MÜNİH’TE POZİTİF DİSİPLİN SEMİNERİ

Duyurular 14.11.2018 - 07:43, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1716+ kez okundu.
 

MÜNİH’TE POZİTİF DİSİPLİN SEMİNERİ

Klinik Psikolog Pınar Mermer tarafından 18 Kasım Pazar günü “Pozitif Disiplin Semineri” verilecek.
Yaklaşık üç saat sürecek olan eğitimde ebeveynliğin en zorlayan konuları söz konusu olduğunda, evlerinizde nasıl şefkatli, tutarlı ve tatlı bir disiplin anlayışı geliştirebileceğiniz konusunda bir yol haritası çizmiş olacaksınız.  Edeltraud – Deutsche Sprache und Kultur, Landwehrstraße 44, 80336 München adresinde 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimde yeni nesil ebeveynin zorluğu,  hem anne babaları gibi olmamaya çalışmak hem de onun yerine hangi davranışları koyacağını bilememek. Pozitif disiplin yaklaşımı bizim kültürümüze uygun, Avrupa’da yetişen çocuğun ihtiyaçlarını da karşılayabilecek kadar geniş ve esnek bir içeriğe sahip olabilmek gibi konular işlenecek.   Eğitime katılanlar görselleştirme çalışmaları, yazılı çalışmalar, role playlerle eğlenceli ve öğretici bir üç saat geçirecek. Katılımcı sayısının sınırsız olduğu eğitimin fiyatı 30 Euro olarak belirlendi. Eğitimde cevap aranacak sorular ise şöyle oluşacak; Sticker verelim mi?  Her yaptığına “aferin süpersin” demeyelim mi? Time- out ceza mıdır?  Ceza mı vereyim yoksa davranışının sonucunu mu görsün?  Bu ikisi arasındaki farkı nereden bileceğim? Televizyonu kapatmıyor  Yemekte oturmuyor  İstediği olmayınca çığlık atarak atlıyor  Giyinmek, evden çıkmak bir mesele Şeker, çikolata, oyuncak...Tutturuyor O bardak değil bu bardak, sen git anne gelsin, anne gitsin baba gelsin Öfke krizlerinde uzaklaşayım mı kucağıma mı alayım? O anlarda ne söyleyeyim? Ödev düzeni diye bir şey yok, karışmayayım mı? Uyku saati ciddi mesele oluyor evimizde ne yapabiliriz? Bir isyan edişler var dersiniz sanki ergen! Yapıştı bana resmen Seni sevmiyorum sen kötü annesin, dediğinde ne diyeceğim? Bu çocuk sana her dediğini yaptırıyor diyorlar. Ama ben sert ebeveyn olmak istemiyorum ki? Nerede dur diyeceğim? Nasıl sınır koyacağım? Hem bağırıp çağırmak istemiyorum hem de sadece konuşarak olmuyor. Hem ona zarar vermek istemiyorum, aramızdaki ilişki güçlü olsun istiyorum ama hem de sınır koyabilmek istiyorum.   Munihinsesi.com
Klinik Psikolog Pınar Mermer tarafından 18 Kasım Pazar günü “Pozitif Disiplin Semineri” verilecek.

Yaklaşık üç saat sürecek olan eğitimde ebeveynliğin en zorlayan konuları söz konusu olduğunda, evlerinizde nasıl şefkatli, tutarlı ve tatlı bir disiplin anlayışı geliştirebileceğiniz konusunda bir yol haritası çizmiş olacaksınız. 

Edeltraud – Deutsche Sprache und Kultur, Landwehrstraße 44, 80336 München adresinde 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimde yeni nesil ebeveynin zorluğu,  hem anne babaları gibi olmamaya çalışmak hem de onun yerine hangi davranışları koyacağını bilememek. Pozitif disiplin yaklaşımı bizim kültürümüze uygun, Avrupa’da yetişen çocuğun ihtiyaçlarını da karşılayabilecek kadar geniş ve esnek bir içeriğe sahip olabilmek gibi konular işlenecek.  

Eğitime katılanlar görselleştirme çalışmaları, yazılı çalışmalar, role playlerle eğlenceli ve öğretici bir üç saat geçirecek. Katılımcı sayısının sınırsız olduğu eğitimin fiyatı 30 Euro olarak belirlendi.

Eğitimde cevap aranacak sorular ise şöyle oluşacak;

Sticker verelim mi? 
Her yaptığına “aferin süpersin” demeyelim mi? Time- out ceza mıdır? 
Ceza mı vereyim yoksa davranışının sonucunu mu görsün? 
Bu ikisi arasındaki farkı nereden bileceğim?
Televizyonu kapatmıyor 
Yemekte oturmuyor 
İstediği olmayınca çığlık atarak atlıyor 
Giyinmek, evden çıkmak bir mesele
Şeker, çikolata, oyuncak...Tutturuyor
O bardak değil bu bardak, sen git anne gelsin, anne gitsin baba gelsin
Öfke krizlerinde uzaklaşayım mı kucağıma mı alayım?
O anlarda ne söyleyeyim?
Ödev düzeni diye bir şey yok, karışmayayım mı?
Uyku saati ciddi mesele oluyor evimizde ne yapabiliriz?
Bir isyan edişler var dersiniz sanki ergen!
Yapıştı bana resmen
Seni sevmiyorum sen kötü annesin, dediğinde ne diyeceğim?
Bu çocuk sana her dediğini yaptırıyor diyorlar. Ama ben sert ebeveyn olmak istemiyorum ki?
Nerede dur diyeceğim? Nasıl sınır koyacağım?
Hem bağırıp çağırmak istemiyorum hem de sadece konuşarak olmuyor.

Hem ona zarar vermek istemiyorum, aramızdaki ilişki güçlü olsun istiyorum ama hem de sınır koyabilmek istiyorum.

 

Munihinsesi.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.