O İDDİA AUGSBURG'U KARIŞTIRDI

Yaşam 10.11.2020 - 07:16, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1832+ kez okundu.
 

O İDDİA AUGSBURG'U KARIŞTIRDI

Almanya’nın Bavyera bölgesinin Augsburg şehrinde ortaya atılan “Korona virüsünü Türkler yayıyor” iddiası ortalığı karıştırdı. Alman gazetesinde çıkan bir röportaj Türk toplumunu ayağa kaldırdı.
Almanya’nın Bavyera bölgesinin Augsburg şehrinde ortaya atılan “Korona virüsünü Türkler yayıyor” iddiası ortalığı karıştırdı. Alman gazetesinde çıkan bir röportaj Türk toplumunu ayağa kaldırdı.   Augsburg DTA (Dachverband Türkischer Vereine Augsburg e.V.)  Türk Dernekleri Çatı Derneği,  sosyal medyada ve basında çıkan; “Türk toplumunun korona tedbirlerine uymadığı, Augsburglu Türklerin diğer etnik kökenlere göre en fazla pozitif ve hastalığa yakalanan grup olduğu” söylentilerine karşı bir açıklama yayınladı.   Türklere karşı kasıtlı bir algı operasyonunun yapıldığını belirten DTA Başkanı Kemal Sağlam; “Son zamanlarda Augsburg’ta yaşayan Türklerin izin, düğün ve eğlence etkinlikleri nedeni ile korona virüsü yaydıkları tarzında bir algı operasyonuna girildi. Bizler gazete ve sosyal medyada yayılan bu iddiaları hoş karşılamıyoruz. Almanların hata yapalım diye gözümüzün içine baktığı şu günlerde korona virüsünün nedeni Türklermiş gibi gösterilmesini üzüntü ile karşılıyoruz. Bizler insanımızı korumak zorundayız.  Bu tür söylemler dile getirilirken Türk toplumuna ne kadar zarar verileceğinin de tahmin edilmesi gerekiyor. Camilerimiz, futbol kulüplerimiz, derneklerimizin üzerine çok gidiliyor. Türk toplumunu korumak için DTA olarak bu söylemlere karşı adım atmak zorundayız” dedi.   Belediye başkanı güvence verdi…   Konuyu Augsburg Belediyesine taşıdıklarını ve belediye yetkililerinin de bu tür iddialara katılmadığını belirten Kemal Sağlam; “Augsburg Belediye Başkan Yardımcısı  Martina Wild ve Sosyal Bütünleşme Dairesi Başkanı  Margeret   Spohn  ile  İslam Forumunun oturumu ve Entegrasyon Danışma Kurulunun genel kurul toplantısında bir araya geldik.  Augsburg’ta yaşayan birçok kişinin Covid-19'dan etkilendiğine dair söylentilerin olduğunu ve bu söylemlerin ne kadarının doğru olup olmadığını onlara sorduk. Temaslıların maalesef % 80'inin artık izlenemiyor olması ve kimin enfekte olup  kimin olmadığına dair genel bir bakışın bulunmadığını vurguladılar. Belirli bir grup insan hakkındaki genellemeler, yanlışlara sebebiyet verebileceğini belirttiler. Onlar da bu tür haberlere itibar edilmemesini vurguladılar” dedi.   Söylentiler devam ederse şikayette bulunacağız…   DTA olarak, bireyler ve medya tarafından kasıtlı olarak abartılan bu tür söylentileri sert bir dil ile kınadıklarını belirten Sağlam; “Vatandaşlarımızı bu tür karalayıcı ve ayrımcı söylentileri reddetmeye davet ediyoruz. Kasıtlı hakaretlerin bize ve kentsel huzurumuza kalıcı olarak zarar vereceğinden çok endişeliyiz. Bu asılsız söylentiler devam edecek olursa şikayette bulunacağımızı bildirmek isteriz. Her kesimi aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Kesinlikle Augsburg Belediyesinden çıkmayan hiç bir habere itibar etmeyiniz” denildi.   Yüzde kırk sekizi yabancı kökenli bir şehir olan Augsburg’ta 40 bine yakın Türk yaşıyor.   Deniz Gezginci / Münih
Almanya’nın Bavyera bölgesinin Augsburg şehrinde ortaya atılan “Korona virüsünü Türkler yayıyor” iddiası ortalığı karıştırdı. Alman gazetesinde çıkan bir röportaj Türk toplumunu ayağa kaldırdı.

