MÜNİH’TE BOĞAZİÇİ DİRENİŞİ

Yaşam 16.01.2021 - 22:58, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2520+ kez okundu.
 

MÜNİH’TE BOĞAZİÇİ DİRENİŞİ

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kayyum rektör atanmasına ilişkin protestolara üç bin kilometre öteden destek geldi. Almanya’nın Münih şehrinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve Türkiye’deki üniversite direnişini destekleyenler, 16 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirdikleri eylemle demokratik seçim olmadan yapılan rektör atamasına karşı tepkilerini göstererek taleplerini bildirdiler.
Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kayyum rektör atanmasına ilişkin protestolara üç bin kilometre öteden destek geldi. Almanya’nın Münih şehrinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve Türkiye’deki üniversite direnişini destekleyenler, gerçekleştirdikleri eylemle demokratik seçim olmadan yapılan rektör atamasına karşı tepkilerini göstererek taleplerini bildirdiler.   Münih’in ünlü meydanlarından Max-Joseph Platz’da gerçekleştirilen ve sosyal mesafe kurallarına uyulan eylemde, katılımcılar eksi yedi derece soğuğa ve kar yağışına rağmen hazırladıkları pankartlarla dikkat çekti. Öğrenciler attıkları ‘Kabul etmiyoruz! Vazgeçmiyoruz!’ sloganları ile direnişe devam edeceklerini belirttiler.   Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının organize ettiği direnişe destek eylemi Türkçe, İngilizce ve Almanca bildirilerin okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada “Sadece Boğaziçi Üniversitesi değil, ülkemizin tüm üniversiteleri demokratik ve özerk bir şekilde yönetilmelidir. Okulumuzun kapısına takılan kelepçeyi tüm üniversitelerin özerkliğine vurulmuş bir darbe olarak görüyor ve kabul etmiyoruz. Bu süreçte özerk ve demokratik üniversiteler talep ettikleri için gözaltına alınan öğrencilere yapılan kötü muamelenin son bulmasını ve bu öğrencilerin serbest bırakılmalarını istiyoruz,” denildi.   Kayyum olarak atanan rektörün üniversite içinden olmadığını ve akademik geçmişinde şaibeler bulunduğunu belirten Boğaziçi Üniversitesi mezunlarından Bahar Özgüleç yaptığı açıklamada; “ Rektör olarak atanan Melih Bulu’yu bu görev için yeterli bulmuyoruz. Aynı zamanda demokratik olmayan ve üniversitenin kendi özerk iradesine saygı duymayan bir atama olduğu için bu atamayı kabul etmiyoruz. Kendisi istifa edene kadar üniversitenin pek çok paydaşı olarak direnmeye devam edeceğiz” dedi.   İşte o haberin videosu...   Övgü Şeniz Çetin / Münih
Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kayyum rektör atanmasına ilişkin protestolara üç bin kilometre öteden destek geldi. Almanya’nın Münih şehrinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve Türkiye’deki üniversite direnişini destekleyenler, 16 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirdikleri eylemle demokratik seçim olmadan yapılan rektör atamasına karşı tepkilerini göstererek taleplerini bildirdiler.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kayyum rektör atanmasına ilişkin protestolara üç bin kilometre öteden destek geldi. Almanya’nın Münih şehrinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve Türkiye’deki üniversite direnişini destekleyenler, gerçekleştirdikleri eylemle demokratik seçim olmadan yapılan rektör atamasına karşı tepkilerini göstererek taleplerini bildirdiler.

 

Münih’in ünlü meydanlarından Max-Joseph Platz’da gerçekleştirilen ve sosyal mesafe kurallarına uyulan eylemde, katılımcılar eksi yedi derece soğuğa ve kar yağışına rağmen hazırladıkları pankartlarla dikkat çekti. Öğrenciler attıkları ‘Kabul etmiyoruz! Vazgeçmiyoruz!’ sloganları ile direnişe devam edeceklerini belirttiler.

 

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının organize ettiği direnişe destek eylemi Türkçe, İngilizce ve Almanca bildirilerin okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada “Sadece Boğaziçi Üniversitesi değil, ülkemizin tüm üniversiteleri demokratik ve özerk bir şekilde yönetilmelidir. Okulumuzun kapısına takılan kelepçeyi tüm üniversitelerin özerkliğine vurulmuş bir darbe olarak görüyor ve kabul etmiyoruz. Bu süreçte özerk ve demokratik üniversiteler talep ettikleri için gözaltına alınan öğrencilere yapılan kötü muamelenin son bulmasını ve bu öğrencilerin serbest bırakılmalarını istiyoruz,” denildi.

 

Kayyum olarak atanan rektörün üniversite içinden olmadığını ve akademik geçmişinde şaibeler bulunduğunu belirten Boğaziçi Üniversitesi mezunlarından Bahar Özgüleç yaptığı açıklamada; “ Rektör olarak atanan Melih Bulu’yu bu görev için yeterli bulmuyoruz. Aynı zamanda demokratik olmayan ve üniversitenin kendi özerk iradesine saygı duymayan bir atama olduğu için bu atamayı kabul etmiyoruz. Kendisi istifa edene kadar üniversitenin pek çok paydaşı olarak direnmeye devam edeceğiz” dedi.

 

İşte o haberin videosu...

 

Övgü Şeniz Çetin / Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.