MÜNİH'E CAMİİ İSTİYOR MUSUNUZ ?

Yaşam 05.06.2016 - 10:05, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1582+ kez okundu.
 

MÜNİH'E CAMİİ İSTİYOR MUSUNUZ ?

Münih İslam Forumu Başkanı Benjamin İdriz Münih Belediyesi’nin cami yapımı için tahsis ettiği arsanın bedelinin ödenmesi için tanınan sürenin Haziran sonunda biteceğini hatırlatarak “120 bin Müslüman’ın yaşadığı Münih’te bize layık bir cami istiyor musunuz, yoksa istemiyor musunuz? Gerçekten istiyorsanız destek vermekte elinizi çabuk tutun” dedi.
Münih İslam Forumu Başkanı Benjamin İdriz Münih Belediyesi’nin cami yapımı için tahsis ettiği arsanın bedelinin ödenmesi için tanınan sürenin Haziran sonunda biteceğini hatırlatarak “130 bin Müslüman’ın yaşadığı Münih’te bize layık bir cami istiyor musunuz, yoksa istemiyor musunuz? Gerçekten istiyorsanız destek vermekte elinizi çabuk tutun” dedi.  Cuma günü, Münih İslam Forumu Merkezi’nde toplanan Müslümanlara dramatik bir konuşma yapan Benjamin İdriz:  “Bu ayın sonuna kadar camimizi yapacağımız arsa için belediyeye 4 milyon euro ödeyemezsek, dokuz yılık cami yapma mücadelemiz boş gidecektir.   Bu proje ne benim ne de Münih İslam Forumu’nun projesidir. Bu proje bu kentte yaşayan 120 bini aşkın projesidir.  4 Milyon Euro çok değil. Münih’te yaşayan 120 bin Müslüman’dan iki bin tanesi arsa bedelinin birer metrekare için bağışta bulunsa bu para ödenebilir. Bu onun zekatı geleceğinin ve çocuklarının geleceğinin yatırımı olur” .     MÜNİH’TEKİ MÜSLÜMANLARIN GELECEĞİ   “Ben umudumu hala kesmedim. Bu kente yaşayan Müslümanlara olan inancımı yitirmedim. İstesek yaparız. Eğer, bu ay sonunda biz bu parayı ödeyemiyoruz, arsayı alamıyoruz, camiyi yapamayacağız dersek, bu Münih’te yaşayan tüm Müslümanların ayıbı olacaktır. Tüm Müslümanları acilen bu parayı bir araya getirmeye çağırıyorum. Bu, bu kente yaşayan Müslümanların mübarek Ramazan ayındaki en önemi sınavıdır. Allah her birimize bu kente dinimizde yakışır bir cami yapılması görevini vermiştir. Müslümanların geleceği için bu arsayı mutlaka almalıyız. Ya bu işi hep beraber başaracağız ya da Münihli Müslümanlar olarak kamuoyunda küçük düşeceğiz”   DEV KÜLLİYE Münih’teki İslam Merkezi, bin üç yüz metrekarelik arsaya toplam 6 bin metre kare kullanım alanı olan beş katlı ve üç binadan oluşan bir külliye olarak yapılacak. 80 araçlık yer altı garajına da sahip olacak külliye, cami, akademi ve müze bölümlerinin yanı sıra, cafe, toplantı salonları, kütüphaneler ve mağazalar bulunan sosyal tesislerden oluşacak. Yaklaşık 30 Milyon Euro'ya mal olması hesaplanan cami’nin minaresinin yüksekliği 30 metre olacak. Ahmet İNCEL / MÜNİH
Münih İslam Forumu Başkanı Benjamin İdriz Münih Belediyesi’nin cami yapımı için tahsis ettiği arsanın bedelinin ödenmesi için tanınan sürenin Haziran sonunda biteceğini hatırlatarak “120 bin Müslüman’ın yaşadığı Münih’te bize layık bir cami istiyor musunuz, yoksa istemiyor musunuz? Gerçekten istiyorsanız destek vermekte elinizi çabuk tutun” dedi.

Münih İslam Forumu Başkanı Benjamin İdriz Münih Belediyesi’nin cami yapımı için tahsis ettiği arsanın bedelinin ödenmesi için tanınan sürenin Haziran sonunda biteceğini hatırlatarak “130 bin Müslüman’ın yaşadığı Münih’te bize layık bir cami istiyor musunuz, yoksa istemiyor musunuz? Gerçekten istiyorsanız destek vermekte elinizi çabuk tutun” dedi.  Cuma günü, Münih İslam Forumu Merkezi’nde toplanan Müslümanlara dramatik bir konuşma yapan Benjamin İdriz: 

“Bu ayın sonuna kadar camimizi yapacağımız arsa için belediyeye 4 milyon euro ödeyemezsek, dokuz yılık cami yapma mücadelemiz boş gidecektir.   Bu proje ne benim ne de Münih İslam Forumu’nun projesidir. Bu proje bu kentte yaşayan 120 bini aşkın projesidir.  4 Milyon Euro çok değil. Münih’te yaşayan 120 bin Müslüman’dan iki bin tanesi arsa bedelinin birer metrekare için bağışta bulunsa bu para ödenebilir. Bu onun zekatı geleceğinin ve çocuklarının geleceğinin yatırımı olur” .

 

 

MÜNİH’TEKİ MÜSLÜMANLARIN GELECEĞİ

 

“Ben umudumu hala kesmedim. Bu kente yaşayan Müslümanlara olan inancımı yitirmedim. İstesek yaparız. Eğer, bu ay sonunda biz bu parayı ödeyemiyoruz, arsayı alamıyoruz, camiyi yapamayacağız dersek, bu Münih’te yaşayan tüm Müslümanların ayıbı olacaktır. Tüm Müslümanları acilen bu parayı bir araya getirmeye çağırıyorum. Bu, bu kente yaşayan Müslümanların mübarek Ramazan ayındaki en önemi sınavıdır. Allah her birimize bu kente dinimizde yakışır bir cami yapılması görevini vermiştir. Müslümanların geleceği için bu arsayı mutlaka almalıyız. Ya bu işi hep beraber başaracağız ya da Münihli Müslümanlar olarak kamuoyunda küçük düşeceğiz”  

DEV KÜLLİYE

Münih’teki İslam Merkezi, bin üç yüz metrekarelik arsaya toplam 6 bin metre kare kullanım alanı olan beş katlı ve üç binadan oluşan bir külliye olarak yapılacak. 80 araçlık yer altı garajına da sahip olacak külliye, cami, akademi ve müze bölümlerinin yanı sıra, cafe, toplantı salonları, kütüphaneler ve mağazalar bulunan sosyal tesislerden oluşacak. Yaklaşık 30 Milyon Euro'ya mal olması hesaplanan cami’nin minaresinin yüksekliği 30 metre olacak.

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.