SANKİ AİLEYİ DEĞİL ENSAR’I KORUMA BAKANI

Siyaset 26.04.2016 - 20:08, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1686+ kez okundu.
 

SANKİ AİLEYİ DEĞİL ENSAR’I KORUMA BAKANI

TBBM Eski Başkan Vekili ve CHP İzmir Eski Milletvekili Güldal Mumcu, Münih’te Türkiye Halk Derneği’nin 23 Nisan etkinliğinde “Politikada kadın” konulu bir konferans verdi.
TBBM Eski Başkan Vekili ve CHP İzmir Eski Milletvekili Güldal Mumcu, Münih’te Türkiye Halk Derneği’nin 23 Nisan etkinliğinde “Politikada kadın” konulu bir konferans verdi. DGB Sendikası Binası’ndaki konferans salonundaki etkinlik, Almanya Sosyal Demokrat Halk Dernekleri (HDF) Genel Başkanı Necip Şahin’in 23 Nisan’ın tarihimizdeki önemini anlatan konuşmasıyla başladı.  DİKTATÖRLÜĞÜN YANSIMASI Mumcu konuşmasına Dünya’da ve Türkiye’de kadın hakları ile tarihi gelişmeleri anlatarak başladı. “Bugünlerde bazılarının Cumhuriyeti kuranlar hakkındaki sözlerini esefle karşılıyorum” diyen Mumcu, “Siz hiç Obama’nın “O Georg Washington yok mu...” diye başlayan aşağılayıcı bir  konuşmasını duydunuz mu? dedi.  Mumcu “Türk halkı böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Dünya 8 Mart’ı Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlarken, bizde “emekçi” ve “kadın” kelimelerini bir araya getirmekten adeta kaçınılırken, sadece “Dünya Kadınlar Günü” ifadesi kullanılıyor. Zaten ülkemiz artık çoğunluğun değil çokluğun rejimi uygulanıyor ki bu da diktatörlüğün bir yansımasıdır. Bir de Atatürk’e diktatör diyorlar. Oysaki o istese diktatör olabilecek iken meclis deyip halkın yönetmesini seçti” dedi. ENSAR’IN BAKANI “Atatürk çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmanın yolunu kadınların eğitilip kendilerini geliştirmelerinden geçtiğini çok iyi biliyordu. Ama günümüzde kadınlara yönelik tecavüz olayları cinayetler ve çocuk gelinlerin sayısı rekor seviyelere çıktı. Çocuklara yönelik taciz olayları yüzde 400 arttı. Tüm bu olumsuz gelişmeler genelde din kisvesi altında yapılır hale geldi. Aileden sorumlu bakan, Ensar vakfını korumayı aile ve çocukları korumadan daha öncelikli görev olarak algılamaya başladı”      Ahmet İNCEL / MÜNİH
TBBM Eski Başkan Vekili ve CHP İzmir Eski Milletvekili Güldal Mumcu, Münih’te Türkiye Halk Derneği’nin 23 Nisan etkinliğinde “Politikada kadın” konulu bir konferans verdi.

TBBM Eski Başkan Vekili ve CHP İzmir Eski Milletvekili Güldal Mumcu, Münih’te Türkiye Halk Derneği’nin 23 Nisan etkinliğinde “Politikada kadın” konulu bir konferans verdi. DGB Sendikası Binası’ndaki konferans salonundaki etkinlik, Almanya Sosyal Demokrat Halk Dernekleri (HDF) Genel Başkanı Necip Şahin’in 23 Nisan’ın tarihimizdeki önemini anlatan konuşmasıyla başladı. 

DİKTATÖRLÜĞÜN YANSIMASI

Mumcu konuşmasına Dünya’da ve Türkiye’de kadın hakları ile tarihi gelişmeleri anlatarak başladı. “Bugünlerde bazılarının Cumhuriyeti kuranlar hakkındaki sözlerini esefle karşılıyorum” diyen Mumcu, “Siz hiç Obama’nın “O Georg Washington yok mu...” diye başlayan aşağılayıcı bir  konuşmasını duydunuz mu? dedi.  Mumcu “Türk halkı böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Dünya 8 Mart’ı Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlarken, bizde “emekçi” ve “kadın” kelimelerini bir araya getirmekten adeta kaçınılırken, sadece “Dünya Kadınlar Günü” ifadesi kullanılıyor. Zaten ülkemiz artık çoğunluğun değil çokluğun rejimi uygulanıyor ki bu da diktatörlüğün bir yansımasıdır. Bir de Atatürk’e diktatör diyorlar. Oysaki o istese diktatör olabilecek iken meclis deyip halkın yönetmesini seçti” dedi.

ENSAR’IN BAKANI

“Atatürk çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmanın yolunu kadınların eğitilip kendilerini geliştirmelerinden geçtiğini çok iyi biliyordu. Ama günümüzde kadınlara yönelik tecavüz olayları cinayetler ve çocuk gelinlerin sayısı rekor seviyelere çıktı. Çocuklara yönelik taciz olayları yüzde 400 arttı. Tüm bu olumsuz gelişmeler genelde din kisvesi altında yapılır hale geldi. Aileden sorumlu bakan, Ensar vakfını korumayı aile ve çocukları korumadan daha öncelikli görev olarak algılamaya başladı”     

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.