OY KULLANIRKEN İSTENEN BELGELERE DİKKAT

Siyaset 08.10.2015 - 18:40, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2311+ kez okundu.
 

OY KULLANIRKEN İSTENEN BELGELERE DİKKAT

Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan, oy kullanırken aranacak belgeler hakkındaki yeni düzenlemeye ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
YSK'nın 7 Ekim'de oy çokluğuyla kabul edilen kararda, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenlerin de Yurt İçi Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenler için aranan belgelerle oy kullanabileceği kaydedildi. Buna göre Yurt Dışı Seçme Kütüğü'ne kayıtla seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birisini sandık kuruluna göstererek oy kullanabilecek. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Yıldız Seferinoğlu ve AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref Malkoç tarafından ortak imzayla 6 Ekim'de YSK Başkanlığına gönderilen yazıda, YSK'nın Genelgesinde açıklanan Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenlerin oylarını kullanmalarına yönelik belgelere ilave olarak özellikle Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan evlilik cüzdanı, sürücü belgesi ve bunlara ilaveten resmi dairelerce verilen soğuk damgalı, kimlik kartı, avukat ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ispata yeterli belgelerden birini de sandık kuruluna göstererek oylarını kullanabilmeleri sağlayacak bir kararın alınmasını istemişti. Daha önce ilan edilen ilgili YSK Genelgesinde yurt dışında yaşayan vatandaşların sandık başında oy kullanma sırasında kimliklerini ispata ait belgeler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, pasaport veya bu belgenin üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yer almıyorsa ek kimlik belgesi veya temsilcilikçe verilmiş seçmeni tanıtacak nüfus kayıt örneği olarak sıralanıyordu. (HÜRRİYET)
Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan, oy kullanırken aranacak belgeler hakkındaki yeni düzenlemeye ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK'nın 7 Ekim'de oy çokluğuyla kabul edilen kararda, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenlerin de Yurt İçi Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenler için aranan belgelerle oy kullanabileceği kaydedildi.

Buna göre Yurt Dışı Seçme Kütüğü'ne kayıtla seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birisini sandık kuruluna göstererek oy kullanabilecek.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Yıldız Seferinoğlu ve AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref Malkoç tarafından ortak imzayla 6 Ekim'de YSK Başkanlığına gönderilen yazıda, YSK'nın Genelgesinde açıklanan Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenlerin oylarını kullanmalarına yönelik belgelere ilave olarak özellikle Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan evlilik cüzdanı, sürücü belgesi ve bunlara ilaveten resmi dairelerce verilen soğuk damgalı, kimlik kartı, avukat ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ispata yeterli belgelerden birini de sandık kuruluna göstererek oylarını kullanabilmeleri sağlayacak bir kararın alınmasını istemişti.

Daha önce ilan edilen ilgili YSK Genelgesinde yurt dışında yaşayan vatandaşların sandık başında oy kullanma sırasında kimliklerini ispata ait belgeler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, pasaport veya bu belgenin üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yer almıyorsa ek kimlik belgesi veya temsilcilikçe verilmiş seçmeni tanıtacak nüfus kayıt örneği olarak sıralanıyordu. (HÜRRİYET)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.