MÜNİH'TE GÖÇ MÜZESİ AÇILIYOR

Kültür - Sanat 16.09.2015 - 12:13, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2625+ kez okundu.
 

MÜNİH'TE GÖÇ MÜZESİ AÇILIYOR

BIM Başkanı Zeki Genç bir bildiri yayımlayarak bu girişimin ayrıntılarına yer verdi.
Göç ülkesi Federal Almanya’da üçüncü kuşakla birlikte tarihe müdahale eden yeni girişimler  hızlandı. Bunlardan biri de “göç müzesi” olarak 27 Ekim 2015 tarihinde Bavyera halkının önüne çıkmaya hazırlanıyor. Bavyera Göç Entitüsü (Bayerisches Institut für Migration – BIM e.V.) tarafından gerçekleştirilen bu yeni etkinlikle Almanya’da doğup büyüyen, okula bu ülkede gidip iş yaşamına giren, fakat göç arka planına sahip “Yeni Almanların”, Bavyera ve Federal Almanya’daki toplumsal yaşamın aktif bir parçası olduklarına dikkat çekilmesi hedefleniyor. Nitekim BIM’in etkinlik davetinde, “Geleceği birlikte biçimlendirmemiz gerekiyor, bunun için de önce kendi deneyimlerimizi tüm toplumla paylaşmamız şarttır” görüşü yer alıyor. BIM Başkanı Zeki Genç bir bildiri yayımlayarak bu girişimin ayrıntılarına yer verdi. Aslında bir gecikme yaşandığına işaret eden Genç, geçmişteki “Misafir İşçilerin” çocukları ve torunları olarak yarım asrı çoktan geride bırakmış bir süreci adım adım belgelemek istediklerini bildirdi. Zeki Genç, “Amacımız bu belgeleri gelecek kuşaklar için saklamak ve korumak, böylece herkes için görülüp incelenebilir bir hale getirmektir” dedi. BIM başkanı, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar sadece göçe odaklanmış, bu tarzda ve bu kapsamda bir belgelemeyi ne devlet ne de diğer kurumsal yapılar gerçekleştirmişti. Özellikle Bavyera’da böyle bir temas noktası yoktu. Zaten biraz da o nedenle Alman göç tarihinin bu parçası hak ettiği dikkati ve toplumsal değeri kazanamadı. İşte ‘Museum der deutschen Migrationsgeschichte’ 27 Ekim 2015’te saat 11.00’de Familienzentrum Trudering çatısı altında hizmete girecek. Bu açılışa herkes davetlidir.” Zeki Genç, “Arbeitsland Deutschland“ (İş Ülkesi Almanya) sloganıyla gerçekleştirilecek bu açılışla birlikte “Yeni Almanların” Bavyera’ya olan duygusal bağlılıklarının, bu eyalet ve ülkeyi değerli bulma ve zenginleştirme arzularının altını bir kez daha çizeceklerini belirtti. BIM Başkanı,  Almanya’ya yönelik bu bağlılık ve sonuçlarını tüm Alman toplumuyla paylaşmak istediklerini, bunu da bir müze formunda gerçekleştireceklerini söyledi.  
BIM Başkanı Zeki Genç bir bildiri yayımlayarak bu girişimin ayrıntılarına yer verdi.

Göç ülkesi Federal Almanya’da üçüncü kuşakla birlikte tarihe müdahale eden yeni girişimler  hızlandı. Bunlardan biri de “göç müzesi” olarak 27 Ekim 2015 tarihinde Bavyera halkının önüne çıkmaya hazırlanıyor.

Bavyera Göç Entitüsü (Bayerisches Institut für Migration – BIM e.V.) tarafından gerçekleştirilen bu yeni etkinlikle Almanya’da doğup büyüyen, okula bu ülkede gidip iş yaşamına giren, fakat göç arka planına sahip “Yeni Almanların”, Bavyera ve Federal Almanya’daki toplumsal yaşamın aktif bir parçası olduklarına dikkat çekilmesi hedefleniyor. Nitekim BIM’in etkinlik davetinde, “Geleceği birlikte biçimlendirmemiz gerekiyor, bunun için de önce kendi deneyimlerimizi tüm toplumla paylaşmamız şarttır” görüşü yer alıyor.

BIM Başkanı Zeki Genç bir bildiri yayımlayarak bu girişimin ayrıntılarına yer verdi. Aslında bir gecikme yaşandığına işaret eden Genç, geçmişteki “Misafir İşçilerin” çocukları ve torunları olarak yarım asrı çoktan geride bırakmış bir süreci adım adım belgelemek istediklerini bildirdi. Zeki Genç, “Amacımız bu belgeleri gelecek kuşaklar için saklamak ve korumak, böylece herkes için görülüp incelenebilir bir hale getirmektir” dedi.

BIM başkanı, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar sadece göçe odaklanmış, bu tarzda ve bu kapsamda bir belgelemeyi ne devlet ne de diğer kurumsal yapılar gerçekleştirmişti. Özellikle Bavyera’da böyle bir temas noktası yoktu. Zaten biraz da o nedenle Alman göç tarihinin bu parçası hak ettiği dikkati ve toplumsal değeri kazanamadı. İşte ‘Museum der deutschen Migrationsgeschichte’ 27 Ekim 2015’te saat 11.00’de Familienzentrum Trudering çatısı altında hizmete girecek. Bu açılışa herkes davetlidir.” Zeki Genç, “Arbeitsland Deutschland“ (İş Ülkesi Almanya) sloganıyla gerçekleştirilecek bu açılışla birlikte “Yeni Almanların” Bavyera’ya olan duygusal bağlılıklarının, bu eyalet ve ülkeyi değerli bulma ve zenginleştirme arzularının altını bir kez daha çizeceklerini belirtti. BIM Başkanı,  Almanya’ya yönelik bu bağlılık ve sonuçlarını tüm Alman toplumuyla paylaşmak istediklerini, bunu da bir müze formunda gerçekleştireceklerini söyledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.