NÜRNBERG’DEN ŞEHİTLERİMİZE MADALYA VAR

Spor 17.06.2016 - 14:20, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3077+ kez okundu.
 

NÜRNBERG’DEN ŞEHİTLERİMİZE MADALYA VAR

Nürnberg şehrinin başarılı sporcularından Servet Tazagül 22. Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası´nda altın madalya kazandı.
İsviçre'nin Montrö şehrinde düzenlenen 22. Avrupa Şampiyonası‘nda  erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan Avrupa Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Türk milli tekvandocu Servet Tazegül, müsabakanın ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Andorra'dan Boriz Ruiz'i 3-2,  üçüncü turda İngiltere'den Ben Haines'i 6-2 ve çeyrek finalde Rusya'dan Viacheslav Minin'i 9-7 mağlup ederek yarı finale yükseldi.  Yarı final de bir önceki turda mağlup ettiği Rus sporcunun ikiz kardeşi Konstantin Minin ile karşı karşıya gelen milli tekvandocu rakibini 15-5 gibi farklı bir skorla yenerek adını finale yazdırmayı başardı. Finalde aynı spor okulundan Irak doğumlu Türkmen asıllı Alman sporcu olan Hamza Adnan-Karım ile karşılaşan Servet,  rakibini son saniyelerde aldığı 3 puanla 6-5 mağlup ederek mutlu sona ulaştı.  Servet Tazegül yaptığı açıklamada; Taekwondo da bir ilk yaşattık.  Final maçımı KSC Leopard- Nürnberg'de çalıştığım salondan, arkadaşım ve kardeşim Hamza Adnan Karım ile yaptığım için ayrı gurur duydum. Yıllarca birlikte çalışıp Avrupa´nın zirvesinde olduğumuzu kanıtladık. Hocamız Nurettin Yılmaz‘ı tebrik ediyorum. Ve tabiki beni izleyen, bana inanan ve benim için dua eden herkesten Allah razı olsun. Madalyamı vatan savunmasında şehit düşen asker ve polislere atıyorum "dedi. Erdal Akar / Nürnberg
Nürnberg şehrinin başarılı sporcularından Servet Tazagül 22. Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası´nda altın madalya kazandı.

İsviçre'nin Montrö şehrinde düzenlenen 22. Avrupa Şampiyonası‘nda  erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan Avrupa Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Türk milli tekvandocu Servet Tazegül, müsabakanın ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Andorra'dan Boriz Ruiz'i 3-2,  üçüncü turda İngiltere'den Ben Haines'i 6-2 ve çeyrek finalde Rusya'dan Viacheslav Minin'i 9-7 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

 Yarı final de bir önceki turda mağlup ettiği Rus sporcunun ikiz kardeşi Konstantin Minin ile karşı karşıya gelen milli tekvandocu rakibini 15-5 gibi farklı bir skorla yenerek adını finale yazdırmayı başardı.

Finalde aynı spor okulundan Irak doğumlu Türkmen asıllı Alman sporcu olan Hamza Adnan-Karım ile karşılaşan Servet,  rakibini son saniyelerde aldığı 3 puanla 6-5 mağlup ederek mutlu sona ulaştı.

 Servet Tazegül yaptığı açıklamada; Taekwondo da bir ilk yaşattık.  Final maçımı KSC Leopard- Nürnberg'de çalıştığım salondan, arkadaşım ve kardeşim Hamza Adnan Karım ile yaptığım için ayrı gurur duydum. Yıllarca birlikte çalışıp Avrupa´nın zirvesinde olduğumuzu kanıtladık. Hocamız Nurettin Yılmaz‘ı tebrik ediyorum. Ve tabiki beni izleyen, bana inanan ve benim için dua eden herkesten Allah razı olsun. Madalyamı vatan savunmasında şehit düşen asker ve polislere atıyorum "dedi.

Erdal Akar / Nürnberg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.