MÜNİHLİ UYGUR TÜRKLERİ ÇİN’İ PROTESTO ETTİ

Yaşam 02.10.2016 - 13:04, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2000+ kez okundu.
 

MÜNİHLİ UYGUR TÜRKLERİ ÇİN’İ PROTESTO ETTİ

Münih ve civarında yaşayan Uygur Türkleri, Çin’in Doğu Türkistan’ı işgalinin 67. yılı nedeniyle, Münih Çin Başkonsolosluğu önünde bir protesto gösterisi düzenledi.
Çin’in, Doğu Türkistan’ı işgalinin 67. yılında Münih Çin Başkonsolosluğu binası önünde protesto gösterisi düzenlendi. Münih ve civarında yaşayan Uygur Türkleri ellerinde bayraklarla, işgali protesto ederken, polis yoğun güvenik önlemleri aldı. Protesto gösterisinde, işgali ve sonrası Çin zulmünün ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı Almanca bildiriler, dağıtıldı. Türkçe, Uygurca, Almanca ve Çince sloganların atıldığı gösteride, Doğu Türkistan’a özgürlük istendi.   Gösteride “Katil Çin”, “Türkistan’a özgürlük” ve “Çin, Doğu Türkistan’dan defol”  gibi sloganla atıldı. Gösteride, Dünya Uygur Kurultayı 2. Başkanı Ümit Hamit, Avrupa Doğu Türkistan Birliği başkanı Enver Can, Birlik Genel Sekreteri Asgar Can ve Dünya Uygur Kurultayı Genel Sekreteri Dolkun İsa konuşmalar yaparak, bölgede süren baskı ve vahşeti anlattılar.  Ahmet İNCEL / MÜNİH 
Münih ve civarında yaşayan Uygur Türkleri, Çin’in Doğu Türkistan’ı işgalinin 67. yılı nedeniyle, Münih Çin Başkonsolosluğu önünde bir protesto gösterisi düzenledi.

Çin’in, Doğu Türkistan’ı işgalinin 67. yılında Münih Çin Başkonsolosluğu binası önünde protesto gösterisi düzenlendi. Münih ve civarında yaşayan Uygur Türkleri ellerinde bayraklarla, işgali protesto ederken, polis yoğun güvenik önlemleri aldı. Protesto gösterisinde, işgali ve sonrası Çin zulmünün ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı Almanca bildiriler, dağıtıldı. Türkçe, Uygurca, Almanca ve Çince sloganların atıldığı gösteride, Doğu Türkistan’a özgürlük istendi.   Gösteride “Katil Çin”, “Türkistan’a özgürlük” ve “Çin, Doğu Türkistan’dan defol”  gibi sloganla atıldı. Gösteride, Dünya Uygur Kurultayı 2. Başkanı Ümit Hamit, Avrupa Doğu Türkistan Birliği başkanı Enver Can, Birlik Genel Sekreteri Asgar Can ve Dünya Uygur Kurultayı Genel Sekreteri Dolkun İsa konuşmalar yaparak, bölgede süren baskı ve vahşeti anlattılar. 

Ahmet İNCEL / MÜNİH 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.