MÜNİH YABANCILAR MECLİSİNDEN MERKEL'E DESTEK

Siyaset 23.02.2016 - 11:30, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2758+ kez okundu.
 

MÜNİH YABANCILAR MECLİSİNDEN MERKEL'E DESTEK

Münih Yabancılar Meclisi'nden Merkel'e mülteci teşekkürü
2016 yılı kabul programı düzenleyen Münih Yabancılar Meclisi'nden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mülteci politikasına güçlü bir destek geldi. Programda konuşma yapan meclis başkanı Nükhet Kıvran, Başbakan Merkel'in "Bunu başarırız" diyerek mültecileri kucaklayan bir politika izlediğinin altını çizip, Başbakanın bu şekilde Almanya'ya sığınan mültecilere koruma ve yardım sunmayı istediğini ifade etti. Aynı şekilde ülkeye gelen mültecilere yardım eli uzatan Münihlilere teşekkür eden Kıvran'ın konuşması program katılımcılarından büyük alkış aldı. Kıvran tüm bunlara rağmen mültecilerin kabulü konusunda yaşanan sıkıntıları da unutmadı. Avrupa ülkelerinde yaşanan tartışmalara dikkat çeken Kıvran, Avrupa Birliği (AB) değerlerinin insan onurunu ön plana çıkardığını anlatıp, bazı AB ülkelerinin mültecileri kabul etmemelerini ve Almanyada bazı grupların mültecilere bakış açılarını eleştirdi. Sekizi Türk olmak üzere 10 kişinin öldürüldüğü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik davaya da atıfta bulunan Kıvran, davanın, başsanık olarak yargılanan Beate Zschaepe tarafından şova dönüştürüldüğünü ileri sürdü. Kıvran daha sonra meclisin 2015 yılında yaptığı çalışmalara değindi ve gelecek yıl seçilecek meclis üyelerinin programı düzenleyeceğini anlattı. Programda konuşan Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter de Münihlilerin zor durumda olan mültecilere çok güzel sahip çıktığını ifade etti. Münih'in bu zorluğun üstesinden gelebilecek güçte olduğunu kaydeden Reiter, çalışmalarından dolayı yabancılar meclisine de teşekkür etti. BAYRAM AYDIN / MÜNİH
Münih Yabancılar Meclisi'nden Merkel'e mülteci teşekkürü

2016 yılı kabul programı düzenleyen Münih Yabancılar Meclisi'nden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mülteci politikasına güçlü bir destek geldi.

Programda konuşma yapan meclis başkanı Nükhet Kıvran, Başbakan Merkel'in "Bunu başarırız" diyerek mültecileri kucaklayan bir politika izlediğinin altını çizip, Başbakanın bu şekilde Almanya'ya sığınan mültecilere koruma ve yardım sunmayı istediğini ifade etti.

Aynı şekilde ülkeye gelen mültecilere yardım eli uzatan Münihlilere teşekkür eden Kıvran'ın konuşması program katılımcılarından büyük alkış aldı. Kıvran tüm bunlara rağmen mültecilerin kabulü konusunda yaşanan sıkıntıları da unutmadı.

Avrupa ülkelerinde yaşanan tartışmalara dikkat çeken Kıvran, Avrupa Birliği (AB) değerlerinin insan onurunu ön plana çıkardığını anlatıp, bazı AB ülkelerinin mültecileri kabul etmemelerini ve Almanyada bazı grupların mültecilere bakış açılarını eleştirdi.

Sekizi Türk olmak üzere 10 kişinin öldürüldüğü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik davaya da atıfta bulunan Kıvran, davanın, başsanık olarak yargılanan Beate Zschaepe tarafından şova dönüştürüldüğünü ileri sürdü. Kıvran daha sonra meclisin 2015 yılında yaptığı çalışmalara değindi ve gelecek yıl seçilecek meclis üyelerinin programı düzenleyeceğini anlattı.

Programda konuşan Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter de Münihlilerin zor durumda olan mültecilere çok güzel sahip çıktığını ifade etti. Münih'in bu zorluğun üstesinden gelebilecek güçte olduğunu kaydeden Reiter, çalışmalarından dolayı yabancılar meclisine de teşekkür etti.

BAYRAM AYDIN / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.