SADECE DİKTATÖR BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Kültür - Sanat 09.01.2016 - 12:08, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2880+ kez okundu.
 

SADECE DİKTATÖR BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Birleşik Haziran Hareketi Münih ve Çevresi tarafından organize edilen Sadece Diktatör adlı tiyatro oyunu Münih’te sahnelendi.
Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın oynadığı oyuna ilgi beklenenden fazla oldu. Bazı tiyatro severler oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı. Oyundan önce Haziran Hareketi Münih temsilcileri yaptıkları konuşmalarda hükümetin politikalarını eleştirdi. Oyuncu Barış Atay tek kişilik performansı ile  izleyenlerden büyük alkış aldı. “Devlet benim” diyen diktatörün, içsel çatışmalara ve halkla kurduğu ilişki tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.   Oyunun yönetmeni Caner Erdem Münihin Sesi’ne yaptığı açıklamada; “ Oyunu yazan Onur Orhan çok sağlam kalemi olan bir arkadaşımız. Ricamız üzerine çok kısa bir sürede oyunu yazdı. Yaklaşık bir buçuk ay canla başla çalıştık ve bu oyunu çıkardık. Oyunu hem İstanbul’da kendi sahnemizde hem de Avrupa’da bizlere yakın olan dostlarımıza gelerek sergilemeye çalışıyoruz. Bugün de Münih’teyiz. Burada bizi karşılayan, ilgi gösteren, salonu tıklım tıklım dolduran  herkese teşekkür ediyorum. Dünyaya aynı açıdan bakan güzel insanlarla aynı yerde bulunmak keyif vericiydi. Münih’e gelmekten çok mutluyuz. Ayrıca Münihin Sesi’ne de çok teşekkür ediyorum” dedi. Birleşik Haziran Hareketi hakkında ve oyun hakkında bilgiler veren Mustafa Özşahin; “2013 senesindeki Gezi Parkı savunması sürecinde ortaya çıkan bir enerji vardı. Bu enerji halkın din, dil, ırk ayrımı yapmadan bir araya gelebileceği, bazı şeyleri teraziye vurmaması gerektiğini anlamış bir halk kitlesiydi. Bu ruha sahip olan kardeşlerimizin çokluğu bizlerde toplumun reaksiyonlarına cevap vermek zorunda olduğumuzu uyandırdı. Birleşik Haziran Hareketi bir çok kurum ve kuruluşun, sendikaların, akademisyenlerin, toplumun aydın kesiminin ve alt kesiminin bir araya geldiği  geniş bir tabana sahip, bireysel çıkar sorunu olmayan  bir örgütlenme. Toplumun genel sorunları ile alakalı eylem kararlılıkları, destek, son “omuz ver” sloganımızda olduğu gibi bir araya gelmeyi amaçlıyoruz” dedi. Başarılı oyuncu Barış Atay Münih’in Sesi’ne yaptığı özel açıklamada; “Bu kadar kalabalık bir kitleye oynamak çok keyifliydi. Almanya’da çok politik bir kitle olmasının oyunun dinamiği ve enerjisi açısından da çok yararı oluyor. İnsanlar kendilerince matematiksel bir çizgiye oturtuyorlar. Türkiye’de ki konjektürle birleştiriyorlar ve olayları ona göre yorumluyorlar. Bu oyun insanların içerisinde birazcık mücadele ruhu yaratabiliyorsa ya da var olanı arttırabiliyorsa ne mutlu bize” dedi. Munihinsesi.com / özel
Birleşik Haziran Hareketi Münih ve Çevresi tarafından organize edilen Sadece Diktatör adlı tiyatro oyunu Münih’te sahnelendi.

Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın oynadığı oyuna ilgi beklenenden fazla oldu. Bazı tiyatro severler oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.

Oyundan önce Haziran Hareketi Münih temsilcileri yaptıkları konuşmalarda hükümetin politikalarını eleştirdi.

Oyuncu Barış Atay tek kişilik performansı ile  izleyenlerden büyük alkış aldı. “Devlet benim” diyen diktatörün, içsel çatışmalara ve halkla kurduğu ilişki tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.  

Oyunun yönetmeni Caner Erdem Münihin Sesi’ne yaptığı açıklamada; “ Oyunu yazan Onur Orhan çok sağlam kalemi olan bir arkadaşımız. Ricamız üzerine çok kısa bir sürede oyunu yazdı. Yaklaşık bir buçuk ay canla başla çalıştık ve bu oyunu çıkardık. Oyunu hem İstanbul’da kendi sahnemizde hem de Avrupa’da bizlere yakın olan dostlarımıza gelerek sergilemeye çalışıyoruz. Bugün de Münih’teyiz. Burada bizi karşılayan, ilgi gösteren, salonu tıklım tıklım dolduran  herkese teşekkür ediyorum. Dünyaya aynı açıdan bakan güzel insanlarla aynı yerde bulunmak keyif vericiydi. Münih’e gelmekten çok mutluyuz. Ayrıca Münihin Sesi’ne de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birleşik Haziran Hareketi hakkında ve oyun hakkında bilgiler veren Mustafa Özşahin; “2013 senesindeki Gezi Parkı savunması sürecinde ortaya çıkan bir enerji vardı. Bu enerji halkın din, dil, ırk ayrımı yapmadan bir araya gelebileceği, bazı şeyleri teraziye vurmaması gerektiğini anlamış bir halk kitlesiydi. Bu ruha sahip olan kardeşlerimizin çokluğu bizlerde toplumun reaksiyonlarına cevap vermek zorunda olduğumuzu uyandırdı. Birleşik Haziran Hareketi bir çok kurum ve kuruluşun, sendikaların, akademisyenlerin, toplumun aydın kesiminin ve alt kesiminin bir araya geldiği  geniş bir tabana sahip, bireysel çıkar sorunu olmayan  bir örgütlenme. Toplumun genel sorunları ile alakalı eylem kararlılıkları, destek, son “omuz ver” sloganımızda olduğu gibi bir araya gelmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Başarılı oyuncu Barış Atay Münih’in Sesi’ne yaptığı özel açıklamada; “Bu kadar kalabalık bir kitleye oynamak çok keyifliydi. Almanya’da çok politik bir kitle olmasının oyunun dinamiği ve enerjisi açısından da çok yararı oluyor. İnsanlar kendilerince matematiksel bir çizgiye oturtuyorlar. Türkiye’de ki konjektürle birleştiriyorlar ve olayları ona göre yorumluyorlar. Bu oyun insanların içerisinde birazcık mücadele ruhu yaratabiliyorsa ya da var olanı arttırabiliyorsa ne mutlu bize” dedi.

Munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.