Almanya’nın Bavyera bölgesinin Augsburg şehrinde ortaya atılan “Korona virüsünü Türkler yayıyor” iddiası ortalığı karıştırdı. Alman gazetesinde çıkan bir röportaj Türk toplumunu ayağa kaldırdı.

 

Augsburg DTA (Dachverband Türkischer Vereine Augsburg e.V.)  Türk Dernekleri Çatı Derneği,  sosyal medyada ve basında çıkan; “Türk toplumunun korona tedbirlerine uymadığı, Augsburglu Türklerin diğer etnik kökenlere göre en fazla pozitif ve hastalığa yakalanan grup olduğu” söylentilerine karşı bir açıklama yayınladı.

 

Türklere karşı kasıtlı bir algı operasyonunun yapıldığını belirten DTA Başkanı Kemal Sağlam; “Son zamanlarda Augsburg’ta yaşayan Türklerin izin, düğün ve eğlence etkinlikleri nedeni ile korona virüsü yaydıkları tarzında bir algı operasyonuna girildi. Bizler gazete ve sosyal medyada yayılan bu iddiaları hoş karşılamıyoruz. Almanların hata yapalım diye gözümüzün içine baktığı şu günlerde korona virüsünün nedeni Türklermiş gibi gösterilmesini üzüntü ile karşılıyoruz. Bizler insanımızı korumak zorundayız.  Bu tür söylemler dile getirilirken Türk toplumuna ne kadar zarar verileceğinin de tahmin edilmesi gerekiyor. Camilerimiz, futbol kulüplerimiz, derneklerimizin üzerine çok gidiliyor. Türk toplumunu korumak için DTA olarak bu söylemlere karşı adım atmak zorundayız” dedi.

 

Belediye başkanı güvence verdi…

 

Konuyu Augsburg Belediyesine taşıdıklarını ve belediye yetkililerinin de bu tür iddialara katılmadığını belirten Kemal Sağlam; “Augsburg Belediye Başkan Yardımcısı  Martina Wild ve Sosyal Bütünleşme Dairesi Başkanı  Margeret   Spohn  ile  İslam Forumunun oturumu ve Entegrasyon Danışma Kurulunun genel kurul toplantısında bir araya geldik.  Augsburg’ta yaşayan birçok kişinin Covid-19'dan etkilendiğine dair söylentilerin olduğunu ve bu söylemlerin ne kadarının doğru olup olmadığını onlara sorduk. Temaslıların maalesef % 80'inin artık izlenemiyor olması ve kimin enfekte olup  kimin olmadığına dair genel bir bakışın bulunmadığını vurguladılar. Belirli bir grup insan hakkındaki genellemeler, yanlışlara sebebiyet verebileceğini belirttiler. Onlar da bu tür haberlere itibar edilmemesini vurguladılar” dedi.

 

Söylentiler devam ederse şikayette bulunacağız…

 

DTA olarak, bireyler ve medya tarafından kasıtlı olarak abartılan bu tür söylentileri sert bir dil ile kınadıklarını belirten Sağlam; “Vatandaşlarımızı bu tür karalayıcı ve ayrımcı söylentileri reddetmeye davet ediyoruz. Kasıtlı hakaretlerin bize ve kentsel huzurumuza kalıcı olarak zarar vereceğinden çok endişeliyiz. Bu asılsız söylentiler devam edecek olursa şikayette bulunacağımızı bildirmek isteriz. Her kesimi aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Kesinlikle Augsburg Belediyesinden çıkmayan hiç bir habere itibar etmeyiniz” denildi.

 

Yüzde kırk sekizi yabancı kökenli bir şehir olan Augsburg’ta 40 bine yakın Türk yaşıyor.

 

Deniz Gezginci / Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.