OKTOBERFEST 183. KEZ KAPILARINI AÇTI

Yaşam 18.09.2016 - 09:12, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2088+ kez okundu.
 

OKTOBERFEST 183. KEZ KAPILARINI AÇTI

Bu yıl 183. düzenlenen Oktoberfest kapılarını açtı. Dünyanın en büyük bira festivali ilk gününde sıkı güvenlik önlemleri altında binlerce kişiyi ağırladı.
Belediye Başkanı Diter Reiter’in geleneksel haline gelen ilk bira fıçısını açması ile başlayan Oktoberfest  coşkusu yağmura ve terör korkusuna rağmen ilk gününde coşkuyla yaşandı. 17 Eylül – 03 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde Theresienwiese  alanı çitlerle çevrildi. Bu yıl ziyaretçileri kapıda bir sürpriz de bekliyordu. Sırt çantası ile girmenin yasak olduğu festivalde bu yasaktan haberi olmayan bir çok ziyaretçi kapıdan dönmek zorunda kaldı. İçeriye girişlerin sadece kapılardan ve kontrollü yapıldığı festivalde giriş kapılarında ki güvenlik elemanları ziyaretçileri didik didik aradı.  Güvenlik elemanları şüpheli gördükleri durumlarda kişileri ve küçük çantaları bile kontrol etti. Ayrıca yine bu yıla özgü olarak Cumartesi günleri tam gün, hafta içinde ise saat 18.00.’den itibaren festival alanına çocuk arabasıyla giriş yasaklandı. Bira çadırları Pazartesi’den Cuma gününe kadar saat 10.00 dan 23.30’a kadar açık olacak. Sadece Şarap satılan Weinzelt gece 01.00’e kadar açık olacak.  Gece 01.30 ile sabah 08.00 arasında Oktoberfest alanına kimse sokulmayacak. Bu yıl Oktoberfestte görev alan güvenlik elemanlarının sayısı 450’ye çıkartıldı. Her yıl 6 milyonu aşkın insanın geldiği ve 7.5 milyon litre civarında bira tüketilen Oktoberfest’te bira fiyatları yine yüksek. Bir litre biranın fiyatı 10.40 ile 10.70 Euro arasında değişiyor. Fotoğraflar: Orhan GEDİK
Bu yıl 183. düzenlenen Oktoberfest kapılarını açtı. Dünyanın en büyük bira festivali ilk gününde sıkı güvenlik önlemleri altında binlerce kişiyi ağırladı.

Belediye Başkanı Diter Reiter’in geleneksel haline gelen ilk bira fıçısını açması ile başlayan Oktoberfest  coşkusu yağmura ve terör korkusuna rağmen ilk gününde coşkuyla yaşandı.

17 Eylül – 03 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde Theresienwiese  alanı çitlerle çevrildi. Bu yıl ziyaretçileri kapıda bir sürpriz de bekliyordu. Sırt çantası ile girmenin yasak olduğu festivalde bu yasaktan haberi olmayan bir çok ziyaretçi kapıdan dönmek zorunda kaldı.

İçeriye girişlerin sadece kapılardan ve kontrollü yapıldığı festivalde giriş kapılarında ki güvenlik elemanları ziyaretçileri didik didik aradı.  Güvenlik elemanları şüpheli gördükleri durumlarda kişileri ve küçük çantaları bile kontrol etti. Ayrıca yine bu yıla özgü olarak Cumartesi günleri tam gün, hafta içinde ise saat 18.00.’den itibaren festival alanına çocuk arabasıyla giriş yasaklandı.

Bira çadırları Pazartesi’den Cuma gününe kadar saat 10.00 dan 23.30’a kadar açık olacak. Sadece Şarap satılan Weinzelt gece 01.00’e kadar açık olacak.  Gece 01.30 ile sabah 08.00 arasında Oktoberfest alanına kimse sokulmayacak.

Bu yıl Oktoberfestte görev alan güvenlik elemanlarının sayısı 450’ye çıkartıldı. Her yıl 6 milyonu aşkın insanın geldiği ve 7.5 milyon litre civarında bira tüketilen Oktoberfest’te bira fiyatları yine yüksek. Bir litre biranın fiyatı 10.40 ile 10.70 Euro arasında değişiyor.

Fotoğraflar: Orhan GEDİK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.