duruma, davranışa ve yasağı tekrarlamaya bağlı olarak cezaların arttırılabileceği belirtildi.   Geçtiğimiz hafta sonu Münih’in halka açık bir çok yerinde toplanma ve kutlama yapma yasağı ihlal edilmiş, alkolün etkisiyle mesafe ve hijyen kurallarına neredeyse hiç uyulmamıştı.   Deniz Gezginci / Münih   Münihin Sesi'ni sosyal medyadan takip ediyor musunuz ? Linklerin üzerine tıklayarak bizi sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz.    ✔  Instagram: www.instagram.com/munihinsesi  ✔  Facebook: www.facebook.com/munihinsesi  ✔  Facebook Grup: www.facebook.com/groups/munihinsesi ✔  WhatsApp Grup: +90 5368638699  ✔  Youtube Kanalı: www.youtube.com/c/munihinsesi   
Almanya'nın Münih şehrinde korona virüs vakalarının artması nedeniyle hafta sonu şehrin sıcak noktalarına alkol tüketimi ve satışı için yasak getirildi. Buna göre 11 Eylül Cuma akşamından 13 Eylül Pazar sabahına kadar Baldeplatz, Gärtnerplatz, Gerner Brücke, Reichenbachbrücke, Wittelsbacherbrücke arasındaki Isar nehri çevresi ve Wedekingdplatz alkol yasağı bulunan yerler arasında yer aldı. Yasağa uymayan tüketicilere en az 150 Euro, satıcılara ise en az 500 Euro’ya kadar para cezası verilecek.

Almanya'nın Münih şehrinde korona virüs vakalarının artması nedeniyle hafta sonu şehrin sıcak noktalarına alkol tüketimi ve satışı için yasak getirildi.   Buna göre 11 Eylül Cuma akşamından 13 Eylül Pazar sabahına kadar Baldeplatz, Gärtnerplatz,  Gerner Brücke, Reichenbachbrücke, Wittelsbacherbrücke arasındaki Isar nehri çevresi ve Wedekingdplatz alkol yasağı bulunan yerler arasında yer aldı. Yasağa uymayan tüketicilere en az 150 Euro, satıcılara ise en az 500 Euro’ya kadar para cezası verilecek.

 

Eyalet Sağlık ve Gıda Güvenliği Kurumu'nun (LGL) verilerine göre, kentte her 100 bin kişiden 35,27'sinin korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine alkol yasağı uygulamaya sokuldu. Amaç korona enfeksiyon sürecini olabildiğince kontrol altında tutmak.

 

Buna göre, kentin sıcak bölgelerinde alkol satışları saat 21.00'den 06.00'ya kadar yasaklandı. Buna ek olarak, kamusal alanlarda saat 23.00'ten 06.00’ya kadar alkol tüketimi yasaklandı. Restoran ve kafe gibi yerler ile izin verilen etkinlikler bu yasağın dışında tutuluyor.

 

Belirtilen sıcak noktalarda izinsiz alkol tüketimi için para cezası en az 150 Euro olacak. Saat 21.00'den sonra sıcak noktalarda satış yasağını ihlal edenlere en az 500 Euro para cezası verilecek. Duruma, davranışa ve yasağı tekrarlamaya bağlı olarak cezaların arttırılabileceği belirtildi.

 

Geçtiğimiz hafta sonu Münih’in halka açık bir çok yerinde toplanma ve kutlama yapma yasağı ihlal edilmiş, alkolün etkisiyle mesafe ve hijyen kurallarına neredeyse hiç uyulmamıştı.

 

Deniz Gezginci / Münih

 

Münihin Sesi'ni sosyal medyadan takip ediyor musunuz ? Linklerin üzerine tıklayarak bizi sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz. 

 

  Instagram: www.instagram.com/munihinsesi 

  Facebook: www.facebook.com/munihinsesi 

  Facebook Grup: www.facebook.com/groups/munihinsesi

  WhatsApp Grup: +90 5368638699 

  Youtube Kanalı: www.youtube.com/c/munihinsesi 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.