NSU KURBANI HABİL KILIÇ MÜNİH’TE ANILDI

Yaşam 30.08.2016 - 07:59, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2391+ kez okundu.
 

NSU KURBANI HABİL KILIÇ MÜNİH’TE ANILDI

Almanya’nın Münih kentinde 2001 yılında Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) tarafından öldürülen Habil Kılıç, ölümünün 15. yılında anıldı
Münih Türk Konseyi tarafından Habil Kılıç için vurulduğu dükkanının önünde düzenlenen anma töreninde, T.C. Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve  konsolos Uğur Küçüker’in yanı sıra çok sayıda Türk STK temsilcisi hazır bulundu.  Bu yılki anma törenine Alman politikacılardan ve yerel yöneticilerden kimsenin katılmamış olması, yurttaşlarımız arasına üzüntü yarattı.  “GÜVEN SARSILDI” NSU cinayetlerinden 5'inin Bavyera Eyaleti’nde işlendiğine dikkati çeken konsey sözcüsü Sami Demirel, “15 yıl sonra gün yüzüne çıkan gerçekler, toplumumuzu derinden sarsmıştır. NSU davası ise bir tiyatro sahnesine dönüştürüldü, ama yine de toplum olarak hukuk ve adaletin üstünlüğüne inanmak istiyoruz” dedi.  BAŞKONSOLOS KOÇ, TAZİYE DEFTERİNE YAZDI Anma töreninde bir konuşma yapmayan T.C. Münih Başkonsolosu Mesut Koç, açılan taziye defterinde duygularını şöyle dile getirdi: “Habil Kılıç’ı NSU cinayetleri çerçevesinde katledilişinin yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Devam eden yargı süreci sonunda adaletin tecil etmesi ortak beklentimizdir. Habil Kılıç’ın yakınlarına bir kez daha başsağlığı dilerken, bugünkü anma töreninde bulunanlara, törene emeği geçenlere saygı ve selamlarımı ifade ediyorum”  DUALAR OKUNDU Münih DİTİM Merkez Camisi Din Görevlisi Murtaza Arslan, Kuran’dan ayetlerle örnekler vererek başladığı konuşmasında, insan yaşamının önemine değindi.  Arslan, Habil Kılıç ve diğer kurbanlar için tüm katılımcılarla birlikte dualar okudu.    DAVA DÖRDÜNCÜ YILINDA 8’i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü sanıklarının yargılandığı davada üç yıl geride kalırken, cinayetler ve örgütün karanlık bağlantıları üzerindeki sis perdesi hala kaldırılamadı. Ahmet İNCEL / MÜNİH,
Almanya’nın Münih kentinde 2001 yılında Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) tarafından öldürülen Habil Kılıç, ölümünün 15. yılında anıldı

Münih Türk Konseyi tarafından Habil Kılıç için vurulduğu dükkanının önünde düzenlenen anma töreninde, T.C. Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve  konsolos Uğur Küçüker’in yanı sıra çok sayıda Türk STK temsilcisi hazır bulundu.  Bu yılki anma törenine Alman politikacılardan ve yerel yöneticilerden kimsenin katılmamış olması, yurttaşlarımız arasına üzüntü yarattı. 

“GÜVEN SARSILDI”
NSU cinayetlerinden 5'inin Bavyera Eyaleti’nde işlendiğine dikkati çeken konsey sözcüsü Sami Demirel, “15 yıl sonra gün yüzüne çıkan gerçekler, toplumumuzu derinden sarsmıştır. NSU davası ise bir tiyatro sahnesine dönüştürüldü, ama yine de toplum olarak hukuk ve adaletin üstünlüğüne inanmak istiyoruz” dedi.
 

BAŞKONSOLOS KOÇ, TAZİYE DEFTERİNE YAZDI
Anma töreninde bir konuşma yapmayan T.C. Münih Başkonsolosu Mesut Koç, açılan taziye defterinde duygularını şöyle dile getirdi:

“Habil Kılıç’ı NSU cinayetleri çerçevesinde katledilişinin yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Devam eden yargı süreci sonunda adaletin tecil etmesi ortak beklentimizdir. Habil Kılıç’ın yakınlarına bir kez daha başsağlığı dilerken, bugünkü anma töreninde bulunanlara, törene emeği geçenlere saygı ve selamlarımı ifade ediyorum” 

DUALAR OKUNDU

Münih DİTİM Merkez Camisi Din Görevlisi Murtaza Arslan, Kuran’dan ayetlerle örnekler vererek başladığı konuşmasında, insan yaşamının önemine değindi.  Arslan, Habil Kılıç ve diğer kurbanlar için tüm katılımcılarla birlikte dualar okudu.   

DAVA DÖRDÜNCÜ YILINDA

8’i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü sanıklarının yargılandığı davada üç yıl geride kalırken, cinayetler ve örgütün karanlık bağlantıları üzerindeki sis perdesi hala kaldırılamadı.

Ahmet İNCEL / MÜNİH,


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.